ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Σημαντική πρόοδος κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα

Ερωτηθείς για το εάν αναφέρεται στο staff level agreement ή στο συνολικό πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Ταμείου ξεκαθάρισε πως αναφέρεται στις εν εξελίξει συζητήσεις.

Σοβαρές διαφορές με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, τόνισε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέφρι Ράις


«Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί σε μια ισορροπημένη δέσμη δημοσιονομικών μέτρων για την περίοδο μετά το πρόγραμμα και μια σειρά από βασικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα» αναφέρει κοινή ανακοίνωση των θεσμών.

Επιπλέον, συνεδριάσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, πριν από το Eurogroup στις 20 Μαρτίου.

Στόχος σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση είναι «να ολοκληρωθεί γρήγορα η συμφωνία σε επίπεδο staff level agreement».

Σοβαρές διαφορές με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Παρόλο που έχει υπάρξει πρόοδος σε κάποιες σημαντικά θέματα παραμένουν σοβαρές διαφορές με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, τόνισε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέφρι Ράις, μιλώντας στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος αρκέστηκε μόνο σε μία δήλωση για την Ελλάδα αποφεύγοντας να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις.

Στη ίδια δήλωση επισημαίνεται ότι «έχει υπάρξει πρόοδος σε κάποιες σημαντικές περιοχές και την καλωσορίζουμε. Ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν σε σημαντικές περιοχές. Δεν θα σχολιάσω σε ποιες. Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε υποθέσεις για το πότε θα επιτευχτεί συμφωνία. Ακόμη απαιτείται πολύ δουλειά».

Ερωτηθείς για το εάν αναφέρεται στο staff level agreement ή στο συνολικό πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Ταμείου ξεκαθάρισε πως αναφέρεται στις εν εξελίξει συζητήσεις.
Ερωτηθείς για τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο και πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειωθεί τόσο σε όρους εξυπηρέτησης του όσο και συνολικά ως μέγεθος, ο Τζ. Ράις είπε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επέλθει ελάφρυνση του χρέους και πως το ΔΝΤ δεν ζητά «κούρεμα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: