ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ερώτηση οκτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου

Φωτογραφία αρχείου.


«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένας από τους πρώτους νόμους που θα ξηλώσει»

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή 8  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη, Μαρία Κανελλοπούλου, Τάσος Κουράκης, Τζένη Βαμβακά, Παναγιώτα Δριτσέλη,  Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιώργος Πάντζας, Θεανώ Φωτίου) αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης  να καταργήσει την Ενιαία Τιμή Βιβλίου. Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και υπεύθυνη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Η πρόθεση της Κυβέρνησης για κατάργηση της Ενιαίας Τιμής Βιβλίου έχει βρει αντίθετους το σύνολο των εκδοτών, τους περισσότερους βιβλιοπώλες αλλά και τους συγγραφείς. Όλα τα συγκριτικά στοιχεία, δεδομένου ότι η Ενιαία Τιμή Βιβλίου είναι θεσπισμένη σχεδόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές  χώρες, δείχνουν πως η τελική τιμή του βιβλίου δεν αυξάνεται εξαιτίας της θέσπισης ενός τέτοιου νομικού προστατευτικού πλαισίου. Αντίθετα, το νεοφιλελεύθερο επιχείρημα ότι η Ενιαία Τιμή Βιβλίου αντιστρατεύεται τις αρχές του ανταγωνισμού είναι έωλο, καθώς ο εν λόγω ισχυρισμός έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις Αρχές Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν εγκρίνει τη νομιμότητα της εν λόγω ρύθμισης.
Τυχόν κατάργηση της Ενιαίας Τιμής Βιβλίου θα επιφέρει άμεσο και σημαντικό πλήγμα  στο ποιοτικό βιβλίο.  Μεσοπρόθεσμα θα ευνοηθεί η δημιουργία ολιγοπωλίων στο χώρο του βιβλίου, γεγονός που εκτός των άλλων οικονομικών συνεπειών δημιουργεί συνθήκες και δυνατότητες ελέγχου της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών.  Πολύ σύντομα στα ράφια των αλυσίδων βιβλίων και στα καταστήματα θα κυριαρχήσουν τα ευπώλητα βιβλία ενώ τα υπόλοιπα θα εξοβελιστούν. Την ίδια στιγμή τα μικρά  βιβλιοπωλεία - εστίες πολιτισμού σε μια εποχή μνημονιακής βαρβαρότητας και πολιτιστικής καθίζησης,  θα  έχουν πλέον κλείσει.
Ο Υπουργός  Πολιτισμού οφείλει να λύσει τη σιωπή του γύρω από το θέμα και να ξεκαθαρίσει αν συμφωνεί με τις απόψεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο λαμβάνει τη σχετική πρωτοβουλία. Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τους ανθρώπους του ελληνικού βιβλίου να επιμείνουν στις διαμαρτυρίες τους  και δεσμευόμαστε ως  ΣΥΡΙΖΑ, πως αν η Κυβέρνηση εφαρμόσει και αυτό το μέτρο σε βάρος του Πολιτισμού της χώρας, θα είναι ένας από τους πρώτους νόμους που θα ξηλώσουμε, όταν επιτέλους έρθει η επομένη των εκλογών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: