ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Έραψαν τα στόματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Φωτογραφία αρχείου.


Δεκατρείς Μαροκινοί μετανάστες οι οποίοι κρατούνται σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Ρώμη έραψαν τα στόματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάρκεια της κράτησής τους, όπως ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία.
Οι αρχές της Ιταλίας αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το κύμα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που έχουν φθάσει στη χώρα τα τελευταία χρόνια, πολλοί εκ των οποίων εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και ταξίδεψαν διαμέσου της Βόρειας Αφρικής και της Μεσογείου ως το νησί Λαμπεντούζα, συχνά υπό ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες και ανεπαρκή πλεούμενα σε κακή κατάσταση. Στο μικρό ιταλικό νησί έφθασαν το 2013 πάνω από 40.000 άνθρωποι.

Το μεταναστευτικό συνεχίζει εξάλλου να αποτελεί το πεδίο μιας ανελέητης πολιτικής μάχης. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα υποδοχής. Το ξενοφοβικό και αντιμεταναστευτικό κόμμα Λέγκα του Βορρά επιτίθεται από την δική του πλευρά στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι είναι υπερβολικά «γενναιόδωρη» έναντι των προσφύγων, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Οι δεκατρείς Μαροκινοί, που έφθασαν στην Ιταλία τον Οκτώβριο και μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης Πόντε Γκαλερία τον επόμενο μήνα, έραψαν τα στόματά τους χθες βράδυ, επαναλαμβάνοντας μια μορφή διαμαρτυρίας στην οποία είχαν προβεί στα τέλη του περασμένου μήνα, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία.

«Παραμένουν σε πλήρη αβεβαιότητα, κανείς δεν τους έχει εξηγήσει τίποτε» τους ανθρώπους, δήλωσε η Γκαμπριέλα Γκουίντο, εκπρόσωπος της οργάνωσης LasciateCIEntrare, η οποία καταγγέλλει τις σκληρές συνθήκες κράτησης των προσφύγων και των μεταναστών στα κέντρα υποδοχής.

Η Γκουίντο, η οποία συνομίλησε με τους άνδρες αυτούς αργά χθες, είπε ότι το κλίμα στα κέντρα κράτησης είναι τεταμένο, ενώ επισήμανε πως τα κέντρα αυτά έχουν σχεδιαστεί μόνο για μια σύντομη διαμονή των μεταναστών.

Οι μετανάστες «βρίσκονται σε κατάσταση στρες, οργής, έχουν χάσει κάθε πίστη. Αυτή είναι η μόνη μορφή διαμαρτυρίας που έχουν», εξήγησε.

«Είναι ένα πράγμα όταν πρέπει να το αντέξεις για έναν μήνα ή περίπου, και είναι πολύ διαφορετικό όταν πρόκειται για οκτώ, εννέα μήνες χωρίς καμιά ένδειξη για το πότε θα τελειώσει» η κράτηση, πρόσθεσε η Γκουίντο.

Η προηγούμενη διαμαρτυρία των μεταναστών είχε συμπέσει με την δημοσίευση ενός βίντεο στο Διαδίκτυο που έδειξε γυμνούς μετανάστες στο κρύο την ώρα που τους ψέκαζαν με παγωμένο νερό για απολύμανση.

Οι οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών επισημαίνουν ότι αυτοί επιδιώκουν να φθάσουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά παραμένουν παρά τη θέλησή τους καθηλωμένοι στο έδαφος της Ιταλίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: