ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Βούτσης: Έκπληκτος, για τις ομιλία Τζαβάρα Τασούλα

Από πουθενά δεν υπήρξε ένσταση ακόμη και στον τοπικό τύπο. Είχαν αντιληφθεί όλοι πλήρως την σημασία που έχει η Βουλή να τιμήσει τον Νίκο Μπελογιάννη», ήταν το γεμάτο νόημα καταληκτικό σχόλιο του Ν., Βούτση.



Για μία εκτέλεση που έγινε κάτω από την παγκόσμια κατακραυγή - Και η Αλ. Παπαρήγα στο προσκήνιο προσβάλλοντας το Κοινοβούλιο!



«Αρνητική έκπληξη» αποτελούν οι τοποθετήσεις για τον Νίκο Μπελογιάννη των βουλευτών της ΝΔ Κώστα Τασούλα και Κώστα Τζαβάρα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 

Σημειώνεται ότι στην Ολομέλεια μίλησε και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας χωρίς να αναφερθεί στην υπόθεση Μπελογιάννη, ενώ και λίγο αργότερα χρειάσθηκε να πάρει το λόγο «εκτάκτως» η Αλέκα Παπαρήγα.

Εδώ και ένα μήνα δημοσίως είχαν εκφραστεί μόνο από την «Καθημερινή» και την «Εστία» και ύστερα από περιθωριακά έντυπα της άκρας άκρας δεξιάς αντιρρήσεις κατά πόσο έπρεπε να συμμετέχει η Βουλή. Από καμία άλλη πλευρά και αυτό το θεωρούσα ως στοιχείο δημοκρατικής ωρίμανσης», είπε ο Ν. Βούτσης που δήλωσε ότι «μένω έκπληκτος» για τις ομιλία Τζαβάρα Τασούλα.

«Μένω έκπληκτος για μία εκτέλεση που έγινε κάτω από την παγκόσμια κατακραυγή των πλέον επιφανών εκείνης της περιόδου», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε: «εκφράζω την έκπληξή μου διότι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι στο κράτος υπήρχε αμφιταλάντευση για την εκτέλεση που έγινε Κυριακή το πρωί – κάτι που είτε οι Γερμανοί δεν είχαν κάνει – έγινε υπό την εργώδη προσπάθεια του παρακράτους και του κράτους γιατί την επομένη είχε συγκληθεί το Συμβούλιο Χαρίτων».

«Η τελευταία μου έκπληξη έχει σχέση με αυτό που ζήσαμε χθες στην Αμαλιάδα και δείχνει την ωριμότητα του λαού μας. Από πουθενά δεν υπήρξε ένσταση ακόμη και στον τοπικό τύπο. Είχαν αντιληφθεί όλοι πλήρως την σημασία που έχει η Βουλή να τιμήσει τον Νίκο Μπελογιάννη», ήταν το γεμάτο νόημα καταληκτικό σχόλιο του Ν., Βούτση.

Ακολούθησε παρέμβαση του Κ. Τζαβάρα ο οποίος εκτίμησε πως αν ζούσε ο Μπελογιάννης μπορεί να είχε άλλη άποψη «όπως ο Κύρκος με αυτά που είχε πει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή».

Η Αλ. Παπαρήγα στο προσκήνιο προσβάλλοντας το Κοινοβούλιο

Αμέσως ζήτησε το λόγο η Αλ. Παπαρήγα η οποία τόνισε: «Δεν περιμένω να δικαιωθεί ο αγώνας του ΕΑΜ του ΕΛΑΣ της ΕΠΟΝ από αυτό το Κοινοβούλιο. Το μόνο που μπορεί να κάνει αυτό το Κοινοβούλιο είναι να επιβραβεύσει το μαστίγιο και το καρότο για το λαό. Όμως εδώ ακούστηκαν τεράστια και αντιιστορικά πράγματα. Είμαστε σε δύο αντίπαλα ασυμφιλίωτα στρατόπεδα και με τη ΝΔ και με άλλους. 

Δεν έχω ούτε εγώ δικαίωμα να πω τι θα έκανε σήμερα ο Μπελογιάννης. Δεν μονοπωλούμε τίποτα αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε την υποκρισία την καπηλεία το μίσος. Το μίσος το εξηγούμε». «Όλοι σε ξένο αχυρώνα τσακώνονται», είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: