ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Με την παρουσία Τσιρώνη το σεμινάριο στις Φαρές

Στις Φαρές του Δήμου Ερυμάνθου ο αναπληρωτής Υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Γ. Τσιρώνης -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Για το τριήμερο σεμινάριο εργασίας για την κοινωνική οικονομίαΠαρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, έγινε σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 η έναρξη των εργασιών του 3ήμερου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ερυμάνθου με την Π.Ε.Σ.Κ.Ο. (Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας) στο Πνευματικό Κέντρο της Τ.Κ. Φαρών, με επίκεντρο την κοινωνική οικονομία.


Ο αναπληρωτής Υπουργός στην ομιλία του επισήμανε το σημαντικό ρόλο που παίζει ο τομέας της κοινωνικής οικονομίας σε πολλές Ευρωπαϊκές οικονομίες, λέγοντας ότι σε ορισμένες ξεπερνά ακόμη και το 10% επί του Α.Ε.Π. (Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος) των χωρών αυτών.

Στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του νέου Νόμου, το έδαφος είναι πρόσφορο και οι συνθήκες κατάλληλες για την ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρήσεων οι οποίες μπορούν να δραστηριοποιηθούν κυρίως στα απορρίμματα και στην ανακύκλωση δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Επίσης ευνοϊκό περιβάλλον υπάρχει και για τη λειτουργία τους στον Πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα στη γεωργία και κτηνοτροφία, αξιοποιώντας για το σκοπό αυτό, δημόσιες, δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις καθώς και εγκαταλελειμμένα και ακαλλιέργητα κτήματα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής στην παρέμβασή του και αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση, αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν και αντιμετωπίζουν οι αγροκτηνοτρόφοι της περιοχής (αρδευτικά έργα, αγροτικός εξηλεκτρισμός, αγροτική οδοποιία, κλπ), τονίζοντας παράλληλα ότι ο Δήμος Ερυμάνθου προσφέρεται για την ανάδειξη και προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, όπως η ίδρυση και λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων καλλιέργειας και παραγωγής αγροκτηνοτροφικών προϊόντων, καθώς και διάθεσης ζωοτροφών σε συνδυασμό με τη λειτουργία δημοτικής λαϊκής αγοράς, εμπορίας ντόπιων βιολογικών προϊόντων στη θέση Κουρλαμπά.

Σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και άλλους φορείς, υπάρχει η δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης πρωτοβουλιών, σχετικές με τον πολιτισμό, τον αγροτουρισμό, τις κοινωνικές υπηρεσίες, κλπ., δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης ιδιαίτερα στις ευαίσθητες και αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως οι νέοι που δυσκολεύονται να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, καθώς και ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κ. Ανδρέας Ριζούλης.

Στην ημερίδα και στο 3ήμερο σεμινάριο που έχει προγραμματιστεί, συμμετέχουν εκπρόσωποι και στελέχη κοινωνικών επιχειρήσεων και της Τ.Α. από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.
Όσο για τους εισηγητές του σεμιναρίου, πρόκειται για διακεκριμένους επιστήμονες και ειδικούς οι οποίοι μεταφέρουν γνώση και εμπειρία από τα Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, καθώς και από την υλοποίηση και εφαρμογή παρόμοιων Προγραμμάτων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.
Οι σχετικές εκδηλώσεις (σεμινάρια, κλπ) συνεχίζονται το Σάββατο 4 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 με τα τραπέζια διαβούλευσης όπου και θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα των σχετικών εργασιών.

Thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: