ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Νέοι συνδετήριοι κόμβοι στην Ευρεία Παράκαμψη Πατρών

Από αυτοψία στην μικρή Περιμετρική Πάτρας.

«Τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες, σχεδιάζουμε τα επόμενα έργα»

Στην ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που θα γίνει αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου, θα τεθεί στο επίκεντρο η έγκριση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» - Άξονας Προτεραιότητας 3 «Ανάπτυξη – Εκσυγχρονισμός – Συμπλήρωση μεταφορικών υποδομών», των νέων συνδετήριων κόμβων Κ3 και Κ7 της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών.
Πρόκειται για τον κόμβο Κ3 στα Συχαινά που αφορά στη σύνδεση της Μικρής Περιμετρικής Πατρών με την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Μειλίχου και Αλεξανδρουπόλεως και σκοπός είναι να κατασκευαστεί μία ακόμη έξοδος από την μεγάλη Περιμετρική προς την Πάτρα, με προϋπολογισμό 12.950.000 ευρώ. Ο δεύτερος κόμβος αφορά στη διάνοιξη και κατασκευή νέας συνδετήριας οδού από τον κόμβο Κ7 της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών έως την Ε.Ο. Πατρών –Τριπόλεως στην περιοχή Λαμπραίικα, με προϋπολογισμό 8.025.000 ευρώ.
«Τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες, Μίνι Περιμετρική και Κανακάρη. Έχω δώσει σαφή οδηγία, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, ο κ. Λύτρας, να βρίσκεται καθημερινά στο έργο της Μικρής Περιμετρικής και να δίνει άμεσα λύσεις. Η Μίνι Περιμετρική αποτελεί για εμάς στοίχημα, διότι ήταν ένα έργο, η επανεκκίνησή του οποίου είχε πολλές δυσκολίες, τεχνικές και νομικές. Η παράδοσή της στους πολίτες της Πάτρας είναι ευθύνη μας» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συμπληρώνοντας: «Δε σταματάμε να σχεδιάζουμε τα επόμενα έργα. Είμαστε έτοιμοι και υποβάλλουμε για ένταξη τον κόμβο των Συχαινών και τον κόμβο της Οβρυάς. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τη φάση των μελετών και το υποβάλλουμε προς έγκριση χρηματοδότησης για υλοποίηση».
Πρόκειται για δύο σημαντικές παρεμβάσεις, που θα συμβάλλουν στην καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας, στη διάνοιξη δύο ακόμη εξόδων από την μεγάλη Περιμετρική Πατρών προς το κέντρο της πόλης, αλλά και προς την Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως που οδηγεί προς τα ορεινά χωριά μας.
Ο κόμβος Κ3 θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της πρώτης εξόδου από το Ρίο προς την Πάτρα, ενώ χάρη στον κόμβο Κ7, όλοι θα έχουν πρόσβαση στην Ε.Ο. Πατρών - Τριπόλεως χωρίς να κινούνται σε Μιντιλόγλι, Φιλοθέη ή Οβρυά.
Την εισήγηση για τα δύο αυτά θέματα θα κάνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Ιωάννης Λύτρας.
Η 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 και ώρα 3 μ.μ. στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).

Δημοσίευση σχολίου