ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Δήμος Πατρέων: Ζητούσε ανανέωση σύμβασης με ΜηΚυΟ

Αντί να απαντήσει ο Δήμος Πατρέων στο ερώτημα για ποιο λόγο κλείνει την ΑΔΕΠ, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια, επί θητείας του, είναι ελλειμματικός ο προϋπολογισμός της, προτιμά να ρίξει την μπάλα έξω από το γήπεδο, δικαιολογούμενος ότι φταίει η Κυβέρνηση. κι ας έχει αο ίδιος την ευθύνη διαχείρισης!


Την ίδια στιγμή που το Υπουργείο, αφού αυτές άφηναν απλήρωτους τους εργαζόμενους, τις απέπεμπε από τους δήμους  προκρίνοντας προσλήψεις με ΑΣΕΠ, ο Κ. Πελετίδης βρίσκεται σε αντικυβερνητικό παραλήρημα!


Με παραληρηματική διάθεση η Δημοτική Αρχή Πατρέων, αμυνόμενη, σπαθίζει στον αέρα, ως άλλος Δον Κιχώτης, για να κατατροπώσει  εχθρικές σκιές! Κοινώς αντί να απαντήσει με επιχειρήματα  στις κατηγορίες της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, που χθες με ανακοίνωσή της καυτηρίασε την αντιαναπτυξιακή αντίληψη που διέπει τους ιθύνοντες του Δήμου Πατρέων, που εμπνεύστηκαν το «λουκετάρισμα» της ΑΔΕΠ, σκιαμαχεί!   


Και μεταξύ άλλων χθες η ΡΑΠ ανέφερε:

«Παρά το γεγονός ότι έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει για την απροθυμία της δημοτικής αρχής να διεκδικήσει και να υλοποιήσει προγράμματα εθνικής και ευρωπαϊκής χρηματοδότησης σήμερα βρισκόμαστε σε θέση να γευτούμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Η ΑΔΕΠ είναι ελλειμματική για τα δύο τελευταία έτη, με συνέπεια την επισφαλή πορεία της εταιρείας αλλά και των ίδιων των εργαζομένων σε αυτή».

Και αφού μία εταιρεία του Δήμου Πατρέων κλείνει με ευθύνη του, αντί εξηγήσεων, δικαιολογίες:

«Την ώρα που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή πολιτική με την  φοροληστεία, τις μεγάλες περικοπές συντάξεων και την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων, (η ΡΑΠ) βάζει πλάτη για να υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική στην τοπική διοίκηση. Να εκχωρηθούν κρίσιμες υπηρεσίες, δομές και δράσεις του Δήμου  σε επιχειρηματίες, παντός είδους αναπτυξιακές επιχειρήσεις, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, επιβαρύνοντας έτσι με νέα χαράτσια τα λαϊκά στρώματα».


Δηλαδή ο Δήμος μας λέει ότι:

Για να μην πάει σε ιδιώτες, προτιμώ να την κλείσω! Την ίδια στιγμή που ο Δήμος Πατρέων έχει την ευθύνη λειτουργία της ΑΔΕΠ. Δηλαδή την απαξιώνει, για να περάσει εύκολα, α λα Σαμαρά, στους ιδιώτες! 

Μα η ΡΑΠ δεν είναι εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Όρους  σεβασμού της λειτουργίας της ζητά να τηρηθούν, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.


Και ακόμη παρακάτω η Δημοτική Αρχή, αναφέρει:

«Η Δημοτική Αρχή στήριξε και στηρίζει τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους ενώ η ΡΑΠ έτριβε τα χέρια της από χαρά με το ενδεχόμενο να κλείσει, εξαιτίας των απολύσεων, η Τράπεζα Τροφίμων. Όμως έμεινε με τη χαρά γιατί η Δημοτική Αρχή δεν επέτρεψε, ούτε στιγμή, να κλείσει η Τράπεζα Τροφίμων αξιοποιώντας τους εργαζόμενους του Κοινωνικού Οργανισμού».

Όπερ σημαίνει ότι τους αξιοποιεί σε προσωποπαγείς θέσεις. Ωραία... διασφάλιση τους κάνει. Ερχόμενη άλλη διοίκηση καταργεί τη θέση και πάνε καλλιά τους  οι εργαζόμενοι!

Κι αυτά, στην περίπτωση της Τράπεζας Τροφίμων, όταν το Υπουργείο καταργούσε τις συμβάσεις με τις ΜΗΚΥΟ και μετέφερε το έργο στα Κέντρα Κοινότητας, με προσλήψεις εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ, με εργοδότη τους Δήμους και όχι μέσω ΜΗΚΥΟ, που μέχρι σήμερα παρέχουν εργαζόμενους στους Δήμους και άφηναν απλήρωτους, έρχεται ο κ. Πελετίδης και καταγγέλλει: «Η κυβέρνηση δεν πληρώνει τους εργαζόμενους», αγνοώντας ότι υπεύθυνες ήταν οι ΜΗΚΥΟ. Ωστόσο δεν τον πείραζε να  απαιτεί την ανανέωση των συμβάσεων με την ΜΗΚΥΟ. Αλλά ακριβώς επειδή οι ΜΗΚΥΟ ήσαν γάγγραινα στους Δήμους, γι αυτό κατάργησε την συμμετοχή τους το Υπουργείο και έστησε στα Κέντρα Κοινότητας!

Άρα, τι ζητά ο Δήμαρχος Πατρέων;


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων είναι η παρακάτω:

«Με μια μακροσκελή της ανακοίνωσή της η Δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει γνωστή την αντίθεσή της με τη λύση της αναπτυξιακής δημοτικής επιχείρησης (ΑΔΕΠ) που δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για την μεταφορά και την κατάταξη των εργαζομένων της στο Δήμο αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο απόλυσής τους και διασφαλίζοντας τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, όσα έχουν απομείνει από τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Υποστηρίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της αναπτυξιακής επιχείρησης με την εμπλοκή  των ιδιωτών επιχειρηματιών συνεχίζοντας να έχει σε ομηρία και αβεβαιότητα τους εργαζομένους.

Η φιλοκυβερνητική ΡΑΠ σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  με τους δανειστές για νέα επώδυνα μέτρα και τέταρτο μνημόνιο. Την ώρα που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή πολιτική με την  φοροληστεία, τις μεγάλες περικοπές συντάξεων και την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων, βάζει πλάτη για να υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική στην τοπική διοίκηση. Να εκχωρηθούν κρίσιμες υπηρεσίες, δομές και δράσεις του Δήμου  σε επιχειρηματίες, παντός είδους αναπτυξιακές επιχειρήσεις, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, επιβαρύνοντας έτσι με νέα χαράτσια τα λαϊκά στρώματα.

Βάζει πλάτη για να καταργηθεί η σταθερή εργασία και οι εργαζόμενοι να αποτελούν φθηνό και ευέλικτο προσωπικό, σκλάβοι στον 21ο αιώνα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση της στο ζήτημα της λήξης των συμβάσεων και της απόλυσης 18 εργαζομένων από τις κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους έχει αφήσει απλήρωτους από το Νοέμβρη του 2015. 

Η Δημοτική Αρχή στήριξε και στηρίζει τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους ενώ η ΡΑΠ έτριβε τα χέρια της από χαρά με το ενδεχόμενο να κλείσει, εξαιτίας των απολύσεων, η Τράπεζα Τροφίμων. Όμως έμεινε με τη χαρά γιατί η Δημοτική Αρχή δεν επέτρεψε, ούτε στιγμή, να κλείσει η Τράπεζα Τροφίμων αξιοποιώντας τους εργαζόμενους του Κοινωνικού Οργανισμού και τους εργαζόμενους της 8μηνης κοινωφελής εργασίας.   

Ο λαός της Πάτρας αναγνωρίζει τη συνεπή στάση της Δημοτικής αρχής που υπερασπίζεται τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους. Στηρίζει τους εργαζομένους και το δικαίωμα τους στη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Εξαντλεί κάθε δυνατότητα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια που στενάζει από την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγουμένων κυβερνήσεων καθώς και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέλος εποχής για την ΑΔΕΠ από τον... κόκκινο Δήμαρχο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: