ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Πάρτο Αλλιώς



Του Ντίνου Βγενόπουλου
·        O Dante Alighieri στον 9ο  Κύκλο της Κόλασης : εδώ τιμωρούνται οι προδότες,(σ.σ τους θεωρεί τους χειρότερους αμαρτωλούς)  εγκλωβισμένοι –μέχρι το πρόσωπο– σε μία παγωμένη λίμνη. Ειδικότερα, τοποθετημένοι σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές βρίσκονται οι προδότες συγγενών (Καΐνα), οι προδότες της πατρίδας (Αντηνόρα), οι προδότες φίλων (Πτολεμαία) και οι προδότες των ευεργετών τους (Ιουδαία). (Άσματα ΛΒ΄-ΛΔ΄).

·        Απόρρητα έγγραφα με αμυντικά σχέδια της χώρας θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα ο Λοβέ…ρδος  και πρώτος έτρεξε να τα πάρει ο Άδωνις .
·        Δεν ορρωδούν προ ουδενός
·        Τι δεν καταλαβαίνεις;…
·        Σουλτς: Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έχει απόλυτη συνείδηση της ευθύνης του, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία. Είναι θετικό ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε πρωτοβουλίες. Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα βρούμε μια καλή λύση.
·        Και για μας;
·        TVXs: Οι συντηρητικοί της Βρετανίας ξεπέρασαν τον εαυτό τους όταν έδειξαν την πλήρη αδιαφορία τους για τα δικαιώματα των ζώων ψηφίζοντας ότι όλα τα ζώα (εκτός από τους ανθρώπους, φυσικά) δεν έχουν συναισθήματα κι αίσθηση του πόνου. Ειδικότερα, η κυβέρνηση έχει αρχίσει τις διαδικασίες για την κατάργηση της νομοθεσίας της ΕΕ που θεωρεί ότι τα ζώα αισθάνονται και πονάνε. Αυτό σημαίνει ότι από το 2019, θα μπορούν μπορούν να εκμεταλλευτούν όλα τα ζώα που δεν θεωρούνται κατοικίδια, για το κέρδος.
·        Πως το έλεγε ο Λεβέντης σε εκείνες τις ανεπανάληπτες  εκπομπές του ;
·        ΖΩΑ, ΑΡΚΟΥΔΕΪΔΕΣ.. ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΣΤΕ ΖΩΑ…
·         Το οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος 2017 τα απολογιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι διενεργήθηκαν, από το σύνολο του ελεγκτικού μηχανισμού, 16.640 φορολογικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκε ποσό φόρων, προστίμων και προσαυξήσεων ύψους 2,568 δισ. ευρώ.
·           - Από το Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ ελέγχθηκαν 287 υποθέσεις και βεβαιώθηκαν διαφορές φόρων, προσαυξήσεων και προστίμων ύψους 627,030 εκατ. ευρώ.
·           - Από το ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π ελέγχθηκαν 269 υποθέσεις και βεβαιώθηκαν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις 146,371 εκατ. ευρώ.
·           - Από το τις ΔΟΥ φορολογίας Ανωνύμων Εταιριών ελέγχθηκαν 1.464 υποθέσεις και βεβαιώθηκαν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις 713,217 εκατ. ευρώ.
·            - Από τις υπόλοιπες ΔΟΥ ελέγχθηκαν 13.105 υποθέσεις και βεβαιώθηκαν πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις 988,823 εκατ. ευρώ.
·           Επιπλέον από τις ΔΟΥ το οκτάμηνο διενεργήθηκαν 1.515 έλεγχοι φορολογίας κεφαλαίου με συνολική βεβαίωση 92,652 εκατ. ευρώ. 
·           Τα απολογιστικά στοιχεία για τους ελέγχους το 2016
·           - Από το Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ ελέγχθηκαν 306 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν συνολικά διαφορές φόρων προσαυξήσεων και προστίμων 591,280 εκατ. ευρώ.
·           - Από το Κ.Ε.Φ.Ο.Μ.Ε.Π ελέγχθηκαν 252 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν συνολικά φόροι, προσαυξήσεις και πρόστιμα 472,644 εκατ ευρώ.
·           - Από τις ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης ελέγχθηκαν 2.358 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν συνολικά φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις 350,997 εκατ. ευρώ.
·           - Από τις υπόλοιπες ΔΟΥ, ελέγχθηκαν 20.569 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν συνολικά πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις 1,627 δισ. ευρώ.
·            Επιπλέον, οι ΔΟΥ το 2016 διενήργησαν 3.724 ελέγχους φορολογίας κεφαλαίου με συνολική βεβαίωση φόρων ύψους 58,130 εκατ. ευρώ.
·        Γιατί ωρύεσαι, είσαι μέσα στους ελεγχόμενους;
·         Ή νομίζεις ότι θα σου δώσουν και σένα;
·        Αυτοί είναι…
·        Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης: «Η τραγωδία στη Μάνδρα είναι αποτέλεσμα δεκαετιών χάους και αναρχίας», Σύμφωνα με τον υπουργό το πρόβλημα των πλημμυρών και των χειμάρρων δεν περιορίζεται μόνο στην Αττική. «Επικίνδυνη είναι όλη η Ελλάδα»
·        Τι να κάνουμε κυρ- Χρήστο;
·        Να μετοικήσουμε; 
·        Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο άλλοτε επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης και δέκα τραπεζικά στελέχη, σχετικά με υπόθεση δανείου που είχε λάβει ο πρώην εκδότης.
·        Και αυτός ψήφισε για τον  νέο φορέα της κεντροαριστεράς …
·        Αυτοί είναι…
·         Politico: o Γκι Φέρχοφσταντ ήταν από το 2010 έως το 2016 επικεφαλής βελγικής ναυτιλιακής εταιρείας, της Exmar, η οποία χρησιμοποίησε μία offshore εταιρεία (που αναφέρεται στα Paradise Papers) «με στόχο την καταστρατήγηση των φορολογικών κανόνων μέσω υπεράκτιων επενδύσεων».
·        Ναι , ναι αυτός που καθυβρίζει την απανταχού αριστερά για λαϊκισμό…
·        Ως έξι αράδες παραπάνω…
·        Υποθέτω πως το έχετε …δεμένο το θέμα αλλιώς…
·        Μεγάλη μπουκιά φάε , μεγάλη κουβέντα μη λες…
·        Ο πρωθυπουργός θα βραβευθεί, επίσης, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες.
·        Και έπεσαν …ξεροί οι «Μένουμε Ευρώπη»
·        Ή πιο σωστά μείνανε με τα …exit στο χερι…
·        Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους της Γερμανίας για την Ελλάδα πρόκειται για τις πτήσεις από Ελλάδα.Σε διμερή επικοινωνία του Γερμανού ΥΠΕΣ κ. Ντε Μεζιέρ με τον Ν. Τόσκα, ο Γερμανός υπουργός είχε υποσχεθεί εμφατικά ότι οι έλεγχοι θα είναι:
·        -Επιλεκτικοί και όχι για Ευρωπαίους πολίτες
·        -Οι έλεγχοι θα διεξάγονται εντός της περιοχής ελέγχου Σένγκεν στα αεροδρόμια
·        -Θα γίνονται διακριτικά.
·        Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις, οι έλεγχοι γίνονται στο σύνολο των επιβατών, δεν είναι καθόλου διακριτικοί και σε τουλάχιστον μια περίπτωση έγιναν σε χώρο αεροδρομίου εκτός χώρου Σένγκεν.
·        Και λόγος;
·        Διότι οι Γερμανοί έκαναν τη γκάφα-αλλιώς θα το έλεγα αλλά κρατιέμαι- και τους ξέφυγε , παρά το βραχιολάκι  που φόραγε!!! Σύρος θεωρούμενος τρομοκράτης, ο οποίος πέρασε από το Ελ. Βενιζέλος…
·        Και να ήταν η μόνη μαλακία τους (δεν κρατήθηκα άλλο)…
·        FOCUS: «Η ΕΕ παραβίασε κανόνες» προς όφελος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «σε κρίσιμες περιπτώσεις και τον άφησε να κάνει ό,τι θέλει», δηλώνει ο αντιπρόεδρος του κόμματος και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει το άρθρο του γερμανικού περιοδικού.
·        Τώρα τι να πεις στο Focus δεν ξέρουν τον …νανο…γιλεκάκια;
·        41χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς, διότι, σύμφωνα με την καταγγελία, επιτέθηκε στον παππού του, έξω από πολυκατάστημα, τον έριξε κάτω και του αφαίρεσε το ποσό των 150 ευρώ.
·        Το παιδιού μου το παιδί είναι δυό φορές …παλιόπαιδο…
·        Το Βήμα:  Kάθε αξιόλογη επένδυση, που σέβεται το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και τους κανόνες της αγοράς, πρέπει να θεωρείται εθνικός στόχος, και η Ελληνική Πολιτεία οφείλει κυριολεκτικά «να στρώνει κόκκινα χαλιά» για να την υποδεχθεί, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά και διά παντός κάθε εμπόδιο που ορθώνεται από την εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική λειτουργία, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας σε Συζήτηση του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση με θέμα «Δικαιοσύνη και Επενδύσεις».
·        Άρα οι … «ελντοράντοι»  κλπ, δεν έχουν θέση στην ανάπτυξη …

Δεν υπάρχουν σχόλια: