ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

«Πρώτο... Ψέμα» κατά του πανεπιστημιακού κ. Κυπριανού

Στο στόχαστρο των ακροδεξιών μπήκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παντελής Κυπριανός



Αφορμή ήταν η τοποθέτηση  στη θέση του ειδικού συμβούλου του υπ. Παιδείας, του καθηγητή με το πλούσιο επιστημονικό έργο!

Δεν έχει το προνόμιο της διδαχής του μαθήματος περί απόκρυψης ζεστού χρήματος πέντε εκατομμυρίων ευρώ κατά την μεταφορά του. Ούτε έχει αφήσει κάποια ...παρακαταθήκη για το πως μπορεί ένας εκλεκτός... μπίζνεμαν της δημοσιογραφίας, να παρεμποδίσει την εξερεύνηση της παρανομίας του κατά την άσκηση των νομίμων, εκ μέρους των ελληνικών αρχών.
Επίσης δεν κατέχει το διδακτικό αντικείμενο του «ξεπλύματος» της ναζιστικής ΧΑ, ώστε να την παρουσιάσει πότε ως... Τσακιτζή της φτωχής γρηούλας, την ώρα που πάει να εισπράξει την σύνταξή της από το ΑΤΜ, υπό την προστασία των... καλών παιδιών του ναζισμού, ασχέτως του εάν ενός εξ αυτών τυγχάνει να είναι μητέρα  και πότε ως μετεχόντων στην κοινωνική ζωή της Ελλάδας των Ελλήνων Χριστιανών, ακόμη και κατά τον γάμο στελέχους της, που τελείται με όλο το τυπικό της... Χρυσαβγηνοσήνης!  
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παντελής Κυπριανός, πρ. αναπληρωτής Πρύτανη, με γνωστικό αντικείμενο την «Ιστορία, με έμφαση στην Ιστορία Πολιτικών Ιδεών και Εκπαίδευσης στη Νεότερη Ελλάδα», νέος ειδικός σύμβουλος  του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου,  είναι 58 χρόνων και κάτοχος τριών ξένων  γλωσσών Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών. 
Κάτοχος τεσσάρων διπλωμάτων που έλαβε από το 1981 έως το 1990,  δύο υποτροφίες, τρεις επισκέψεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού –Γαλλίας, ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας- ως ερευνητής, συμμετέχων σε αρκετά σεμινάρια και επιμορφώσεις. Και όχι μόνον. Ίσως εάν ήταν από τα υπό προστασία παιδιά του κυρίου Θέμου, οι γραφίδες του θα έπαιρναν... φωτιά.
Τώρα όμως, πρέπει να απαξιωθεί. Γι αυτό ψάχτε να βρείτε, τι. Και τι βρήκαν; ότι λέει, χαρακτήρισε κατάλοιπο της δικτατορίας του Μεταξά τις παρελάσεις κατά τις εθνικές εορτές!
Ε, όχι βρε κύριε Κυπριανέ κια κατάλοιπο. Δεν βλέπετε που τις εκθειάζει και η ΧΑ και στο όνομα αυτών διδάσκει τη νέα γενιά των δολοφόνων, που ψαρεύει από τα υπόγεια του υπόκοσμου;
Αλλά ποιος είναι ο Παντελής Κυπριανός, που όλη η επιστημονική κοινότητα της Πάτρας έχει ναν πει κι από έναν καλό λόγο; Του Παντελή Κυπριανού, του ακάματου, που αν και μη Πατρινός (σ.σ.: από τα μέρη της Ηπείρου η καταγωγή του) αγάπησε την πόλη και προσφέρει σε αυτή, με το επιστημονικό ερευνητικό έργο του;
Συνοπτικά μόνον, μπορεί κανείς να το παρουσιάσει, όπως καταγράφεται ως περγαμηνή, στην αθανασία του διαδικτύου: 
Έχει πραγματοποιήσει διδασκαλία σε προπτυχιακό επίπεδο σε έξι τομείς και σε άλλους έξι σε μεταπτυχιακό. Ακόμη έχει παρουσιάσει ερευνητικές εργασίες, διδακτορική διατριβή, μονογραφίες, Επιμέλειες Βιβλίων, πρακτικών συνεδρίων και αφιερωμάτων, πλειάδα άρθρων σε περιοδικά με κριτές, σε συλλογικούς τόμους, σε πρακτικά συνεδρίων, βιβλιοκριτικά δοκίμια, εργασίες στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων, βιβλιοπαρουσιάσεις, μεταφράσεις, επιστημονικές θεωρήσεις  βιβλίων, ερευνητικά προγράμματα.
Ακόμη,  συμμετοχή σε είκοσι δύο επιστημονικά συνέδρια, ερευνητικές συνεργασίες, είναι μέλος οκτώ επιστημονικών ενώσεων, άλλες επιστημονικές δραστηριότητες, μέλος συντακτικής επιτροπής επιστημονικών περιοδικών, κριτής σε επιστημονικά περιοδικά, συμμετοχή σε οργάνωση συνεδρίων-ημερίδων.
Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε εκπαιδευτικούς και γονείς, Συμμετέχει στη διοίκηση κοινωνικών φορέων, με διοικητικές δραστηριότητες εντός κι εκτός Πανεπιστημίου Πατρών, επίβλεψη εκατόν δώδεκα διπλωματικών και ερευνητικών εργασιών, επίβλεψη πλειάδας διδακτορικών διατριβών, τακτική συμμετοχή σε επιστημονικά σεμινάρια και τέλος δημοσίευση πολλών συνεντεύξεων και άρθρων του στον τοπικό τύπο της Πάτρας και σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά.

Οι αρλούμπες του «Πρώτου... Ψέματος»

Παραβλέποντας όλα αυτά, το... έγκυρο «Πρώτο... Ψέμα» σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του γράφει, αντιγράφω από το σάιτ http://www.protothema.gr/politics/article/729054/neos-sumvoulos-gavroglou-oute-aristeia-oute-arloubes-gia-ta-paidia-dimotikou-/:  

«Ούτε αριστεία ούτε αρλούμπες για τα παιδιά του δημοτικού. Το πρόβλημα είναι η παρέλαση. Ευτυχώς δεν υπάρχει πουθενά στη Δύση. Μας έμεινε κουσούρι από το Μεταξά». 

Αυτές είναι οι απόψεις επί της αριστείας και των παρελάσεων του νέου ειδικού συμβούλου του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, πανεπιστημιακού Παντελή Κυπριανό. Με απόφαση του κ. Γαβρόγλου της 3ης Νοεμβρίου ανατέθηκαν καθήκοντα ειδικού συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας στον καθηγητή του Τομέα Κοινωνικής Θεωρίας και Ανάλυσης του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου Πατρών. 

Η ανάρτησή του στο Facebook 

Η θέση του νέου συμβούλου του υπουργού Παιδείας για τις τρέχουσες εξελίξεις στην παιδεία είναι ξεκάθαρη, όπως την αναπτύσσει στην προσωπική σελίδα του στο facebook: 
 
«Σε τούτη τη χώρα δεν λέμε να σοβαρευτούμε. Σήμερα όλοι ασχολούνται με την επιλογή σημαιοφόρου. Κυρίαρχο στοιχείο της παιδαγωγικής του 19ου αιώνα ήταν η λεγόμενη ανταμοιβή. Ευτυχώς σήμερα κανένας παιδαγωγός δεν σκέφτεται έτσι. Ούτε αριστεία ούτε αρλούμπες για τα παιδιά του δημοτικού. Το πρόβλημα είναι η παρέλαση. Ευτυχώς δεν υπάρχει πουθενά στη Δύση. Μας έμεινε κουσούρι από το Μεταξά. Και έκτοτε τσακωνόμαστε για τη σημαία. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970 ο/η σημαιοφόρος έπρεπε να είναι 'αρτιμελής και να έχει παράστημα'. Ευτυχώς το ΠΑΣΟΚ το αποδυνάμωσε γιατί η ανοησία πάει παρέα με τις κάθε είδους διακρίσεις. Καιρός είναι να σταματήσει τελείως η φαρσοκωμωδία. Στόχος του σχολείου είναι τα παιδιά να μάθουν να σκέφτονται για να βρουν το δρόμο τους”. Ο ίδιος μάλιστα, ανατρέχοντας στις προσωπικές σχολικές εμπειρίες του σημειώνει: “Δεν έγινα ποτέ παραστάτης γιατί ο πατέρας μου ήταν ράφτης».  

Ο κ. Κυπριανός, ο οποίος έχει οριστεί και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου για την υποβοήθηση του έργου της επιτροπής στήριξης των παιδιών των προσφύγων, έχει συνυπογράψει από το 2006 το κάλεσμα των εκπαιδευτικών της Αχαΐας για την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, στο οποίο, μεταξύ άλλων αναφερόταν: “Γενεές και γενεές παρατάσσονται σε γραμμές με το γνωστό ιεραρχικό, μιλιταριστικό μοντέλο, που απαιτεί ομοιομορφία, τους άριστους να προηγούνται και τους υπόλοιπους χωρισμένους σε φύλα, ύψη, ικανότητα ρυθμού βηματίζοντας υπό τους άχαρους ρυθμούς των τυμπάνων και των εμβατηρίων και χαιρετίζοντας επισήμους που διακρίνονται σε εξέδρα, προκειμένου να αναπαραχθεί συνείδηση ξενοφοβική, ρατσιστική και ταυτότητα εθνικόφρονη”.

Προφανώς, αυτά θεωρούνται μεμπτά κατά την εφημερίδα του κυρίου Θέμου. Αλλά είπαμε πιο πάνω: Εάν ήταν δικό μας παιδί...


Δεν υπάρχουν σχόλια: