ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του facebook



Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ
          (από aygi.gr)

Την έντονη αντίδραση χιλιάδων χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου προκάλεσε η απόφαση των διαχειριστών του facebook να «διαγράψουν» τη σελίδα με τίτλο «Λέμε ΟΧΙ στην Χρυσή Αυγή» μετά από συντονισμένη αποστολή αναφορών. 


Αποστολείς των αναφορών ήταν φίλοι και οπαδοί της Χ.Α. με την αιτιολογία πως η αντιναζιστική σελίδα δημοσίευσε τη Δευτέρα μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται γυμνά παιδιά και ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσαν το κλείσιμο της σελίδας με την αιτιολογία της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Οι διαχειριστές του facebook έσπευσαν να κάνουν αποδεκτό το αίτημα αυτό με ένα σκεπτικό που ξεπερνά τα όρια της ελαφρότητας και αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Προφανώς δεν υπήρξε ανάμεσά τους ούτε ένας νοήμων εγκέφαλος ώστε να μπορέσει να ξεχωρίσει το ιστορικό ντοκουμέντο από την παιδική πορνογραφία. 

Με το πάτημα ενός κουμπιού τιμώρησαν με διαγραφή την σελίδα «Λέμε ΟΧΙ στην Χρυσή Αυγή» επειδή οι διαχειριστές της είχαν αναρτήσει φωτογραφία με σκελετωμένα παιδιά από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς την ημέρα της επετείου της απελευθέρωσης του κολαστηρίου των ναζί από τον σοβιετικό στρατό.

Μια φωτογραφία όπου απεικονιζόταν όλη η θηριωδία του ναζιστικού τέρατος με θύματα ακόμη και παιδιά και προφανώς ενόχλησε τους Έλληνες ιδεολογικούς απογόνους του Τρίτου Ράιχ έγινε αφορμή να «τιμωρηθεί» από το facebook η αντιναζιστική σελίδα. Τα τελευταία χρόνια οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου έχουν γίνει μάρτυρες του ρατσιστικού και φασιστικού παραληρήματος των νεοναζί της Χ.Α. 

Υποψήφιοι βουλευτές να δημοσιεύουν στις προσωπικές τους σελίδες φωτογραφικές πόζες μπροστά στους φούρνους των ναζιστικών κρεματορίων με άθλια σχόλια και οι διαχειριστές του facebook να μην συγκινούνται. Χρυσαυγίτες να δημοσιεύουν προσβλητικές φωτογραφίες με σκοπό να σκυλέψουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και να μην τιμωρούνται.

Χωρίς να θέλει κανείς να κατηγορήσει τη διαχειριστική ομάδα του facebook για μεροληπτική συμπεριφορά, δεν μπορεί όμως να μην επισημάνει την έλλειψη στοιχειώδους κρίσης στην μετάφραση της πολιτικής ορθότητας που βαφτίζει πορνογραφία τα σκελετωμένα παιδιά του Άουσβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: