ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Γ. Δραγασάκης: Η συμφωνία θα κλείσει στην ώρα της


H συμφωνία θα κλείσει και μάλιστα στην ώρα της! Την παραπάνω εκτίμηση εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και αυτό γιατί, όπως πρόσθεσε, οι στόχοι του προγράμματος καλύπτονται, ενώ πολλοί από αυτούς υπερκαλύπτονται.
Ακόμη, σημείωσε ότι η συμφωνία καθυστερεί γιατί οι δανειστές έχουν αποκλίνουσες απόψεις και το ΔΝΤ ζήτησε νέο πακέτο μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Ένα θέμα που ακόμα εμποδίζει την επίτευξη της συμφωνίας είναι το εξωδικαστικό ζήτημα των δανείων.

Από εκεί και πέρα «Τέταρτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει και είναι απορίας άξιο πως με τόση ευκολία κάποιες δυνάμεις εντός της χώρας επικαλούνται κάτι τέτοιοι», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας πως η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της θα είναι θετική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. «Πρέπει να αποφασίσουμε ως χώρα τι θέλουμε να κάνουμε. Αν μερίδα του πολιτικού συστήματος θέλει 4ο μνημόνιο και θα προσπαθήσει πολύ, μπορεί και να το έχουμε» τόνισε με νόημα, για να προσθέσει «Εμείς πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα, ούτε στήριξη μετά την ολοκλήρωση του υφιστάμενου».

Προσπαθούμε να ουδετεροποιήσουμε τα μέτρα

Ακόμη, πρόσθεσε πως αυτό που αντιμετώπισε η κυβέρνηση ήταν η πρόταση του ΔΝΤ να υπογράψουμε μέτρα 3,6 δισ. ευρώ. «Προσπαθούμε να τα ουδετεροποιήσουμε δημοσιονομικά και να μην έχουμε μεγάλη επιβάρυνση σε συγκεκριμένες ομάδες, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης» και αναρωτήθηκε «αν όσοι μιλούν για καθυστέρηση πιστεύουν ότι θα έπρεπε να δεχτούμε τα μέτρα».

Ο ίδιος άφησε αιχμές για την στάση των εταίρων σημειώνοντας ότι «Ιδιοκτησία προγράμματος μπορεί να υπάρξει όταν υφίστανται ισότιμες σχέσεις μεταξύ των διαπραγματευόμενων μερών».
«Πέρα από τα greek statistics, έχουμε και τα Τόμσεν statistics» τόνισε σε άλλο σημείο ο Γιάννης Δραγασάκης εκφράζοντας  δυσαρέσκεια για την ενασχόληση του τεχνοκράτη του ΔΝΤ με τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία που επισφραγίζονται βεβαίως από την Eurostat.

Να κλείσει το SLA μέχρι τις 20 Μαρτίου

Όπως είπε ο Γ. Δραγασάκης, κυβερνητικός στόχος είναι να κλείσει το SLA στις 20 Μαρτίου και να ολοκληρωθεί σε εύλογο διάστημα το θέμα των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Με ένταξη στο QE μπορούμε να βγούμε δοκιμαστικά στις αγορές το 2017 και το 2018 να υπάρξει οριστική έξοδος στις αγορές. Όπως είπε, τότε θα αξιολογηθεί από τους επενδυτές μια οικονομία που θα τρέχει με 3%, όχι μια οικονομία μιζέριας, στην οποία η ΝΔ θα ζητά εκλογές.

Αναπτυξιακό σχέδιο με επιταχυντές!

Την παρουσίαση της πρότασης της κυβέρνησης για το αναπτυξιακό σχέδιο την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος. Εξήγησε ότι η πρόταση που θα παρουσιαστεί στο υπουργικό θα είναι η βάση για έναν ευρύ κοινωνικό διάλογο με κοινωνικούς φορείς και πολιτικές δυνάμεις. “Σχεδιάζουμε να εισάγουμε στο αναπτυξιακό σχέδιο επιταχυντές”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι το σχέδιο ανάπτυξης πρέπει να απαντά στο παραγωγικό πρόβλημα, να αντιμετωπίζει την κοινωνική κρίση και το δημογραφικό πρόβλημα. “Αυτά τα τρία στοιχεία δε μπορούν να λυθούν μέσω των αγορών”, εκτίμησε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε ενδιαφέρον με την αρνητική έννοια το γεγονός ότι επτά χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης η χώρα δε διαθέτει ακόμη αναπτυξιακό σχέδιο. Έκανε αυτοκριτική για αυτό, τονίζοντας όμως ότι προείχε η διαπραγμάτευση, αλλά άσκησε κριτική και στους θεσμούς, που πίεζαν πχ για το γάλα και όχι για την εκπόνηση αναπτυξιακού σχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: