ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μιά απάντηση στην ανοιχτή επιστολή του Χ. Πατούχα από τον Γιάννη Γκόβα του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας



«Αγαπητέ Χρήστο να μου επιτρέψεις κάποιες σκέψεις στο κείμενό σου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έναν πολιτικό φορέα που επιδιώκει την ανατροπή των δεδομένων στη χώρα, δεδομένων μέσα από μνημόνια και νεοφιλελεύθερες  πολιτικές που φτωχοποιούν τον Λαό μας και ακυρώνουν το μέλλον μας.


Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια διαδικασία όπου θα εκφέρει τον αυτοδιοικητικό του λόγο ενάντια στον Καλλικράτη και την αποδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει επιφέρει, με την ιδιωτικοποίηση όλων των αρμοδιοτήτων του (ΣΔΙΤ κλπ) και θα διεκδικήσει την μέγιστη καταγραφή των λαϊκών δυνάμεων απέναντι στους μνημονιακούς εκφραστές του, έτσι ώστε και η τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην προοπτική για την οποία αγωνιζόμαστε.

Έτσι πορεύεται και με αυτό το σκεπτικό θα επιλέξει – προτείνει τους ανθρώπους που θα ηγηθούν και στελεχώσουν ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα.

Στην πόλη μας συνάμα,  με πρωτοβουλία του συγκροτήθηκε αυτοδιοικητική παράταξη – η «ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» που μέσα από τον διακηρυκτικό της λόγο και το πρόγραμμα που συνδιαμορφώνουν δεκάδες συμπολίτες  αγκαλιάζεται κάθε μέρα και περισσότερο από ενεργούς πολίτες που μοχθούν και συμβάλλουν καθοριστικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθορίσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη του/των προσώπων που θα ηγηθούν τοπικά σε αυτή την προσπάθεια.

Η ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη , επίσης.

Φαντάζομαι πως  δεν έχεις αντίρρηση στο να διαμορφώνει τις θέσεις και τις τακτικές του, ένας πολιτικός φορέας (στον οποίο μάλιστα δεν ανήκεις) τα του οίκου του με όποιον τρόπο επιλέγει
Ομοίως και μια … άλλη αυτοδιοικητική  παράταξη.

Θεωρώ λοιπόν άτοπη και άστοχη την – μέσω ανοιχτής σου επιστολής – να εγκαλείς τον ΣΥΡΙΖΑ για τις όποιες δικές του διαδικασίες   και αποφάσεις.

Πήρες μέρος σε ανοιχτές αυτοδιοικητικές διαδικασίες, είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της  ΡΑΠ, πήρες τον λόγο, τοποθετήθηκες μάλιστα  θετικά στο πλαίσιο αρχών τους και στην ελπιδοφόρα προοπτικής τους για τα ζητήματα της πόλης μας.

Δεν εντάχθηκες όμως  παραμένοντας μέλος (ηγείσαι) μιας άλλης αυτοδιοικητικής παράταξης.
Προφανώς κρατάς  … «πόρτα για το χειμώνα» , αν δεν επιλεγείς ως πρώτος σύμφωνα με τις προσδοκίες σου

Συναντήθηκε μάλιστα αντιπροσωπεία της παράταξής σου (στην οποία συμμετείχες) με τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας   στα πλαίσια ενδεχόμενης συνεργασίας και μάλιστα σε κλίμα καλό, κατ΄αρχήν.

Όμως  απέχει πολύ από  την καλή επικοινωνία, να τον εγκαλείς ανοιχτά για το πότε θα επιλέξει να ξανασυναντηθείτε ή όχι.

Αντιπαρέρχομαι τις αναφορές σου για  όσα αναφέρεις ότι σου … «αποδίδονται» γιατί κάτι τέτοιο περνάει σε άλλο στάδιο και η καλή μας σχέση δεν μου επιτρέπει να χαρακτηρίσω.

Ξεπερασμένη και παθογενής η συμπεριφορά να αναπαράγεις (μέσω της ανοιχτής σου επιστολής) λεγόμενα ή μη, αληθή ή υποβολιμαία, κουβέντες και λόγια «διαδρόμων».

Όποιος, όποια συμφωνεί με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΡΑΠ εντάσσεται στις γραμμές τους και αναλαμβάνει όποιον ρόλο κριθεί ότι μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει, από τον πρώτο έως και τον…. «έσχατο».

Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός σε αρχές.

Η όποια αναφορά  λοιπόν σε προαπαιτούμενα δεν ισχύει.

Η αυτοδιοικητική σου πορεία και στάση σε μια σειρά από ζητήματα (όπως και πολλών άλλων) φαντάζομαι ότι επιτρέπεις να κριθούν από τον πολιτικό φορέα ή την αυτοδιοικητική παράταξη «ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ΡΑΠ συνομιλούν και επιδιώκουν την συνεργασία με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις  για την οικοδόμηση πλατύτερων συμμαχιών που θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ανατροπή και την ελπιδοφόρα προοπτική.

Πιστεύω ότι δεν έχει κανένας το δικαίωμα να προτάσσει το εγώ στο εμείς.

Μέσα σε αυτό το πολιτικό και αυτοδιοικητικό πλαίσιο σε  κεντρικό και τοπικό επίπεδο οφείλουμε όλοι να ξεπεράσουμε το εγώ μας και τις όποιες φιλοδοξίες μας και να υπηρετήσουμε την κοινωνία που  προσδοκά και απαιτεί άλλο ύφος και άλλο ήθος, που ακριβώς αυτό σηματοδοτεί την δική μας αριστερά».

26 Ιανουαρίου 2014 - Πάτρα
---------------------
Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Χ. ΠΑΤΟΥΧΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: