ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Αιτηματοποίηση του Ιπποκράτη απαξιώνει το συνδικάτο

Το Σωματείο εργαζομένων του ΓΚΝ Πάτρας (Ιπποκράτης )για την μεταστέγαση και πλήρη επαναλειτουργία του 7ορόφου κτιρίου
Μετά από τόσες προσπάθειες έτοιμο το κτίριου του επταώροφου να δεχθεί κλινικές, που θα ανακουφίσουν την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά στο βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ προκαλεί δυσφορία! Δύσπεμπτη αυτή η τροφή για το καλομαθημένο στομάχι του βαθέως ΠΑΣΟΚ!

  

Το ΔΣ του σωματείου ΓΚΝ Πάτρας Άγ. Ανδρέας  διαμαρτύρεται προκαταβολικά για την μεταστέγαση κλινικών στο επταώροφο κτίριο!


Επί μία δεκαετία το επταώροφο νοκομείο ήταν σε... ύπνωση από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το είχαν εγκαταλέιψει, έτσι με τους σοβάδες και τα ρήγματα του σεισμού και ταλεντεύονταν μεταξύ του να το γκρεμίσουμε και να το αναστηλώσουμε κι αφού στο μεταξύ χτίστηκε νέο κτίριο, επιτέλους μπήκε το νερό σταυλάκι κι επαναλειτουργεί το παλιό επταώροφο κι έμειναν έωλες οι... καταγγελίες, που γίνονταν προς χρήση ως πανάκεια!

Μόνον, που για τις ανάγκες της δημόσιας προβολής και ικανοποίησης του τρωθέντος γοήτρου του αιωνίου εργατοπατέρα, έπρεπε να φανούν κι αυτοί.

Πρόκειται για εκείνους, που κάλυψαν ως μη έπρεπε την αυταρχική συμπεριφορά και στοχοποίηση των καθαριστριώ. Αυτών των καθριστριών, που επικρότησαν την αποπομπή του αίσχους της εργασιακής γαλέρας, ενώ εναντιθέσει ανέχονταν επί καιρό των Σαμαροβενιζέλικων... παληκαριών τον εργασιακό μεσαίωνα που είχε "φωλιάσει" στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα. 

Πρόκειται για τις ίδιες παρατάξεις που κατάπιαν... μουγκαφών, όταν δημοσίευμά μου, το 2002 στην εφημερίδα ΗΜΕΡΑ, προειδοποιούσε για την λίμνη λυμάτων, που κατέτρωγε τα πέδιλα του κτιρίου, χτισμένου από το 1973, με αποτέλεσμα να βρεθεί αδύναμη με το ξέσπασμα του σεισμού, στις 8-6-2008. 

Κι ενώ ως εξάρτημα της ΠΑΣΚΕ η πλειοψηφία του ΔΣ του «Ιπποκράτη» τελούσε εν υπνώσει, ξαφνικά με την επόμενη κυβερνητική αλλαγή δραστηριοποιείται. Το ίδιο επαναλαμβάνει και τώρα. Μετά την... νάρκωσή του επί καιρού πενταετίας μνημνονιακής από το 2010, έως τον Ιανουάριο του 2015, θυμήθηκε, πως είναι ώρα για επαναστατική γυμναστική και ωρύεται, ακολουθώντας το δόγμα Σαμαρά της ενδεχόμενης πτώσης της αριστερής κυβέρνησης.

Αυτές τις ημέρες μετά την... σκιαμαχία της με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, κι ενώ εξελίσσεται η μετεγκατάσταση δομών στο νέο-ανακαινισθέν επταώροφο, άρχισε την αιτηματοποίηση της δραστηριότητάς του.

Ο άνθρωπος-συνδικαλιστής, που σε κάθε απεργία, πριν την επιβολή του πρώψτου Μνημονίου και του ΔΝΤ, εμφανίζονταν στις καταστάσεις με συνδικαλιστική άδεια, για να μην χάσει το μεροκάματο, καλούσε τους εργαζόμενους σε απεργία!

Αντιγράφω από σχετική καταγγελία της «Αυτόνομης Παρέμβασης» της ΑΔΕΔΥ:

«Κάθε απεργία τα ίδια συμβαίνουν. Ο φαρισαϊσμός έχει και τα όριά του»!


Η ανακοίνωση  του «Ιπποκράτη» για το κτιριακό
 
   


Εκ μέρους του Δσ του σωματείου των εργαζομένων, γίνεται προσπάθεια να αναδειχθεί η δραστηριότητα του προέδρου του Κ. Πετρόπουλου. Ολόκληρο ΔΣ σείρεται με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σε ότι αφορά την μεταστέγαση και πλήρη επαναλειτουργία του 7ορόφου κτιρίου, που ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και που φαίνεται αδύναμο και ανέτοιμο το σύστημα να το λειτουργήσει, παρά τις κραυγές αγωνίας και κατ΄ επανάληψιν παρεμβάσεις μας και επισημάνσεις μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Στην Συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, που έγινε την Τρίτη 28/2/17, μετά από αίτημα του εκπροσώπου των Εργαζόμενων, αίτημα που είχε κατατεθεί πέρα από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ και γραπτώς πολύ καιρό πρίν, μπήκε επιτέλους ως θέμα συζήτησης το κτιριακό. Ένα θέμα που δυστυχώς δεν είχε να κάνει με τον σχεδιασμό και τα χρονοδιαγράμματα της Διοίκησης που εμείς ζητούσαμε για την μεταστέγαση και επαναλειτουργία του 7ορόφου, αλλά  με την χωροταξική κατανομή των τμημάτων και συγκεκριμένα την τροποποίηση της σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ του 2014, σε ότι αφορά τα Εργαστήρια και την Νεφρολογική κλινική.

Συζητήθηκε λοιπόν και εγκρίθηκε αυτή η Πρόταση-Σχέδιο, πρόταση που μπορείτε να την διαβάσετε συνολικά στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://files.acrobat.com/a/preview/c36e10ff-25e2-46b8-85f8-76af876b2bfd ), μια πρόταση όπου ο Εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ, Πετρόπουλος Κώστας, πέρα από την διαφωνία του στο ζήτημα των Εργαστηρίων, όπου πρότεινε να πάνε όλα μαζί σε ενιαίο χώρο και συγκεκριμένα στο 2όροφο κτίριο, κατέθεσε συνολική πρόταση για τον λειτουργικό χωροταξικό σχεδιασμό του Νοσοκομείου με βάσει τα νέα δεδομένα, που είχε να κάνει ως εξής:

* Κατ΄ αρχήν την σύνταξη σχετικής μελέτης για ένα νέο επιπλέον κτίριο που θα στεγάζει τις υπολειπόμενες άστεγες κλίνες του οργανισμού, το Φαρμακείο, την αποθήκη κλπ ακάλυπτες ανάγκες της σημερινής κτιριακής υποδομής του Νοσοκομείου, πρόταση που έχει κατατεθεί πάρα πολλές φορές και δυστυχώς δεν βλέπουμε να γίνεται καμιά κίνηση και αυτό μας προβληματίζει έντονα.

* Διορθωτικές παρεμβάσεις στον 1ο όροφο της νέας πτέρυγας και συγκεκριμένα στους χώρους των χειρουργείων και της ΜΕΘ, όπου δεν νοείται η συνύπαρξη τους, αλλά και δεν θα μπορέσει να υπάρξει σωστή λειτουργία με την κάθοδο του 409 εάν και εφ΄ όσον οι χώροι μείνουν ως έχουν.

* Διορθωτικές παρεμβάσεις στο ισόγειο της νέας πτέρυγας, εφαρμόζοντας παράλληλα τον σχεδιασμό πού υπάρχει, με αλλαγή της θέσης του κυλικείου, που θα πρέπει να πάει σε άλλον εξωτερικό χώρο πιο άνετο και λειτουργικό για το κοινό κλπ άλλες αναγκαίες και απαραίτητες λειτουργικές παρεμβάσεις.

Επίσης σ΄ αυτήν την συνεδρίαση ο Εκπρόσωπός μας, Κώστας Πετρόπουλος, επιμένοντας έθεσε το θέμα της μεταστέγασης. Ζήτησε δηλ από τον Διοικητή το χρονοδιάγραμμα της μεταστέγασης και πλήρους επαναλειτουργίας  του 7ορόφου κτιρίου, όπως το είχε ζητήσει και με την προαναφερόμενη σχετική επιστολή του, όπου το μόνο επίσημο που εισέπραξε ήταν ότι ολοκληρώνεται η καθαριότητα μέχρι την επικείμενη Παρασκευή κάτι που έγινε τελικά την Τρίτη 7/3/17 και ότι στη συνέχεια και συγκεκριμένα την Δευτέρα 6/3/17 θα γινόταν η μεταφορά της Κ/Δ και της Μ/Ε κάτι που επίσης δεν έγινε και επαναπροσδιορίστηκε για την Παρασκευή 10/3/17.

Ανέφερε επίσης ότι σε κάποιο Παρασκευο-Σαββατο-κΚύριακο ότι θα γίνει η μεταφορά του 409, χωρίς αυτό να συγκεκριμενοποιείται πότε, πώς και που. Άλλοτε να λένε μέσα στον Μάρτη και άλλοτε μέσα στον Απρίλη.

Αξίζει να τονίσουμε ότι την πλήρη υλοποίηση αυτού του μερικού και πρόχειρου σχεδιασμού που προαναφέρουμε, που έφερε προς έγκριση ο Διοικητής στο Δ.Σ, ανέφερε ότι τον προσδιορίζει μέχρι το τέλος του  έτους και μετά βλέπουμε για τις παραπέρα παρεμβάσεις, κάτι που βρήκε ριζικά αντίθετο τον Εκπρόσωπό μας, ο οποίος πρότεινε να προσδιορίσουμε ΑΜΕΣΑ και μάλιστα μέσα στον Μάρτη την συνολική μεταστέγαση και πλήρη επαναλειτουργία του 7ορόφου κτιρίου και να ζητηθούν ΑΜΕΣΑ οι απαιτούμενες σχετικές πιστώσεις,  που είχαν προσδιοριστεί στο 1 εκ ευρώ και που είχαν δεσμευτεί να αποστείλουν, σε πρώτη φάση τις 700.000 και στη συνέχεια τις υπόλοιπες, δέσμευση που αθέτησαν  και που δυστυχώς αυτή είναι και η πραγματική αιτία αυτής της καθυστέρησης και αυτού του σε βάθος χρόνου και μάλιστα πρόχειρου σχεδιασμού.

Δοθείσης της ευκαιρίας να σας γνωστοποιήσουμε ότι στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ την Τρίτη 7/3/17, επανερχόμενος ο Διοικητής γνωστοποίησε ότι:

* Την Παρασκευή 10/3/17 θα γίνει τελικά η μεταφορά της Κ/Δ και της Μ/Ε.

* Την επόμενη εβδομάδα, μετά τις 20/3 η μεταφορά της Παθολογικής και προς το τέλος της, η ΜΧΜΘ και το Αιματολογικό.

* Ασαφής και αόριστη για Μάρτη και Απρίλη η μεταφορά του 409 και για Μάη του Ν.Ν. Θώρακος.
Επιβεβαιώνοντας έτσι δυστυχώς γι΄ αυτά που προαναφέρουμε ότι λόγω της μη αποστολής των απαιτούμενων πιστώσεων δεν υπάρχει δυστυχώς ακόμη συνολικός σχεδιασμός και σαφές χρονοδιάγραμμα γι΄ αυτήν την άκρως αναγκαία και πολυαναμενόμενη μεταστέγαση και επαναλειτουργία του 7ορόφου.

Το Δ.Σ του Σωματείου μας, παρακολουθώντας από κοντά την όλη κατάσταση και εάν και εφ΄ όσον αυτή συνεχιστεί, όπως διαφαίνεται, στα πλαίσια και των σχετικών αποφάσεών του, θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, όπου θα συμπεριληφθούν και τα σχετικά εκκρεμή ζητήματα του Οργανισμού, της αύξησης των ορίων του Προϋπολογισμού και βεβαίως την αναγκαιότητα της πρόσληψης μόνιμου Προσωπικού και Ιατρών.

Δ.Σ.  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 
Αποστομωτική απάντηση στο ΔΣ του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ!
Δημοσίευση σχολίου