ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Διερεύνηση των καταγγελιών για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ζητεί και ο Συνήγορος του Πολίτη

Από τη διαμαρτυρία του Σαββάτου στο Σύνταγμα για το ναυάγιο των προσφύγων στο Φαρμακονήσι.


Tην ανάγκη ουσιαστικής διερεύνησης των καταγγελιών σχετικά με την τραγωδία στο Φαρμακονήσι επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ), τονίζοντας ότι πρέπει να ελεγχθούν τυχόν παράνομες πρακτικές θαλάσσιας ανάσχεσης και επαναπροώθησης αλλοδαπών.

Η ανεξάρτητη αρχή σημειώνει ότι δεν πρέπει να παραγνωρίζονται τα ζητήματα που αφορούν πρακτικές απώθησης, ιδίως θαλάσσιας, και επαναπροώθησης αλλοδαπών.

Επίσης, τάσσεται υπέρ του πλήρους εσωτερικού ελέγχου μέσω ένορκης διοικητικής εξέτασης, ο οποίος –όπως υποστηρίζει- «δεν δυσφημίζει το Λιμενικό Σώμα ούτε παραγνωρίζει τις πολλές περιπτώσεις διάσωσης ανθρώπων που κινδύνευσαν να πνιγούν κατά την παράνομη μεταφορά τους από θαλάσσης».

Τέλος, ο Συνήγορος αναφέρει ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών σχετικά με τους ναυαγούς του Φαρμακονησίου, «εμμένοντας στη διαφάνεια της διοικητικής δράσης, την προστασία της ζωής και του δικαιώματος πρόσβασης στο άσυλο και τη διασφάλιση των νόμιμων διαδικασιών και των διεθνών και  ευρωπαϊκών κατευθύνσεων του συστήματος ασύλου».

(διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου από τη σελίδα του ΣτΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: