ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία ξεκίνησαν νωρίτερα!!
Από την συνδικαλιστική παράταξη ΕΡΑ (Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς Π.Ε.) εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, που αφορά την τοποθέτηση των μικρών παιδιών στα Νηπιαγωγεία της χώρας ενωρίτερον φέτος, από κάθε άλλη χρονιά.

Και εφιστά την προσοχή όλων των γονέων ότι «ο Διευθυντής/ντρια, Προϊστάμενος/η του Νηπιαγωγείου δέχεται όλες τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση νηπίων και προνηπίων που ανήκουν στη σχολική περιφέρεια του Νηπιαγωγείου».
Έτσι λύνεται ένα επίμαχο θέμα που επί σειρά ετών αναστάτωνε τους γονείς που έτρεχαν να βάλουν ακόμη και μέσο για την τοποθέτηση του νηπίου των σε κάποιο νηπιαγωγία. Ακόμη υλοποιείται η υπόσχεση του Υπ. Παιδείας, που είχε δοθεί πέρυσι, για ολική κάλυψη των παιδιών από την φετινή χρονιά.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΕΡΑ περιλαμβάνει τα παρακάτω:
«Συνάδελφισσες και συνάδελφοι, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ τη με αριθ. πρωτ.Φ.6/ΦΜ/67172/Δ1/25-4-2017 οι εγγραφές ξεκίνησαν και για τα νηπιαγωγεία φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη φορά δίνοντας έμφαση στην παράγραφο: «Ο Διευθυντής/ντρια, Προϊστάμενος/η του Νηπιαγωγείου δέχεται όλες τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση νηπίων και προνηπίων που ανήκουν στη σχολική περιφέρεια του Νηπιαγωγείου». Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα  καθορίζει μέχρι τις 20 Ιουνίου τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να οριστικοποιηθεί και να κατανεμηθεί ο αριθμός των νηπίων στα τμήματα του πρωινού ή του ολοήμερου προγράμματος.

Η ένταξη του συνόλου των νηπίων 4-6 ετών στη δομή της υποχρεωτικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί απάντηση στο αίτημα δεκαετιών για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή!! Είναι ένα θέμα που έχει αναδειχθεί μέσα από το περιεχόμενο του στόχου της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Με αυτό τον τρόπο μπορεί όχι μόνο να διευρυνθεί αλλά και να γενικευθεί η διετής υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων Α' και Β' ηλικίας στην προσχολική αγωγή.

Τα λόγια των Κασσάνδρων –δυστυχώς για αυτές- δεν επαληθεύτηκαν και με βάση την απόφαση της ΚΕΔΕ όχι μόνο δεν υπάχθηκαν τα νηπιαγωγεία στους Δήμους, αλλά γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια αναβάθμισης της προσχολικής αγωγής!!!
 
Η μάχη όμως για το Δημόσιο Νηπιαγωγείο και τα δικαιώματα των νηπιαγωγών δε σταματά εδώ αλλά αγωνιζόμαστε:
για καλύτερες κτιριακές υποδομές
για μείωση του αριθμού των νηπίων ανά τμήμα
για ουσιαστική καθιέρωση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών
για αμιγή ολοήμερα τμήματα με εναλλασσόμενη βάρδια των νηπιαγωγών, σύμφωνα με τη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων.
μαζικούς διορισμούς στα νηπιαγωγεία!
Και βέβαια για αυτό που όλες και όλοι οι συνάδελφοι θέλουμε:
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ»

Δημοσίευση σχολίου