ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Μεθαύριο Τετάρτη, η δίκη των συλληφθέντων αναίτια στην Πάτρα, το π. Σάββατο

Συμπαράσταση από το χώρο των αντιεξουσιαστών.


Η αντιφασιστική συγκέντρωση προκάλεσε… διατάραξη ειρήνης – «Γνωμάτευση» του π. διοικητή της Ασφάλειας Πάτρας υπέρ συναδέλφων του!
Ελεύθεροι αφέθηκαν, πλην ενός, οι συλληφθέντες για τα επεισόδια του Σαββάτου που είχαν οδηγηθεί στο Αυτόφωρο  των δικαστηρίων Πατρών από τις 1.30 μ.μ. Παρέμβαση υπέρ της απελευθέρωσής τους έκαναν οι αντιεξουσιαστές που βρέθηκαν συμπαραστάτες έξω από τα δικαστήρια της οδού Γούναρη, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και πλείστοι δημοκρατικοί πολίτες. Στο μέρος της αστυνομίας που έκανε, απ’ ότι φαίνεται, αναίτιες συλλήψεις βρέθηκε -ποιος άλλος;- ο πρώην διοικητής Ασφάλειας Πατρών και νυν βουλευτής της ΝΔ  Θαν. Νταβλούρος, ο οποίος… γνωμάτευσε περί κόκκινου και μαύρου φασισμού! 

Η δίκη των συλληφθέντων θα γίνει τελικά μεθαύριο Τετάρτη 3-7-13 με την κατηγορία διατάραξης της ειρήνης και άλλων συναφών.

Οι δικηγόροι τους ζήτησαν και πήραν αναβολή ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τη δικογραφία.

Με ενθουσιασμό τους υποδέχθηκαν οι αλληλέγγυοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας.

Ανακοίνωση συμπαράστασης από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ μετά την Μαρία Κανελλοπούλου και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα καταδικάζει το γεγονός της αναίτιας σύλληψης των δεκατεσσάρων νέων, εκ των οποίων οι δύο είναι ανήλικοι.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Το Σάββατο 29/6 με πρόφαση την αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκαν 14 αναίτιες συλλήψεις στο κέντρο της πόλης, εκ των οποίων οι 2 είναι ανήλικοι. Οι δυνάμεις καταστολής οι οποίοι περιφρουρούσαν την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής δεν δίστασαν να πνίξουν το κέντρο της πόλης με χημικά. Αφού παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα σήμερα το πρωί , οι 2 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ στους υπόλοιπους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και άλλα πλημμελήματα. Τον τελευταίο καιρό ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Δένδιας μας έχει συνηθίσει στην πρακτική των αναίτιων και προσχηματικών προσαγωγών και συλλήψεων στον αγωνιζόμενο λαό. Πιστός στην ακροδεξιά ατζέντα που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση διατάζει την προσαγωγή και σύλληψη πολιτών που δεν είχανε καμία σχέση με τις χθεσινές συμπλοκές στο κέντρο της πόλης με μόνο στόχο την τρομοκράτηση του λαού και την επιβολή του δόγματος του φόβου. 

Είναι φανερό, πλέον, ότι η μνημονιακή κυβέρνηση και η αστυνομία προστατεύει τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής με αντάλλαγμα την στήριξή τους, όπως πρόσφατα η Χ.Α. συμφώνησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Έχει κόψει κάθε δεσμό με τη δημοκρατία καταλύοντας οποιοδήποτε συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα πιστεύοντας ότι ο τρόμος που θα μας προκαλέσει θα είναι μεγαλύτερος από την αποστροφή μας για το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι στο "μονόδρομο" του μνημονίου, της λιτότητας και καταστολής , εμείς απαντάμε με αντίσταση και ανατροπή αυτής της πολιτικής. Η μάχη ενάντια στον φασισμό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μάχη ενάντια στην λιτότητα και τα μνημόνια. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας στερήσει ότι πιο πολύτιμο μας έχει απομείνει: το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε, να οραματιζόμαστε μια κοινωνία της ισότητας, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης».

Ο πρώην διοικητής Ασφάλειας Πάτρας γνωματεύει

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Θανάσης Νταβλούρος, σχετικά με τις συλλήψεις  -ως ειδικός φαίνεται- λόγω του ότι είναι πρώην διοικητής Ασφάλειας, γνωματεύει τα παρακάτω υπέρ των συναδέλφων του. Και ανερυθρίαστα μιλά για «κόκκινο και μαύρο φασισμό» και για «δημοκρατική νομιμότητα, την οποία όμως ξέχασε στην περίπτωση της κυβέρνησης που στηρίζει, στην περίπτωση της ΕΡΤ: 

«H εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αχαΐα, Μαρία Κανελλοπούλου, έχει αναλάβει φαίνεται “συνήγορος υπεράσπισης” όλων εκείνων οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται στον “αντιεξουσιαστικό χώρο” και ουσιαστικά επικροτεί τις κατά καιρούς “εξεγέρσεις και επαναστάσεις” τους, οι οποίες παραλύουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης και παράλληλα προκαλούν ζημιές χιλιάδων ευρώ σε επιχειρήσεις και περιουσίες ιδιωτών. 

Παράλληλα για να καλύψει τις περιθωριακές συνιστώσες του κόμματος της, δεν διστάζει να εξαπολύει και ευθείες βολές κατά της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας,  όπως συνέβη σήμερα, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Με την έμπρακτη συμπαράσταση της στους συλληφθέντες των πρόσφατων επεισοδίων που προκλήθηκαν στην Πάτρα, η κυρία Κανελλοπούλου επιβεβαιώνει στην πράξη ότι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και αντιεξουσιαστικός χώρος είναι, απλώς, συγκοινωνούντα δοχεία. Μεταξύ του κόκκινου και του μαύρου φασισμού οι πολίτες δεν επιλέγουν κανέναν φασισμό, καμία ολοκληρωτική και αυταρχική συμπεριφορά που παραβιάζει τη δημοκρατική νομιμότητα.

Σε μια δημοκρατική κοινωνία υπάρχουν αξίες και αρχές που πρέπει να είναι σεβαστές απ' όλους, ιδιαίτερα από εκείνους στους οποίους ανατέθηκε κορυφαίος θεσμικός ρόλος. Είναι αδιανόητο να στηρίζει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πράξεις βίας και ανομίας. Κι αυτό διότι σε μια ευνοούμενη πολιτεία κάθε πράξη ή συμπεριφορά που παραβιάζει το πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας είναι απολύτως καταδικαστέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: