ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ψηφοδέλτια νίκης



Η κυβέρνηση Σαμαρά πνέει τα λοίσθια. Το ΠΑΣΟΚ εξαερώνεται, η Ν.Δ. εγκαταλείπεται από μεγάλο μέρος της παραδοσιακής εκλογικής βάσης της, λαϊκά αλλά και μεσαία στρώματα, ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί δυναμική ευρείας νίκης ή και αυτοδυναμίας. 


Η κρίση πολιτικής εκπροσώπησης, που διαπιστώθηκε στις τελευταίες εκλογές, προσλαμβάνει σταδιακά μορφή νέων πολιτικών συνθέσεων στο έδαφος που δημιουργούν η κοινωνική κρίση, αλλά και η ελπίδα για την υπέρβασή της.

Μέσα σ' αυτό το τοπίο, οι περιφερειακές εκλογές έχουν σαφή πολιτικό χαρακτήρα. Είναι μια ευκαιρία να στείλει ο λαός μήνυμα για αποφασιστική στροφή στις πολιτικές εξελίξεις. Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, ανοιχτός σε συνεργασίες κυρίως με κοινωνικές δυνάμεις, συγκροτεί ψηφοδέλτια με επικεφαλής τα κορυφαία στελέχη του. Ψηφοδέλτια νίκης που θα λειτουργήσουν ως καταλύτης πολιτικών εξελίξεων.

Παρά το στραπάτσο που έχει υποστεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, παρά την ηττοπάθεια που εξαπλώνεται στο κοινωνικό στρατόπεδο, ο Σαμαράς θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει όσο διάστημα του απομένει μέχρι τις εκλογές, ώστε να εκτελέσει συμβόλαια που έχει υπογράψει. Αυτές είναι οι "χειροβομβίδες" που ετοιμάζει και όχι οι "στρακαστρούκες" της Αννας - Μισέλ. Αυτή την εβδομάδα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα των δικτύων της ΔΕΗ (υπόθεση ΑΔΜΗΕ), που ισοδυναμεί με υπονόμευση της αναγκαίας αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας. Επίσης προωθείται το νομοσχέδιο για τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ, εξέλιξη που αποτελεί καίριο πλήγμα στο δικαίωμα των πολιτών στην υγεία.

Σε μια προσπάθεια φθηνού αντιπερισπασμού, η κυβέρνηση επιχειρεί να ξαναστήσει ατζέντα τρομοκρατίας, συνδέοντάς την μάλιστα με το μεταναστευτικό, όπως ανενδοίαστα δήλωσε ο Δένδιας με αφορμή την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Η διαφυγή Ξηρού όμως επιδεινώνει την κυβερνητική εικόνα και διαλύει την προπαγάνδα της γαλάζιας μονταζιέρας.

Τίποτα δεν μπορεί να αντιστρέψει την πορεία κατάρρευσης της Ν.Δ. και της κυβέρνησης Σαμαρά. Αυτό γίνεται αντιληπτό και στην Ε.Ε. Η κυβέρνηση ευελπιστούσε σε κάποιο μπόνους για το χρέος αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Διαψεύστηκε. 

Ήλπιζε να έχει κάποια θετική ενθάρρυνση πριν από τις ευρωεκλογές, ώστε να μεταθέσει για αργότερα την εφαρμογή των νέων μέτρων, ύψους 5 δισ. ευρώ, για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Διαψεύδεται. 

Ακόμη και ο Όλι Ρεν διαμηνύει ότι η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει το καλοκαίρι, δηλαδή με νέα κυβέρνηση. Μέσα σ' αυτό το ρευστό πολιτικό σκηνικό, ούτε ο Σαμαράς δεν μπορεί να αποκλείσει άμεσα βουλευτικές εκλογές. 

Γνωρίζει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών θα είναι καταδικαστικό για το κόμμα του. Γνωρίζει ότι θα επιταχυνθεί η πορεία άτακτης κυβερνητικής χρεωκοπίας. Γι' αυτό το πιθανότερο είναι να αναγκαστεί να προχωρήσει σε συντεταγμένη πολιτική χρεωκοπία.

Σε κάθε περίπτωση, το διευρυνόμενο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, που όλα δείχνουν πως μπορεί να αποκτήσει δυναμική αυτοδυναμίας, επιβάλλει στο κόμμα της Αριστεράς να αποσαφηνίσει τις προγραμματικές - πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για τη συγκρότηση λαϊκού ρεύματος νίκης. 

Προβάλλοντας τους πρώτους στόχους της κυβέρνησης της Αριστεράς: ένα νέο ήθος δημοκρατικής διακυβέρνησης, τη δημιουργία κοινωνικής ασπίδας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ενίσχυση των εισοδημάτων αρχής γενομένης από τα φτωχότερα στρώματα, τη διαπραγμάτευση για το χρέος με ευρωπαϊκό ορίζοντα και την προώθηση των συνταγματικών διαδικασιών για τη διερεύνηση των σκανδάλων και την τιμωρία των ενόχων. Είναι λαϊκή αξίωση.

(Από το κύριο άρθρο της Κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: