ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Πιο ισχυρές από ποτέ οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις«Η στρατηγική σχέση Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών είναι πιο ισχυρή ισχυρή από ποτέ» τόνισε χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει τα μέσα της αμερικανικής πρεσβείας «για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα».


Ερωτηθείς για τον ρόλο του ΔΝΤ σε σχέση με τη σημερινή προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, απάντησε ότι «δεν έχει δει κάποια αλλαγή της στάσης του Ταμείου» και παρατήρησε πάντως ότι επί Μπάρακ Ομπάμα «ήταν καθοριστικό σε δύσκολες στιγμές το γεγονός ότι ο Ευ. Τσακαλώτος μπορούσε να καλέσει τον Τζακ Λιου (σσ. πρώην Αμερικανός ΥΠΟΙΚ), ή ότι ο Τζ. Μπάιντεν (πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος) τον Αλ. Τσίπρα».

Για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται πολύ υπεύθυνα στην τρέχουσα περίοδο έντασης με την Τουρκία, αλλά όπως είπε «ανησυχεί για ατυχήματα». «ΗΠΑ και Ελλάδα, έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Τουρκία εντός του ΝΑΤΟ», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το Κυπριακό, ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι «θα ήταν κρίμα να χαθεί το παράθυρο ευκαιρίας» που υπάρχει, ενώ εκτίμησε ότι η προεδρία Τραμπ θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση.
Δημοσίευση σχολίου