ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Θα μιλούσε για την 21 Απριλίου, αλλά τελικά μίλησε για τον κακό Τσίπρα!

Στην Πάτρα κατήλθε σήμερα 4 Μαΐου ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για να παραβρεθεί και ομιλήσει στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΝΕ ΑΕΙ Πάτρας για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, εκδήλωση η οποία ξεκίνησε στη 1.30 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο ΑΘΕ 11 του τμήματος Φυσικής, στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Τελεικά δεν του ήρθς βολικά κα μίλησε για την κακή κυβέρνησ Τσίπρας κια τον καλό μαθητής της, τον Αλέξη!
Στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έβγαλε όλη τη χολή από μέσα του και έγειανε ο άνθρωπος λέγοντας τα εξής:


«Η εργατική τάξη, ο λαός μας δεν μπορεί να πανηγυρίζει για τις συμφωνίες του κεφαλαίου, για τους όποιους συμβιβασμούς γίνουν ανάμεσα στα διεθνή επιτελεία του, για τη δυνατότητα οι καπιταλιστές να επενδύουν τα κεφάλαια τους με εξασφαλισμένη μεγαλύτερη κερδοφορία. Η εργατική τάξη, ο λαός μας, μπορεί μόνο να απορρίψει τη νέα συμφωνία του κεφαλαίου».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στις μέρες μας ο Καιάδας ονομάζεται “επιστροφή στην ανάπτυξη”» και στην συνέχεια μίλησε για τα αντίμετρα, σημειώνοντας: «Μετά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που πήγε στα αζήτητα, το παράλληλο πρόγραμμα που πήγε άκλαυτο, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε τα αντίμετρα. Παραμύθι που αλλάζει όνομα. Αντίμετρα, δηλαδή, μέτρα για τη στήριξη των μονοπωλίων».

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας πρόσθεσε σε αυτό το σημείο, ότι «όσο για τα μέτρα διαχείρισης της απόλυτης ένδειας, που καθόλου δεν υποτιμάμε, τα συσσίτια, τα σχολικά γεύματα, τα επιδόματα φτώχειας, είναι η ομολογία ότι το μόνο που μπορεί να περιμένει ένας λαός που έχει γονατίσει, είναι τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι της μεγάλης καπιταλιστικής κερδοφορίας».

Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε, ότι «όπως φαίνεται ως καλός μαθητής τα “πιάνει απ’ την παράδοση” και συμπλήρωσε: «Έχει διδαχτεί καλά από τους προκατόχους του, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Χρησιμοποιεί τα ίδια αντιδραστικά επιχειρήματα, λίγο πιο εκσυγχρονισμένα, ότι δήθεν ο λαός κατανοεί ότι η κυβέρνηση δίνει μια δύσκολη μάχη γι’ αυτό δεν κινητοποιείται, δεν βγαίνει στους δρόμους».

Σε αυτό το σημείο, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε, ότι «οι μεγάλες πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και εδώ στην Πάτρα, έδωσαν την απάντηση». «Την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη απάντηση», συνέχισε, «θα δώσει η εργατική τάξη, ο λαός μας, με τη μαζική συμμετοχή του στην απεργία και στα συλλαλητήρια τη μέρα που θα συζητούνται τα μέτρα στη Βουλή».

Ακόμη ανέφερε, ότι «ο κ. Τσίπρας μπορεί και κάτι ακόμα να διδαχτεί από την πείρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις κυβερνήσεις μιας χρήσης, όπως η δική του. Τις κρατάνε μόνο μέχρι να τελειώσουν τη βρώμικη δουλειά. Και όπως όλα δείχνουν, τη βρώμικη δουλειά που περιλαμβάνει και το κλείσιμο της αξιολόγησης, η κυβέρνηση θέλει να την τελειώσει με ένα διπλό πακέτο μέτρων».

Στην συνέχεια της ομιλίας του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε κριτική σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα, λέγοντας μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μπορεί η κυβέρνηση να λέει “καθυστερήσαμε γιατί δεν δεχτήκαμε τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ, των δανειστών” και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι “φέρνει 4ο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς συμφωνία για το χρέος” όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα, έναν παραλήπτη αναγνωρίζουν: την εργατική τάξη, το λαό.

Και μαζί και χώρια, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Μαζί για να στηρίξουν το σύστημα της βαρβαρότητας. Μαζί απέναντι από την εργατική τάξη, το λαό, για να φορτωθεί αδιαμαρτύρητα τα βάρη της κρίσης με τα μνημόνια διαρκείας, την αντιλαϊκή επίθεση χωρίς ημερομηνία λήξης.

Και μαζί και χώρια, ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος από τους δύο μπορεί πιο αποτελεσματικά και χωρίς καθυστερήσεις να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του, να υλοποιήσει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις».

Ακόμη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε, ότι «μαζί και χώρια, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, συμπίπτουν στους στρατηγικούς στόχους της αστικής τάξης, για αύξηση του ενεργού ρόλου της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας ως εμπορικού και ενεργειακού κόμβου, για αποκατάσταση των θέσεων της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου που έχουν υποστεί πλήγμα τα προηγούμενα χρόνια».

Επίσης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ είπε, ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με πολύ μεγάλη προθυμία και με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και όλων των άλλων κομμάτων, στηρίζει τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία, πρόσφερε κάλυψη στην ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία» Όπως πρόσθεσε, «η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά, για πολλοστή φορά, ότι δεν έχει κανένα φραγμό, καμιά αναστολή, προκειμένου να στηρίξει τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, προς όφελος, όχι φυσικά της ειρήνης, της φιλίας των λαών».

«Στο ερώτημα που μας βάζουν» συνέχισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «εάν «μπορούμε να τα βάλουμε με τα θηρία, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το σύστημά τους, απαντάμε: μπορούμε» και συμπλήρωσε: «Γιατί “θηρίο” και μάλιστα ανίκητο, μπορεί να γίνει η ίδια η εργατική τάξη που οργανώνεται, παλεύει, συμμαχεί με τα άλλα καταπιεζόμενα στρώματα, βάζει στόχο και σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του, βαδίζει το δρόμο για τη δική της εξουσία».

Το ίδιο ερώτημα, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, υπήρχε και στα χρόνια του στρατιωτικού πραξικοπήματος και εξήγησε: 

«Μπορούμε να τα βάλουμε με τη χούντα; Έλεγαν. Και ήταν πολλοί που απαντούσαν “δεν μπορούμε, δεν γίνεται τίποτε με τη χούντα, θα κάτσει χρόνια, δεν μπορούμε να την διώξουμε”. Σε όλες τις εποχές, πάντα, κάτι βρίσκουν να λένε για να φοβίζουν το λαό για να κάτσει στα αυγά του. Κι όμως. Μπορεί για κάποια χρόνια, για ένα διάστημα, να υπάρχει δισταγμός, δυσκολία, όμως τελικά οι αντιθέσεις διαβρώνουν κάθε αντιδραστική πολιτική, το εργατικό λαϊκό κίνημα ανδρώνεται, ανατρέπει συσχετισμούς και βάζει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις».

Αναφερόμενος στα χρόνια της δικτατορίας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε, ότι «το φοιτητικό κίνημα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πάλη για την ανατροπή της δικτατορίας και επέδρασε στην άνοδο του αντιδικτατορικού αγώνα»

Σχετικά με το ρόλο του ΚΚΕ, τόνισε ότι «το κόμμα έχοντας σαφή, ασυμβίβαστη και την κατηγορηματική θέση απέναντι στη στρατιωτική δικτατορία, καλούσε το λαό και όλες τις αντιδικτατορικές δυνάμεις σε κοινό αγώνα για την ανατροπή της δικτατορίας με όλες τις μορφές αγώνα, ακόμα και μ’ ένοπλη μαζική πάλη».

Επίσης ανέφερε: «Το ΚΚΕ αντιτάχτηκε αποφασιστικά στη μεταμφίεση της χούντας, σε αντίθεση με το λεγόμενο “ΚΚΕ Εσωτερικού” -τον πρόδρομο του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ- και με άλλες αστικές δυνάμεις, που ερωτοτροπούσαν με το πείραμα Μαρκεζίνη. Οι δυνάμεις του κόμματος και της ΚΝΕ συμμετείχαν και στήριξαν από τις πρώτες γραμμές όλους τους αγώνες και πρωτοστάτησαν για τη διεύρυνσή τους.

Πολλά μέλη της ΚΝΕ, μαζί με άλλους φοιτητές, βρέθηκαν αντιμέτωπα με τους μηχανισμούς της χούντας και γνώρισαν το τρομοκρατικό της πρόσωπο. Το κόμμα και η ΚΝΕ στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις».

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε, ότι «οι προσπάθειες ορισμένων δυνάμεων μετά από τη μεταπολίτευση, να συκοφαντήσουν το κόμμα και την ΚΝΕ, είναι πέρα για πέρα χυδαίες και προβοκατόρικες και αποσκοπούν να πολεμήσουν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο το κύρος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ».

Το ΚΚΕ, συνέχισε ο Δημήτρης Κουστούμπας, «όπως έχει αποδείξει σε όλη του την ιστορία, δεν διστάζει να βλέπει, ν’ αναγνωρίζει κενά, αδυναμίες ή λάθη που προκύπτουν μέσα στον αγώνα». Αντίθετα, πρόσθεσε, «τα αναγνωρίζει ανοιχτά, συζητά γι’ αυτά, βγάζει συμπεράσματα».

Αναφερόμενος στις επικείμενες φοιτητικές εκλογές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους φοιτητές να «δυναμώσουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς της Πανσπουδαστικής και στις σχολές της Πάτρας και σε όλη την Ελλάδα, ώστε να φτάσει η Πανσπουδαστική ξανά πρώτη δύναμη παντού».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του γραμματέα της
τοπικής οργάνωσης της ΚΝΕ στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, Δημήτρη Γρίβα, ενώ ολοκληρώθηκε με ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, με τραγούδια και κείμενα αφιερωμένα στην αντιδικτατορική πάλη.

Στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της φοιτητικής εστίας του πανεπιστημίου Πατρών.

Με στοιχεία και από ΑΠΕ ΜΠΕ
Δημοσίευση σχολίου