ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΒΟΥΛΗ: Της πολιτικής υποκρισίας το ανάγνωσμα

Ν. Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής!



Οι βουλευτές, σύμφωνα με τα πρακτικά της Επιτροπής, χαρακτήρισαν ως «λαϊκιστικά», «χουντικά» και επίθεση στη Βουλή τα δημοσιεύματα που μιλούν για παράνομες μονιμοποιήσεις τριών μετακλητών υπαλλήλων 

Στήριξη στους χειρισμούς Βούτση για τους μετακλητούς παρείχαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, όμως στα κανάλια είπαν άλλα! Της πολιτικής υποκρισίας το ανάγνωσμα ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής.

Οι βουλευτές, σύμφωνα με τα πρακτικά της Επιτροπής, χαρακτήρισαν ως «λαϊκιστικά», «χουντικά» και επίθεση στη Βουλή τα δημοσιεύματα που μιλούν για παράνομες μονιμοποιήσεις τριών μετακλητών υπαλλήλων. Ωστόσο στα κανάλια και στις δημόσιες δηλώσεις τα ίδια κόμματα έδιναν εντελώς διαφορετική εικόνα!

ΝΔ:


Την αγανάκτησή του για τις επιθέσεις που εξαπολύθηκαν προς τη Βουλή από μερίδα των ΜΜΕ, εξέφρασε μέσα στην επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος ζήτησε «να βγει προς τα έξω η αγανάκτηση» της Βουλής για τα δημοσιεύματα. Μάλιστα επαίνεσε τον Ν. Βούτση επειδή δεν κάνει προσλήψεις και μονιμοποιήσεις ενώ, όπως υπενθύμισε, «άλλοι τα έκαναν».

Όμως ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς εκτός Βουλής  υποστήριξε πως «δεν νοείται, σε μια εποχή που η κοινωνία απαιτεί την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, ο Ναός της Δημοκρατίας να στέλνει λάθος μηνύματα. Η επίκληση κάθε κανονισμού και κάθε δικαιώματος πρέπει να διέπεται, όχι μόνο από την τυπική εφαρμογή τους, αλλά και από τις αυτονόητες αρχές της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών. Είναι αναγκαίο ο Πρόεδρος της Βουλής άμεσα να ανακαλέσει την απόφασή του, με την οποία καταστρατηγείται κάθε έννοια αξιοκρατίας, και να δώσει τη δυνατότητα να διαγωνιστούν για τις συγκεκριμένες θέσεις οι αξιότεροι».
 
ΠΑΣΟΚ:

Τον λαϊκισμό που τροφοδοτείται από δημοσιεύματα για διορισμούς, κατήγγειλε στην Επιτροπή ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Ξεκαθάρισε μάλιστα μέσα στην επιτροπή ότι «δεν υπάρχει ζήτημα μετατροπής στις συγκεκριμένες συμβάσεις».

Όμως αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση. Στα κανάλια η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε: «Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος εξαρτάται κυρίως από τη διαφάνεια των επιλογών του. Σε μια περίοδο όπου πολλά κέντρα στοχεύουν στη σπίλωση των αντιπροσώπων του λαού για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς, είναι ανάγκη η λειτουργία της Βουλής να είναι διαυγής και ανοικτή στο δημοκρατικό έλεγχο. Για να προστατευτεί η αξιοπιστία του Κοινοβουλίου η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητάει συστηματικά τη δημόσια λογοδοσία για τις προσλήψεις. Η απόφαση αυτή ανήκει στο πρόεδρο της Βουλής και γι’ αυτό τον καλέσαμε να αναλάβει την ευθύνη της επιλογής του».

ΠΟΤΑΜΙ:


Από το Ποτάμι ο Γρηγόρης Ψαριανός, μέσα στην επιτροπή  κατήγγειλε γενικευμένη «λαϊκιστική επίθεση απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τη Βουλή». «Είναι μια χουντίλα η οποία τεχνηέντως διασπείρεται και καλλιεργείται από παντού». Κάλεσε, μάλιστα, τον Πρόεδρο της Βουλής να αντεπιτεθεί σε αυτή την υφέρπουσα αντικοινοβουλευτική λειτουργία που διασπείρεται από παντού.
Λίγα λεπτά αργότερα ο Γρ. Ψαριανός δήλωσε στις κάμερες: «Προσωπικά και ως ΠΟΤΑΜΙ δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραμε, θέσαμε το θέμα ότι είναι άλλο η πολιτική, άλλο η νομική και άλλο η ηθική διάσταση κάθε τέτοιου θέματος και θα πρέπει να δοθεί οριστική και τελεσίδικη απάντηση.

Θέσαμε επίσης το ζήτημα πως πρέπει να τοποθετηθεί γενικότερα επί των θεμάτων που αφορούν την Βουλή και τον Κοινοβουλευτισμό και να απαντήσει ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων για όλα αυτά που σέρνονται στον δημόσιο λόγο περί προνομίων των βουλευτών, μειώσεων στην εισφορά αλληλεγγύης, συντάξεων κλπ, τα οποία υποκινούνται από συγκεκριμένα κέντρα και υποσκάπτουν τα θεμέλια του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Κάποιοι υποκινούν έναν πολύ φανερό αντικοινοβουλευτικό λαϊκισμό, «χουντίλα» αποπνέει αυτό, και σ’ αυτό πρέπει να απαντήσει το πολιτικό σύστημα δια στόματος του Προέδρου της Βουλής ευθέως και τελεσίδικα για να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: