ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή Τσίπρα σε Ρομπάι, Μπαρόζο, Σουλτς: Έκτακτη σύνοδος κορυφής για το μεταναστευτικό

Φωτογραφία από την εφημερίδα ΑΥΓΗ της Κυριακής.


Να αποτρέψουμε νέες τραγωδίες στη Μεσόγειο

Να αναθεωρηθεί το Δουβλίνο ΙΙ, που μετατρέπει τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σε αποθήκες ψυχών και τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο, ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή που απέστειλε προς τους Ρομπάι, Μπαρόζο και Σουλτς

Ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ε.Ε. ζητάει τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής, προκειμένου να επανεξεταστεί η πολιτική για το μεταναστευτικό. Υπενθυμίζει ότι τα τελευταία χρόνια χιλιάδες μετανάστες έχουν βρει τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να μεταβούν σε χώρες της Ευρώπης και ζητάει να σχεδιαστούν αποτελεσματικοί τρόποι διάσωσης στη θάλασσα.

Μετά την τραγωδία στη Λαμπεντούζα η νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι, με θύματα εννέα παιδιά και τρεις μητέρες, συνταράσσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Καθολική είναι η αξίωση για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για την απόδοση ευθυνών, ιδιαίτερα μετά τις καταγγελίες - σοκ διασωθέντων εις βάρος λιμενικών. Απαιτείται η διασφάλιση της παραμονής όλων των διασωθέντων στη χώρα μας, ώστε να καταθέσουν και να φωτίσουν τις ευθύνες για την τραγωδία.



Η κυβέρνηση απαντάει στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς καμιά αναφορά στην αξία της ανθρώπινης ζωής και την ανάγκη σεβασμού της, εμμένοντας στην πολιτική μιας Ευρώπης-φρούριο, στις τάφρους της οποίας, όπως έχει αποδειχτεί ξεψυχούν άνθρωποι, ο Σ. Κεδίκογλου, απάντησε στην πρόταση του Α. Τσίπρα, για τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. με θέμα το μεταναστευτικό. 

Χαρακτηριστική των στρεβλώσεων της κυβερνητικής στάσης απέναντι στο μείζον αυτό θέμα είναι η αντιστοίχιση των όρων "παράνομη μετανάστευση" προς την "μεταναστευτική πολιτική", που χρησιμοποιεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να δείξει ότι το πρόβλημα δεν είναι η αποτρεπτική και μάλιστα με στρατιωτικά μέσα πολιτική της ΕΕ και της Ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα, αλλά το γεγονός ότι υπάρχει παράνομη μετανάστευση. Η δήλωση Κεδικογλου, έχει ως εξής:

"Πρώτα απ' όλα το πρόβλημα είναι η παράνομη μετανάστευση και όχι γενικότερα η μεταναστευτική πολιτική, όπως το θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση έχει θέσει ως κυρίαρχο θέμα της Ελληνικής Προεδρίας το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να το δει. Αντίθετα θέλει να δεχόμαστε όλους τους παράνομους μετανάστες και να τους στέλνουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη που αρνείται να τους δεχτεί. Εμείς σπάσαμε το αδιέξοδο μιλώντας για την παράνομη μετανάστευση, που τώρα πια συζητάει όλη η Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο αδιέξοδο και ζητάει και τα ρέστα..."

Με άλλα λόγια και κατά τη γνωστή παροιμία "δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αυτοί είναι μαύροι", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας λέει ότι δεν φταίει η Ευρώπη για το φαινόμενο της μετανάστευσης, φταίνε οι άνθρωποι που θαλασσοπνίγονται...
Ως εκ των άνω, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στην έκδοση της ακόλουθης ανταπάντησης:

"Η προσμονή απάντησης εκ μέρους της κυβέρνησης σε σχέση με την ανάγκη αναθεώρησης της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ αποδεικνύεται μάταιη. Η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη με όσους εμμένουν σε μια αδιέξοδη μεταναστευτική πολιτική".

Και είναι πράγματι μάταιη, αφού ο κος Κεδίκογλου, δεν δείχνει να έχει ακούσει τίποτε για τις επεμβάσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων στο Αφγανιστάν ή το Ιράκ, δεν αντιλαμβάνεται ότι η Συρία είναι κολλημένη σε αδιέξοδο εξαιτίας της γεωστρατηγικής της σημασίας, μεταξύ άλλων και βεβαίως δεν αναγνωρίζει τις αρχές του ανθρωπισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που έστω και προσχηματικά θέλει να επικαλείται η "πολιτισμένη Δύση" και οι οποίες επιβάλουν τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής. Αλλά βεβαίως ο κύριος Κεδίκογλου, είναι ο εκπρόσωπος Τύπου μιας κυβέρνησης που φλερτάρει με ακροδεξιές αντιλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: