ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ρύθμιση των δανείων των αγροτών υπόσχεται η κυβέρνηση. Τροπολογία ρύθμισης θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

15-2-2013, από την κινητοποίηση των αγροτών. Πλατεία Γεωργίου Πάτρας.


Την κατάργηση της φορολόγησης των αγροτών, που την ψήφισαν οι ίδιοι πριν από ένα μήνα, ζητούν 32 βουλευτές της ΝΔ!

Τη διαβεβαίωση ότι θα ρυθμιστεί η εκκρεμότητα για τα ληξιπρόθεσμα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των αγροτών στην ΑΤΕ, έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης κάνοντας δεκτά, όπως είπε, σχετικά αιτήματα βουλευτών. 

Είχαν προηγηθεί έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, με τους βουλευτές της συμπολίτευσης να πιέζουν την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την διευθέτηση των «κόκκινων δανείων». 

Αρχικά κατέθεσαν σήμερα σχετική τροπολογία 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ λίγο αργότερα, επανακατατέθηκε η ίδια ρύθμιση, με την υπογραφή, αυτή τη φορά 30 συνολικά βουλευτών, συμπεριλαμβανομένων και της ΝΔ. Από την πλευρά της η αντιπολίτευση, κατηγόρησε την κυβέρνηση για απαράδεκτη καθυστέρηση που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τον αγροτικό κόσμο ενώ υποστήριξαν ότι αφήνει έκθετους χιλιάδες αγρότες που έχουν ενυπόθηκα δάνεια. 

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου έκανε λόγο για απαράδεκτες καθυστερήσεις σε ένα πρόβλημα που άφησε και έγινε θηλιά στο λαιμό των αγροτών, ενώ δήλωσε ότι το κόμμα του είναι αντίθετο να μείνουν ακάλυπτοι χιλιάδες αγρότες που έχουν ενυπόθηκα δάνεια για αυτό θα καταθέσει δική του ρύθμιση. (Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπλα στον αγροτικό κόσμο).
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Νώντας Μαριάς ο οποίος επίσης ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των αγροτών από βουλευτές του κόμματός του. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για «αντιπολιτευτική τύφλωση, μικροψυχία και κακομοιριά».

Οι «32» της ΝΔ το μετάνοιωσαν!

Την κατάργηση της φορολόγησης των αγροτών, που την ψήφισαν οι ίδιοι πριν από ένα μήνα, ζητούν 32 βουλευτές της Ν.Δ.! Μπροστά στον φόβο από τα μπλόκα των αγροτών, οι 32 με ερώτησή τους ζητούν «να ισχύσει το 'κανονικό σύστημα φορολόγησης' των αγροτών που εφαρμόζεται σήμερα, με τη τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων των αγροτών και την απόδοση ΦΠΑ που προκύπτει». 

Ακόμη προτείνουν συντελεστή φορολόγησης 5%-7%, επί των καθαρών κερδών, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αύξηση του ορίου τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων από 10.000 ευρώ σε 20.000 ευρώ, τρίμηνη βίζα στους αλλοδαπούς εργάτες γης, να ρυθμιστεί το εργόσημο των Ελλήνων εργατών γης και των μελών της αγροτικής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: