ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Δήμαρχος Ήλιδας: Επέστρεψε στον τόπο του ο ηγέτης

«Ιστορική ημέρα» για την Αμαλιάδα, που έφερε στον τόπο του τον ιστορικό ηγέτη, αλλά όχι το πιστόλι του! Αυτό το πήρε πίσω το ΚΚΕ. Φωτ. από το Μουσείο Μπελογιάννη.

«Τα γάντια, τη θήκη και το πιστόλι του Νίκου Μπελογιάννη, τα άφησε ο κ. Κουτσούμπας σε μια προθήκη για να τα δει ο κόσμος. Πήρε το πιστόλι πίσω ο ΓΓ του ΚΚΕ και καλό θα ήταν να το αφήσει να το βλέπει ο κόσμος...» είπε ο κ. Χριστοδουλόπουλος


«Ιστορική ημέρα» για την Αμαλιάδα χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα, λόγω των εγκαινίων του Μουσείου Μπελογιάννη, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ήταν ένα όνειρο για εμάς, πολλά χρόνια, να επιστρέψει ο Μπελογιάννης στον τόπο του. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλόπουλος και εξήρε τη συμβολή του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, λέγοντας πως «πήρε προσωπικά το θέμα και αυτό που μέτρησε και χθες είχαμε εγκαίνια ήταν ότι έβαλε ημερομηνία από την πρώτη συνάντηση».

Σε ό,τι αφορά κάποια προσωπικά αντικείμενα του Μπελογιάννη που έφερε στα χθεσινά εγκαίνια ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο κ. Χριστοδουλόπουλος εξήγησε πως επρόκειτο για τα γάντια, τη θήκη και το πιστόλι του Νίκου Μπελογιάννη, τα οποία άφησε ο κ. Κουτσούμπας σε μια προθήκη για να τα δει ο κόσμος. Επειδή, όμως, «αυτό (το πιστόλι) είναι ένα κειμήλιο, το Κομμουνιστικό Κόμμα το πήρε πάλι. Καλό θα ήταν να μείνει εδώ, να εκτεθεί για να το βλέπουν οι επισκέπτες», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς γιατί δεν παρέμειναν τα αντικείμενα αυτά στο Μουσείο και αν ελήφθη αυτή η απόφαση για λόγους ασφαλείας, ο δήμαρχος Ήλιδας απάντησε: «Υπήρξε απευθείας συνεννόηση με τη Βουλή. Δεν μας εξήγησαν εμάς. Προφανώς για λόγους ασφαλείας». Σημείωσε, ωστόσο, πως θα ζητήσει τα αντικείμενα αυτά εκ νέου ώστε να εκτεθούν στο Μουσείο για ένα διάστημα.

Για την απουσία του γιου του Νίκου Μπελογιάννη από τα χθεσινά εγκαίνια, ο δήμαρχος σημείωσε μόνο ότι είχε επισκεφθεί το Μουσείο στις 24 Μαρτίου και υπογράμμισε πως «αν δεν υπήρχε η δωρεά της οικογένειας δεν θα υπήρχε μουσείο» και ότι αν ο γιος του Μπελογιάννη «δεν έδινε τα προσωπικά αντικείμενα του πατέρα του η έκθεση δεν θα είχε αυτό τον ιστορικό χαρακτήρα».

Δημοσίευση σχολίου