ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Αχαΐα: Κατακραυγή κατά αντιπεριφερειάρχη Αλεξόπουλου




Σιωπήσατε, δεν εκδώσατε εγκαίρως την απόφαση και κάνατε έτσι το χατήρι του ΣΕΠΕ και των πολυεθνικών που ήθελαν αν παραμείνει η κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε επί Δεξιάς.


Έγινε Κολαούζος

των πολυεθνικών

ΣΥΝΩΜΟΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ (ΤΟ ΕΚ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΑΦΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ!




Άρθρο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Τελικά τα κατάφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος να εμφανίσει την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας ως κολαούζο των πολυεθνικών και των μωλ. Σε αυτό το υπόγειο έργο του είχε και συμπαραστάτες το ΕΚ Πατρών και το συνδικαλιστικό όργανο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας.
Στην συνάντηση που έγινε προ ημερών οι δύο παραπάνω φορείς κλήθηκαν από τον Περιφερειάρχη, μαζί με τους εμπόρους για να αποφασίσουν τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, που μετά από πιέσεις του Υπουργείου προς τους δανειστές επιτρόπους κατάφερε να περάσει την αρμοδιότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμού, με σκοπό να περιοριστεί η ασυλία των σουπερμαρκετάδων που λειτουργούν εις βάρος των ΜΜΕ.
Στην συνάντηση αυτή είπα, κλήθηκαν και το ΕΚΠ μαζί με το συνδικαλιστικό όργανο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας. Υπό ποία ιδιότητα, αυτή η κλήση δεν διευκρινίστηκε.
Να εκφράσουν άποψη για το πως ας πούμε το ΕΚΠ θα λειτουργήσει τα εμπορικά του καταστήματα; Ή μήπως το Ιδιωτικών υπαλλήλων για το πότε διευκολύνονται οι έμποροι να κάνουν εκπτώσεις;
Μπερδεύτηκαν οι ρόλοι κύριε Αλεξόπουλε. Οι αλήστου μνήμης εποχές συνδιαλλαγής σε εσωκομματικό πεδίο με το βαθύ και καταδικασμένο στη συνείδηση του πολίτη ΠΑΣΟΚ, εις βάρος της κοινωνίας, οι οποίες βλέπουμε να  επαναλαμβάνονται  και σήμερα, δεν είναι αποδεκτές.
Σιωπήσατε, δεν εκδώσατε εγκαίρως την απόφαση και κάνατε έτσι το χατήρι του ΣΕΠΕ και των πολυεθνικών που ήθελαν αν παραμείνει η κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε επί Δεξιάς.
Και καλά εσείς θα καμωθείτε τον ουδέτερο. Οι δήθεν εκπρόσωποι όμως των εργαζομένων, τι δουλειά είχαν να συμπράξουν μαζί σας για να ωφεληθούν τα πολυεθνικά συμφέροντα; Κια μετά τους φταίει η κυβέρνηση, για την αχαλίνωτη κατάσταση που παρατηρείται στην αγορά εργασίας; Μα η κυβέρνηση ήδη πέτυχε το μέγιστο. Να αποφασίζει η Αυτοδιοίκηση, ως κοντινότερος βαθμός στον πολίτη καταναλωτή. Δεν ήταν αρεστό αυτός;
Γιατί τρέξατε  να συμπράξετε στην ανίερη συμμαχία;
Τώρα οι έμποροι σας καταγγέλλουν και με το δίκιο τους:
«Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Αλεξόπουλος δεν εξέδωσε απόφαση έως τις 22/3/2017 (σ.σ.: χθες όταν ρωτηθήκατε από τον πρόεδρο του Ε&ΕΣ Πατρών Γ. Ρώρο)  που ήταν η καταληκτική ημερομηνία με αποτέλεσμα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να παραμείνουν εκεί που τις όρισε ο κ. Χατζηδάκης σε συνεργασία με τα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα mall».

Και ακόμη για τους... συνδικαλιστές αυτού του είδους!
«Λυπούμαστε για τη θέση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πατρών και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας γιατί με τη στάση τους βοήθησαν τα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές και τα mall ώστε να επιβάλλουν τις θέσεις τους».

Και οι Μικρομεσαίοι  τους απορρίπτουν:
«Οι ημερομηνίες των εκπτώσεων αφορούν μόνο τους εμπόρους. Θα μπορούσαν αν ήθελαν να μείνουν μόνο στο θέμα των Κυριακών και να μην μπουν σε ξένα χωράφια, αβαντάροντας με τη στάση τους τις πολυεθνικές. Τα  πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές έκαναν τη δουλειά τους σε βάρος των μικρών, ελληνικών, οικογενειακών επιχειρήσεων» λένε με αγανάκτηση για τις παρεμβάσεις του δολοπλόκου βαθέως ΠΑΣΟΚ!

Τώρα έρχεται προς αρωγή σας ο Σύλλογος με τον οποίο τα κάνατε πλακάκια, ως να είσαστε συνεταίροι στο Καζίνο και μιλά για μερίδα εμπόρων. Τέτοια κατάντια! Επικαλείται δε άνοιγμα  Κυριακών όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν ισχύει αυτό.
Σας δίνει και εύσημα συντροφικά, από το Βαθύ όζον ΠΑΣΟΚ, που υποτίθεται εσείς αποκηρύξατε, καθώς ο Γιωργάκης είχε σηκώσει δικό του μπαϊρακι, αλλά τώρα που το έχει μεσίστιο άλλαξαν οι καταστάσεις. Έτσι δεν είναι;
«Καταρχήν συνιστά πράξη πολιτικής ευθύνης και συνέπειας, η στάση όσων Αντιπεριφερειαρχών αρνούνται την έκδοση αποφάσεων (και συνεπώς μη νομιμοποίησης των μνημονιακών νόμων)» αναφέρει στην ανακοίνωσή του. Κι αν μη τι άλλο προκαλεί το απύθμενο θράσος αυτών που έφεραν το Μνημόνιο με το ΔΝΤ μαζί! 

«Οι μνημονιακές Κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής – την οποία (δια της ντουντούκας) υποστήριξαν αρκετοί εκ των υπογραφόντων εκπροσώπων των εργοδοτών – “έριξαν το μπαλάκι” στους Αντιπεριφερειάρχες, στο πλαίσιο αναζήτησης – κατασκευής “συνενόχων”, σε ένα “έγκλημα” που διεπράχθη σε βάρος των εργαζομένων στο εμπόριο».

Αυτά υποστηρίζουν οι απόντες από τη μάχη του ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, στην οποία πρωτοστάτησαν ο Ε&ΕΣ Πατρών και εν γένει οι έμποροι.

Οι ριψάσπιδες γίνανε επαναστάτες. Των πολυεθνικών εννοείται. Και των Καζιναρχών!

Αλλά εκεί που κρεμούσαν οι κλέφτες τ΄ άρματα κρεμάνε σήμερα οι γύφτοι τα νταούλια!

Αυτή είναι η κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος. Δυστυχώς...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Χαστούκι Γρ. Αλεξόπουλου στις ΜΜΕ του Νομού Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια: