ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Άμεσα τα αποτελέσματα της έκθεσης ελέγχου για την κατολίσθηση στην Καυκανιά


Απόστ. Κατσιφάρας.

Στο πλευρό των κατοίκων του Τοπικού Διαμερίσματος Καυκανιάς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα κατολισθήσεων, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, από τις Βρυξέλλες που βρίσκεται, ενημερώθηκε άμεσα για το κατολισθητικό ζήτημα που έχει παρουσιαστεί στην περιοχή, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στους κατοίκους, και άμεσα επικοινώνησε με τους Αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, Οικονομικών Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, Περιβάλλοντος και Υποδομών Νικόλαο Υφαντή, ενώ ζήτησε από τις Υπηρεσίες να ελέγξουν τι ακριβώς συμβαίνει. 


Από την πρώτη κιόλας ημέρα, κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα οι μηχανικοί Νικόλαος Δεπούντης και Ουρανία Καραΐσκου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Ε., κατέφθασαν στην περιοχή της Καυκανιάς και πραγματοποίησαν αυτοψία στο σημείο και μέχρι σήμερα το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα της έκθεσης ελέγχου, καθώς και τα προτεινόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. 

Αμέσως μόλις εκτιμήθηκε αρχικά η κατάσταση, δόθηκε εντολή στους κατοίκους των τριών σπιτιών, όπως και του ενός καφενείου, που έχουν υποστεί ζημιές, να εκκενώσουν τα συγκεκριμένα κτίσματα. 

Επιπλέον, υπήρξε άμεσα επικοινωνία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.) του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, από την οποία και έχει ζητηθεί η κάθοδος ειδικού κλιμακίου, ενώ αναμένονται άμεσα και οι εκθέσεις των μηχανικών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στις οποίες θα έχουν καταγραφεί ακριβώς οι ζημιές στα σπίτια, καθώς και το σχετικό φωτογραφικό υλικό, τα οποία και θα αποσταλούν στην Υ.Α.Σ. προκειμένου να οριοθετηθεί η περιοχή και να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών, ταυτόχρονα με την γεωτεχνική μελέτη. 

Παράλληλα, έχουν ήδη ζητηθεί λυόμενα για τις στεγαστικές ανάγκες των πληγέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: