ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Οι πραιτωριανοί του Δένδια επιστρατεύτηκαν σήμερα για να αντιμετωπίσουν διαμαρτυρία για το έγκλημα!

"Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ κατέληξε στην προσαγωγή 47 ατόμων... για ένα πανό" στηλίτευσε την πρακτική Δένδια, η Μαρία Κανελλοπούλου!


Πήγε στράφι ακόμη και η μισή συγγνώμη, που ζήτησε χτες στη Βουλή ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος!

Διαμαρτυρήθηκαν φοιτητές για την τραγωδία, το έγκλημα, που δημιούργησε η αδιέξοδη αντιμετώπιση των προσφύγων στο Φαρμακονήσι, με κατάληξη τον διεθνή διασυρμό της χώρας μετά τον πνιγμό εννέα παιδιών και τριών μανάδων, που σοβαρές υπόνοιες υπάρχουν ότι ήταν αποτέλεσμα διεμβολισμού, από τους ράμπο του Λιμενικού, του σκάφους που τους μετέφερε και αντιμετώπισαν την βία των πραιτωριανών του Δένδια! Έτσι πήγε στράφι ακόμη και η μισή συγγνώμη που ζήτησε χτες στη Βουλή ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος!


Σχετικά με αυτήν την αστυνομική επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτη, η Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο τρόπος που αντιμετώπισε η αστυνομία τη σημερινή διαδήλωση της φοιτητικής παράταξης “Αριστερή Ενότητα” θυμίζει μαύρες εποχές. Δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ, χωρίς διακριτικά, επιτέθηκαν απρόκλητα και ξυλοκόπησαν φοιτητές της Αρ.Εν. που πραγματοποιούσαν διαδήλωση έξω από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη. Εκτός από τους φοιτητές χτυπήθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής και φωτογράφοι.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ κατέληξε στην προσαγωγή 47 ατόμων... για ένα πανό!

Σημειώνουμε ότι η διαμαρτυρία αφορούσε στον τραγικό θάνατο 12 μεταναστών στο Φαρμακονήσι, ένα περιστατικό για το έχουν σοβαρά ερωτήματα όχι μόνο η Αριστερά, αλλά και διεθνείς οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επίθεση της αστυνομίας στη φοιτητική συγκέντρωση δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Συστηματικά γινόμαστε μάρτυρες αντίστοιχων επιθέσεων. Η μόνιμη κάλυψη της αστυνομίας από την Κυβέρνηση και η ατιμωρησία των υπαιτίων εντείνουν το κατασταλτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ΕΛΑΣ. Η Κυβέρνηση είναι πολλαπλά υπόλογη για τις βίαιες επιθέσεις που συστηματικά ανέχεται, αν δεν τις ενθαρρύνει.

Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση ότι Ευρώπη δε σημαίνει μόνο δανειακές υποχρεώσεις. Ευρώπη σημαίνει ατομικά δικαιώματα, ελευθερίες και Δημοκρατία.

Η αστυνομοκρατία δε θα κρατήσει για πολύ. Το λαϊκό κίνημα και οι κοινωνικοί αγώνες θα αναχαιτίσουν τέτοιες ενέργειες που στρέφονται κατά της ίδιας της Δημοκρατίας. Μία Κυβέρνηση που στηρίζεται σε συγκεκριμένα συμφέροντα και στην ωμή καταστολή, είναι σαφές ότι δεν έχει το λαό μαζί της, αλλά απέναντί της».

Και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας


Στο μεταξύ κάλεσμα συμμετοχής στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Πάτρας σήμερα Παρασκευή στην πλατεία Γεωργίου, απηύθυνε με ανακοίνωση της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. Η ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης έχει ως εξής:

«Οι 12 θάνατοι στο Φαρμακονήσι  δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Πρόκειται για έγκλημα με σαφέστατους ηθικούς αυτουργούς: τη βάρβαρη αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. και την εφαρμογή της από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Αν για αυτούς που μας κυβερνούν  οι ζωές αυτές δεν έχουν καμιά  αξία, τότε πρέπει να είναι σαφές  ότι για μας, τον κόσμο της  εργασίας και της νεολαίας, αυτές  οι ζωές είναι κομμάτι της δικής  μας. Το ρατσιστικό παραλήρημα του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μας θύμισε ότι οι πνιγμοί στο Αιγαίο είναι εικόνα από το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Στο Φαρμακονήσι δε δολοφονήθηκαν κάποιοι «λαθρομετανάστες», αλλά η αξιοπρέπεια όλων όσοι συντασσόμαστε και παλεύουμε για έναν κόσμο δημοκρατίας, ισότητας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

Μια συμβολική διαμαρτυρία για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και τις πολιτικές που οδήγησαν σε αυτές, ακριβώς επειδή  παλεύουν για ένα κόσμο αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, επέλεξαν να κάνουν στο γραφείο του Μ.Βαρβιτσιώτη σήμερα το πρωί φοιτητές και φοιτήτριες μέλη της Αριστερής Ενότητας (ΑΡΕΝ).

Η «απάντηση» ήταν η εντελώς απρόκλητη και βάναυση επίθεση από την ομάδα Δέλτα, ενώ περίπου 47 από αυτούς/έςπροσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Με αισχρό τρόπο οι αστυνομικοί, οι οποίοι δεν φορούσαν διακριτικά, επιτέθηκαν με σφοδρό μένος εναντίον των φοιτητών και φοιτητριών, φτάνοντας στο σημείο να ξαπλώσουν στο έδαφος κάποιους από αυτούς αγνοώντας τις έντονες διαμαρτυρίες περαστικών, δημοσιογράφων και φωτογράφων.

Η στοχοποίηση της αγωνιζόμενης νεολαίας και η άγρια καταστολή από τις δυνάμεις της αστυνομίας επιδιώκει να τρομοκρατήσει όποιον αντιστέκεται στην εγκληματική -μεταξύ άλλων-  πολιτική τους.

Η κυβέρνηση καθώς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και «Προστασίας του Πολίτη», μαζί με πλήρως εκφασισμένους θύλακες στο εσωτερικό της αστυνομίας (οι οποίοι δρουν με την ανοχή των επίσημων θεσμών) πασχίζουν να ανασύρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας το αστυνομικό κράτος της προδικτατορικής δεξιάς όπου η ελευθερία της έκφρασης και η κοινωνική διαμαρτυρία διώκονταν ανελέητα.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για το Φαρμακονήσι από την κυβέρνηση και από τα ΜΜΕ που την στηρίζουν. Καταγγέλλουμε τη σημερινή άθλια επίθεση εναντίον των φοιτητών και φοιτητριών και κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας της αγωνιζόμενης νεολαίας και του λαού. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει στην πράξη το δικαίωμα στην διαδήλωση και τη διαμαρτυρία.

Απέναντι στο δόγμα «Νόμος και  Τάξη» της κυβέρνησης εμείς προετοιμάζουμε την «έφοδο στον ουρανό» για την  υπεράσπιση της δημοκρατίας και  των πολιτικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Το δίκιο είναι  με το μέρος μας.

Καλούμε τις νέες και τους νέους της Πάτρας στην αντιφασιστική αντικατασταλτική συγκέντρωση που καλούν οι   φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας, αύριο το απόγευμα στις 18.30 στη πλατεία Γεωργίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: