ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Υπενθυμίζουμε ότι, ο Δήμος Πατρέων είναι επιβλέπων φορέας και όχι φορέας υλοποίησης, εκτέλεσης, διαχείρισης

Δημαρχείο Πατρέων.


Ο αντιδήμαρχος Παν. Βαφέας απαντά σε καταγγελίες περί καθυστέρησης στην εφαρμογή των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας

Απάντηση σε δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για δήθεν καθυστερήσεις από την πλευρά του Δήμου στην εφαρμογή των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και τα οποία αποδίδονται σε «υπεύθυνους του ΟΑΕΔ», δίνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Βαφέας. Και τονίζει: «Υπενθυμίζουμε ότι, ο Δήμος Πατρέων είναι επιβλέπων φορέας και όχι φορέας υλοποίησης, εκτέλεσης, διαχείρισης. Το γεγονός ότι επιβλήθηκαν διαδικασίες (σύνταξη Α.Π.Δ. κ.λ.π.) του προγράμματος στους Ο.Τ.Α. δείχνει την αδυναμία των φορέων υλοποίησης, εκτέλεσης και διαχείρισης και πάντως όχι των ΟΤΑ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του αντιδημάρχου έχει ως εξής:


«Στα πλαίσια της υπ’ αριθ. 4/2013 Δημόσιας Πρόσκλησης Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, διατέθηκαν στον Δήμο Πατρέων σε πρώτη φάση 174 ωφελούμενοι οι περισσότεροι από τους οποίους ξεκίνησαν να εργάζονται από 3/12/2013. Παρά τις ιδιαιτερότητες του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους, ο Δήμος Πατρέων κατανοώντας την αγωνία  των ωφελούμενων, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του ως επιβλέπων φορέας.

Συγκεκριμένα, ήδη από την πρώτη εβδομάδα του έτους είχαν συγκεντρωθεί όλα τα παρουσιολόγια των ωφελουμένων προκειμένου να ελεγχθούν οι απουσίες  τους και να εκδοθούν οι μισθοδοτικές καταστάσεις ώστε να αποσταλούν στον ΟΑΕΔ μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για να πληρωθούν οι ωφελούμενοι. Η χρονοβόρα αυτή διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 14/1/2013, όπως αποδεικνύεται και από το επιδοτήριο και τον αριθμό πρωτοκόλλου του ΟΑΕΔ.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι, όπως μας ενημέρωσαν από τον ΟΑΕΔ την ίδια ημέρα, ήμασταν ο πρώτος φορέας που είχε υποβάλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
Πιστεύουμε ότι η συνεργασία που έχουμε με τον ΟΑΕΔ, μέχρι στιγμής, είναι άριστη και έχουμε ανταποκριθεί άμεσα σε οποιαδήποτε διευκρίνηση – υπόδειξή τους.

Με απορία διαβάσαμε δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται «δηλώσεις υπευθύνων του ΟΑΕΔ», με τις οποίες  επιρρίπτουν ευθύνες στο Δήμο Πατρέων και γενικότερα στους Ο.Τ.Α. για «καθυστέρηση»:

1.    λόγω αδυναμίας ολοκλήρωσης γραφειοκρατικών διαδικασιών, για την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους και
2.    λόγω έλλειψης του απαραίτητου πληροφοριακού συστήματος, ηλικιακού διαχωρισμού των εργαζομένων, προκειμένου να ενταχθούν στις διαφορετικές μισθολογικές κατηγορίες,

αναφέροντας ως ημερομηνία αποστολής των καταστάσεων την 17η Ιανουαρίου 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο Δήμος Πατρέων είναι επιβλέπων φορέας και όχι φορέας υλοποίησης, εκτέλεσης, διαχείρισης. Το γεγονός ότι επιβλήθηκαν διαδικασίες (σύνταξη Α.Π.Δ. κ.λ.π.) του προγράμματος στους Ο.Τ.Α. δείχνει την αδυναμία των φορέων υλοποίησης, εκτέλεσης και διαχείρισης και πάντως όχι των Ο.Τ.Α.

Συνεπώς οι οποιεσδήποτε αδυναμίες του όλου προγράμματος θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού.

 Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι, στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε παράγουμε ωφέλιμο έργο προς την κοινωνία μας, όταν με διάθεση συνεργασίας διεκπεραιώνουμε τα καθήκοντά μας και δεν αναλωνόμαστε  σε αλληλοκατηγορίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: