ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Η επόμενη Βουλή θα συστήσει εξεταστική για το Μνημόνιο και την απόδοση ευθυνών όπου ανήκουν!

Το Ευρωκοινοβούλιο, ο πιο δημοκρατικός ευρωπαϊκός θεσμός έκανε το βήμα που η ελληνική Βουλή δεν τόλμησε να κάνει, με ευθύνη φυσικά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είπε ο Αλ. Τσίπρας.


Η επόμενη Βουλή, με πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ, θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο, για την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές ανήκουν: τη δέσμευση αυτή ανέλαβε -και επανέλαβε- ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του, με αφορμή την εδώ παρουσία της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ίδιο αντικείμενο. Μια δήλωση που έρχεται ως συνέχεια της προχθεσινής επισήμανσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, ένα αίτημα έχει: την απονομή δικαιοσύνης.

Στη δήλωσή του, αναλυτικά, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διερευνήσει τα του Μνημονίου και πώς, την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Σαμαρά μπλοκάρει τις ενέργειες αυτές.

 "Το Ευρωκοινοβούλιο, ο πιο δημοκρατικός ευρωπαϊκός θεσμός έκανε το βήμα που η ελληνική Βουλή δεν τόλμησε να κάνει, με ευθύνη φυσικά της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δυστυχώς με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, η παρουσία της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα καθυστέρησε. 

Δυστυχώς η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστική συζήτηση σε βάθος ανάμεσα στους συνεισηγητές και τις εμπλεκόμενες κοινοβουλευτικές επιτροπές, σε πλήρη σύνθεση".

Αυτό όμως που δεν έκανε η κυβέρνηση το πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ (που) "επιθυμεί και επιδιώκει να χυθεί άπλετο φως στο ντροπιαστικό παρασκήνιο των Μνημονίων καθώς και να τεκμηριωθεί, για ακόμα μία φορά, η απόλυτη χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής. Εξαντλούμε τις θεσμικές δυνατότητές μας στην προσπάθεια να συμβάλουμε, με κάθε δυνατό τρόπο, στο έργο των δύο συνεισηγητών. 

Για το λόγο αυτό:

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στο Στρασβούργο, τους ζητήσαμε την παράταση της διάρκειας της έρευνάς τους. Τους ζητήσαμε να αποσυνδεθεί η όλη διαδικασία από την προεκλογική συγκυρία στην Ευρώπη. Αλλά και για να μπορέσουν να εμβαθύνουν το έργο τους, τους ζητήσαμε να καλέσουν κάθε εμπλεκόμενο, πολιτικό ή μη πολιτικό πρόσωπο, με άνεση χρόνου. Για τη διευκόλυνση του έργου τους, τους παραδώσαμε τη 'Μαύρη Βίβλο' του Μνημονίου που επεξεργαστήκαμε και η οποία αποτυπώνει με λεπτομέρεια την έκταση και το βάθος της ανθρωπιστικής κρίσης από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές. Καταθέσαμε, επίσης, σειρά τροπολογιών στο σχέδιο της Έκθεσης που υπέβαλαν οι δύο συνεισηγητές".

Ο Σαμαράς κουκουλώνει

"Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι φανερό" -στηλιτεύει στη στάση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- "ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να κουκουλώσει τις ευθύνες της τραγωδίας που βιώνει η χώρα και ο λαός μας. Γι' αυτό και προσπαθεί να υποβαθμίσει και σχεδόν να κρύψει την έρευνα που διεξάγει το Ευρωκοινοβούλιο και την παρουσία την παρουσία των εισηγητών του στην Ελλάδα.

Σύντομα, όμως, η επόμενη κιόλας Βουλή, με την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή και θα διερευνήσει όλη την αλήθεια για το Μνημόνιο και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου ανήκουν".

Κλείνοντας ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πώς θα θα αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: "Το έργο της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου θα αποτελέσει μια σημαντική συμβολή σε αυτή τη κατεύθυνση. Ο λαός μας έχει δικαίωμα να γνωρίζει και εμείς έχουμε την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αποκαταστήσουμε το δικαίωμά του στην πληροφόρηση και τη γνώση. Και θα το πράξουμε".

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: