ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Διαρκής και χωρίς αποκλεισμούς η συμμετοχή της γυναίκας



Απ. Κατσιφάρας: «Η σημερινή ημέρα είναι σημείο αναφοράς για περισυλλογή και σκέψη. Στόχος μας πρέπει να είναι η ισότητα των φύλων»

Ομιλία Απ. Κατσιφάρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


«Η συμβολή της γυναίκας στην ανάπτυξη, στην εξέλιξη στην ίδια της ζωή, είναι μείζονος σημασίας, ενώ πρωταρχική είναι η συμβολή της στο πνευματικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο. Στη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας, η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία είναι σημαντική, πολύ περισσότερο μάλιστα στην ελληνική οικογένεια».
Αυτό υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε στον Πύργο, η Περιφέρεια με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (ειδικότερα το τμήμα Πύργου), με θέμα «δεν γεννιόμαστε, γινόμαστε γυναίκες», το οποίο επιμελήθηκαν οι φοιτητές του τμήματος Διοίκησης, Επικοινωνίας, Πολιτιστικών και Τουριστικών Σπουδών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκαν η αξία της γυναικείας παρουσίας προωθώντας το ατομικό, ομαδικό, κοινωνικό, μορφωτικό, οικονομικό επίπεδο  της ανθρώπινης δράσης, με αφορμή τους πολλαπλούς ρόλους στους οποίους καλείται να ανταπεξέλθει κάθε σύγχρονη γυναίκα.
«Οι γυναίκες εργάζονται καθημερινά για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, μοχθούν για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, ενώ συμμετέχουν σε κοινωνικές δράσεις και φιλανθρωπίες, παλεύοντας παράλληλα για τα δικαιώματα. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμάμε την γυναίκα που πρόσφερε και προσφέρει στους κοινωνικούς αγώνες και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η συμμετοχή της γυναίκας είναι διαρκής και χωρίς αποκλεισμούς» σημείωσε ο Απ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Η Αρχή των ίσων ευκαιριών για όλους είναι πρόταγμα για εμάς και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουμε ανάγκη και θέλουμε τις γυναίκες, δημιουργικές, συνεργατικές, με την οπτική τη δική τους, που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».
Και κατέληξε: «Η σημερινή ημέρα είναι σημείο αναφοράς για περισυλλογή και σκέψη. Στόχος μας πρέπει να είναι η ισότητα των φύλων, καθώς ο τερματισμός κάθε μορφής διάκρισης εις βάρος των γυναικών δεν θα επιτευχθεί, εάν η σημερινή ημέρα δεν αποτελέσει σημείο εκκίνησης για την κάλυψη και υπερκέραση εκείνων των εμποδίων που αποτελούν τροχοπέδη της ενίσχυσης του ρόλου της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία, την ανάδειξη της πολύπλευρης προσωπικότητάς της και την αξιοποίηση της στο ανθρώπινο κεφάλαιο γενικότερα, τόσο στο πλαίσιο του ατομικού όσο και του συλλογικού κοινωνικού πεδίου, στοχεύοντας αποτελεσματικά στην ένταξη και ενίσχυση του ρόλου της στην εργασιακή αγορά και στην επιχειρηματικότητα, γενικότερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: