ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ανδρέα Παπανικήτας: Θέλουμε κρατικό το φράγμα Πείρου


Α. Παπανικήτας: Το υπάρχον  προσωπικό της ΔΕΥΑΠ δεν επαρκεί για τη διαχείριση τέτοιου είδους έργου, όπως το φράγμα Πείρου.



«Το πραγματικό κόστος διαχείρισης  του φράγματος είναι μεγάλο αλλά και απρόβλεπτο και το υπάρχον  προσωπικό της ΔΕΥΑΠ δεν επαρκεί για τη διαχείριση τέτοιου είδους έργου»!


Άχρηστο το προσωπικό της ΔΕΥΑ Πάτρας, κατά τον πρόεδρό της κ. Παπανικήτα και μεγάλο το κόστος συντήρησης του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου, πέραν των σκοτούρων που θα βάλει στη δημοτική αρχή Πατρέων. Οπότε, καλύτερα να το αναλάβει το κράτος και μεις αρκούμε για να... προεδρεύουμε.

Μόνον που σκοπίμως ξεχνά ότι η Ευρωπαϊκή Οδηγία και  οι φορείς της που διέθεσαν τα χρήματα (75% η συμμετοχή) ορίζουν ότι η διαχείριση των φραγμάτων γίνεται από διαδημοτικούς φορείς, που στην περίπτωσή μας σημαίνει, από τους δήμους Πατρέων, Δυτ. Αχαΐας και Ερυμάνθου.  Ειδάλλως αρνουμένων αυτών, από ιδιωτική επιχείρηση. Που σημαίνει, μόνον εάν πάρουμε τους γκράδες  και κάνουμε... επανάπαυση, θα γίνει το φράγμα κρατικό. Και εάν πέσουμε σε τίποτα Σαμαροβενιζέλους ή Κυριακοφώφηδες, τραγικό!

Πάντως πληροφορίες του Istologiou G. Mosxou αναφέρουν ότι με αυτά τα μυαλά που φέρουν και οι τρεις δήμαρχοι γύρω από το φράγμα και όσο αρνούνται να αναλάβουν τη διαχείρισή του, το φράγμα δεν θα ολοκληρωθεί, αφού δεν θα υπάρχει φορέας να το παραλάβει. Και αποτέλεσμα θα είναι να πέσει στα χέρια ιδιωτών. Και για να μην γίνει αυτό δεν ολοκληρώνεται. Σαν αλλάξει η δημοτική αρχή Πατρέων, τότε το ζήτημα θα μπει στην ημερήσια διάταξη θα την αποπεράτωση του υπολοίπου 5% των εργασιών αποπεράτωσης!   


Α. Παπανικήτας: Εμπόδιο ο διαδημοτικός φορέας διαχείρισης

Διαβάστε το σχόλιο του προέδρου της ΔΕΥΑΠ, που απέστειλε προς δημοσίευση στα «γιες μεν» ΜΜΕ, υπό τον τίτλο: «Σχόλιο του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα, σχετικά με δημοσιεύματα για την αξιοποίηση του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου»:



«Το υπό κατασκευή Φράγμα Πείρου-Παραπείρου (άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί) μπορεί να αποτελέσει το κύριο υδροφορέα  για την ύδρευση της Πάτρας με φθηνό και καλής ποιότητας νερό.

Είναι απαίτηση  του λαού της Πάτρας και της Δημοτικής Αρχής.

Εμπόδιο παραμένει η προτεινόμενη από διάφορους φορείς δημιουργία ενός διαδημοτικού φορέα διαχείρισης με τη μορφή Α.Ε.

Η λογική δημιουργίας αυτού του φορέα είναι μέσα στα πλαίσια  της ανταποδοτικότητας και του κερδοφόρου φορέα ώστε να γίνουν τα απαιτούμενα έργα που αφορούν εκτός από τη διαχείριση  τον εκσυγχρονισμό και επέκταση  των δικτύων λες και τα λαϊκά  στρώματα  δεν πληρώνουν  δυο και τρείς  φορές φόρους για να γίνουν τέτοια έργα  όπως και το συγκεκριμένο έργο.

Μια τέτοια λογική και επιλογή  και σε συνδυασμό με την εφαρμογή από τη Κυβέρνηση της Κοινοτικής Οδηγίας 60/2000/ΕΚ για τη κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού (με την επιβολή περιβαλλοντολογικού  τέλους και τέλους πηγών) θα σημάνει την υπερβολική αύξηση  της τιμής του νερού  που θα φθάνει  στα λαϊκά νοικοκυριά  της πόλης  και τους αγρότες  της περιοχής.

Αποκρύβεται σκόπιμα το πραγματικό κόστος διαχείρισης  του φράγματος που και μεγάλο  είναι αλλά και απρόβλεπτο και ότι το υπάρχον  προσωπικό της ΔΕΥΑΠ δεν επαρκεί για τη διαχείριση τέτοιου είδους έργου.

Αντίληψή τους είναι να ανατεθεί η διαχείρισή του σε εργολάβους και να γίνει ιδιωτικοποίηση από τη πίσω πόρτα.

Στην κοινή θέση των 3 Δημάρχων των Δήμων Πάτρας, Δυμαίων και Ερυμάνθου που υποβλήθηκε τη 19-7-2016 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η οποία  είναι αντίθετη  με τη δημιουργία τέτοιου είδους φορέα διαχείρισης  η Κυβέρνηση απάντησε  με σιωπή.

Το εκβιαστικό δίλλημα, φορέας διαχείρισης  ή διψασμένη πόλη, που προβάλλεται  από τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες  και κύκλους επιχειρηματιών βρίσκει  αντιμέτωπους όλους τους πολίτες  της πόλης και τους αγρότες της περιοχής  γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να εξασφαλίζεται σε επάρκεια, φθηνό και άριστης ποιότητας.

Η διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου πρέπει να γίνεται από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων και οποίος θα διαθέτει περιφερειακά παραρτήματα  κατά υδατικά διαμερίσματα, θα χρηματοδοτείται από το Κρατικό Προϋπολογισμό, θα προβαίνει σε προσλήψεις , θα σχεδιάζει, θα υλοποιεί το έργο και θα κάνει παρεμβάσεις για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων  και κατά λεκάνη ώστε να εξασφαλίζεται το νερό σε επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους.

    Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:
-         Την άμεση αποπεράτωση  του φράγματος και τη διαχείρισή του από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτων.
-         Την άμεση  υδροδότηση της Πάτρας από το ταμιευτήρα  της Βαλμαδούρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: