ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για μεταναστευτικό




«Υπαρξιακής σημασίας» χαρακτήρισε για την Ευρώπη την σημερινή περίοδο ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στο δείπνο που παραθέτει απόψε ο δήμος Δελφών. 


Στο πλαίσιο του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Δ.Αβραμόπουλος τόνισε ότι «ή θα οικοδομήσουμε μαζί το μέλλον μας ή θα επιστρέψουμε στο σκοτεινό μας παρελθόν». Έκρουσε, μάλιστα, τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο η Ευρώπη να ζήσει συγκρούσεις, ενώ κάλεσε «να οικοδομήσουμε ένα είδος Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. 

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «μπήκαμε στο κοινό νόμισμα χωρίς ενιαία νομισματική πολιτική».
Υπογραμμίζοντας την ευθύνη που μοιράζονται σήμερα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να κρατήσουν την Ευρώπη ενωμένη, αναφέρθηκε στις μνήμες του Ολοκαυτώματος. 

«Ήταν διαιρεμένη η ευρωπαϊκή ήπειρος», δήλωσε ο ίδιος, θυμίζοντας ότι πάνω από 17 εκ. άνθρωποι χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. «Όταν μιλάμε για το Ολοκαύτωμα δεν μιλάμε για κάτι που είναι πολύ μακριά από εμάς», συνέχισε ο Δ.Αβραμόπουλος.

Επισημαίνοντας ότι το ευρωπαϊκό όραμα φθίνει, κατηγόρησε «τις φωνές λαϊκισμού και φασισμού που υπονομεύουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Σε μια τοποθέτηση που θύμιζε θεωρίες των δύο άκρων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος άσκησε κριτική στα δημοψηφίσματα. «Αρκετές κυβερνήσεις αγνοώντας τις ευθύνες τους έχουν πυροδοτήσει τον ευρωσκεπτικισμό διατηρώντας μια ρηχή αφήγηση που διακατέχεται από λαϊκισμό», είπε ο Δ.Αβραμόπουλος και συνέχισε ότι «τα δημοψηφίσματα μεταφέρουν το κύριο βάρος της ευθύνης «στις πλάτες των Ευρωπαίων πολιτών» και «δεν υλοποιούν το δημοκρατικό τους καθήκον έτσι οι κυβερνήσεις».

Κατά τον Επίτροπο «μια τέτοια εξέλιξη ήταν και το Brexit».

Τόνισε πάντως, ότι παρά το δημοψήφισμα στη Βρετανία «ο αντίκτυπος των αμερικανικών εκλογών είναι πολύ μεγαλύτερος», καθώς «ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο τον εξτρεμισμό και τον λαϊκισμό». Πάντως, ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι πολύ γρήγορα οι αξίες της Αμερικής θα αναδειχθούν πιο δυνατές.

«Αν καταρρεύσει η συνθήκη Σένγκεν είναι η αρχή του τέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Στο μεταξύ, κάλεσε τα ευρωπαϊκά κράτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους «για την εφαρμογή των αποφάσεων για το μεταναστευτικό».'

«Το Σέγκεν αποτελεί ένα από τα πιο απτά επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», είπε ο Δ.Αβραμόπουλος και τόνισε: «Να προστατέψουμε τον χώρο Σένγκεν πάση θυσία. Αν καταρρεύσει η συνθήκη Σένγκεν είναι η αρχή του τέλους της ΕΕ όπως την ξέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: