ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ξεκινάμε την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού

Σε πολλά χωριστά άρθρα -δηλαδή κάθε αντίμετρο και ένα άρθρο- θα κατατεθούν τα αντίμετρα της συμφωνίας, όπως αποφάσιστηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κυβέρνηση με ορίζοντα εξαετίας

«ΤΟ EUROGROUP ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗΣ, ΕΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ 2016»


Ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως στις Βρυξέλλες για να αποτιμήσει την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, και καταγράφεται στο σάιτι της avgi.gr, το EuroWorking Group «χαιρέτισε την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών πάνω σε ένα πακέτο πολιτικής που θα αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Σε συνέχεια της εφαρμογής των προαπαιτούμενων δράσεων από την Ελλάδα, το Eurogroup θα μπορούσε να εγκρίνει το πακέτο πολιτικής και τους όρους της επόμενης εκταμίευσης, ενώ επίσης στο άμεσο μέλλον να διευθετήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στη βάση της συμφωνίας του Μαΐου του 2016»

Κυβερνητική δράση με ορίζοντα εξαετίας

«Από την επόμενη μέρα και της τυπικής ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ξεκινάμε την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού. Ενός σχεδιασμού που ξεδιπλώνεται σε ορίζοντα εξαετίας, τα δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά και η τετραετία που θα ακολουθήσει αυτήν την αναμέτρηση, η οποία θα είναι η πρώτη περίοδος μετά από μία δεκαετία που μία ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να υλοποιήσει έργο εκτός της μέγγενης της επιτροπείας». Αυτό είναι ένα από τα πολλά, βασικά μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, μιλώντας για την επόμενη ημέρα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και ζητώντας από τους υπουργούς να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, αλλά συντονισμός και ιεράρχηση στην υλοποίηση του σχεδιασμού.

Σε πολλά χωριστά άρθρα -δηλαδή κάθε αντίμετρο και ένα άρθρο- θα κατατεθούν τα αντίμετρα της συμφωνίας, όπως αποφάσιστηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές ανέφερεαν ότι όλες οι πλευρές επιδιώκουν μία συνολική λύση η οποία θα περιλαμβάνει και το θέμα τους χρέους πριν τις 22 Μαΐου, ωστόσο, επειδή πρόκειται για ένα θέμα που αναζητείται εδώ και επτά χρονιά, μπορεί να χρειαστεί λίγες ακόμα μέρες. Σημείωσαν επίσης ότι σημασία έχει η βούληση όλων των πλευρών και τόνιζαν ότι η κυβέρνηση θέλει να έχει ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία στη Βουλή μέχρι της 17 Μαΐου, ώστε στο Eurogroup που γίνεται στις 22 του μήνα, να αφαιρέσει το δικαίωμα σε οποιαδήποτε πλευρά να ρίξει την ευθύνη στην ελληνική πλευρά.

Δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα 


“Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 και τι του 2017”, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφερόμενο σε tweet του Κ. Μητσοτάκη.

“Τα 620 εκατ. ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν τα ψήφισε το Δεκέμβριο. Τώρα που δείχνει όψιμη σπουδή για το πλεόνασμα, μπορεί να επανορθώσει, ψηφίζοντας τα 3,6 δισ. ευρώ θετικών μέτρων για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες”, καταλήγει το σχόλιο.

Νωρίτερα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, που μιλούσε για πλεόνασμα που αρνείται να δώσει ο Αλ. Τσίπρας στην κοινωνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: