ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση κυβέρνησης και δανειστών


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η συνάντηση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και συνολικά η διαπραγμάτευση για αυτή τη φάση σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο ο οποίος μετέχει στις διαπραγματεύσεις.


Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος στο ισορροπημένο δημοσιονομικό πακέτο μέτρων και αντίμετρων, το οποίο αφορά την μεταπρογραμματική περίοδο, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα μέσω τηλεδιασκέψεων είτε σε τεχνικό επίπεδο, είτε σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο.

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να περιλαμβάνει η απόφαση του Eurogroup της 20ης Μαρτίου, η ίδια πηγή ανέφερε ότι θα καταγραφεί η πρόοδος.  Την ίδια ώρα επισήμανε ότι το κενό που απομένει για το 2018 είναι ασήμαντο και επί της ουσίας έχει καλυφθεί από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ακόμα ένα ανοιχτό θέμα με την ενέργεια το οποίο όμως αναμένεται να επιλυθεί σύντομα.

«Γνωστές οι απόψεις του ΔΝΤ στα εργασιακά»

Αναφορικά με το τι γίνεται στα εργασιακά, έτερο κυβερνητικό στέλεχος σημείωσε ότι το ΔΝΤ διατηρεί τις ιδεολογικές του εμμονές σε όλα τα ζητήματα, σχολιάζοτας ότι είναι γνωστές οι απόψεις του. Την ίδια ώρα ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση οι Ευρωπαίοι είναι περιορισμένοι καθώς έχουν έρθει την Αθήνα με εντολή να ενταχθεί το Ταμείο στο πρόγραμμα.

Σε σχέση με το συνταξιοδοτικό πακέτο της μεταπρογραμματικής περιόδου, η ίδια πηγή ανέφερε ότι υπάρχει μία διαφωνία ως προς το χρόνο. «Το ΔΝΤ μάς ζητά να λάβουμε τα μέτρα εντός ενός έτους, ενώ εμείς αλλά και οι Ευρωπαίοι - βάσει και της τελευταίας απόφασης του Eurogroup - ζητούμε να υπάρχει κατανομή σε περισσότερα έτη».

Μάλιστα, η ίδια πηγή επισήμανε ότι η αναφορά του ΔΝΤ αφορά το «έτος 2019 ή μάλλον το 2020». Σε ερώτηση για το αν το ΔΝΤ έχει βάλει νερό στο κρασί, λόγω της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου, το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι το ΔΝΤ δεν ασχολείται ούτε με την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου, αλλά και ούτε με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, αναφερόμενη επί της ουσίας τόσο στις ομαδικές απολύσεις όσο και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα παραμείνουν στην Αθήνα και θα αποχωρήσουν μετά την βραδινή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group (21.00).

Δεν υπάρχουν σχόλια: