ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Αιχμηρός με μήνυμά του προς ΚΚΕ ο γιος Μπελογιάννη

Ο Δήμαρχος Ήλιδας διαβάζει το μήνυμα του γιου Νίκου Μπελογιάννη προς τις χιλιάδες των παρισταμένων στην ομώνυμη πλατεία.


« Όσο για την εκστρατεία, κυρίως μέσω του κίτρινου υποκίτρινου τύπου, για την οικειοποίηση του Μουσείου από έναν συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, αυτή ανάγεται στην εκμετάλλευση αγίων, μαρτύρων και ηρώων» διαμήνυσε!


« Όσο για την εκστρατεία, κυρίως μέσω του κίτρινου υποκίτρινου τύπου, για την οικειοποίηση του Μουσείου από έναν συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, αυτή ανάγεται στην εκμετάλλευση αγίων, μαρτύρων και ηρώων από την κάθε λογής εκκλησία».

Με τα παραπάνω ο ομώνυμος γιος του Νίκου Μπελογιάννη, έδειξε με τον αντίχειρά του τους συνήθεις κρατούντες τα φαιά της της κομματικής ορθοδοξίας, του τιμημένου, που και σήμερα δεν στέρησε σε απόπειρα εκμετάλλευσης, που ισοδυναμεί με τυμβωρυχία, της μνήμης του διαχρονικού αγωνιστή του Έθνους!

Στεκούμενοι στα ορεινά και περιχαρακωμένοι από σημαίες, εκμεταλλεύτηκαν την ορεινή θέση για λίγα λεπτά θέασης από το γυαλί! Αναπάντεχα όμως περικυκλώθηκαν από χιλιάδες  απλών πολιτών, που για την περίσταση απέριψαν τις πολιτικές του ταυτότητες και προσήλθαν για να τιμήσουν τον αγωνιστή, με θέσεις «που ενώνουν αντί να διχάσουν» όπως είπε τόσο ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, όσο και ο πρωθυπουργός στις ομιλίες τους.

Και το αποκρύφωμα είναι ότι αντιλαμβανόμενοι ότι αποτελούν οικτρά μειοψηφία, απεχώρησαν ευθείς ως τερματίστηκε η ομιλία  του Γραμματέα τους Δημ. Κουτσούμπα κι ετοιμάζετο να ανέβει στο βήμα ο Πρωθυπουργος!  



Αντιλαμβανόμενος αυτή την λογική, ο γιος του αγωνιστή, που έλειπε εκτάκτως ενεχείρισε γραπτό μήνυμά του στον δήμαρχο Ήλιδας, το οποία διάβασε, προς το πλήθος επί της πλατείας Μπελογιάννη, όπου κατατέθηκαν στέφανοι στο ομώνυμο μνημείο και καταχειροκροτήθηκε:


Το μήνυμα του Νίκου Μπελογιάννη:

«Στην Αμαλιάδα σήμερα, στο πρόσωπο ενός αγωνιστή τιμούμε όλους εκείνους που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις γερμανικές ερπύστριες και απέναντι στην αμερικανική πολεμική μηχανή. Ευτυχώς που δεν ζουν πια να δουν την υποδούλωση να έρχεται από το παράθυρο, μέσω των τραπεζών και των δανείων. Ακριβώς έτσι περιγράφεται αυτή η υποδούλωση από καταβολής ελληνικού κράτους στο βιβλίο του Νίκου Μπελογιάννη, "Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα", όπου προτεινόταν και ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης στην κατεύθυνση της εθνικής ανεξαρτησίας. Αυτό δεν μπορούσε να το ανεχτεί η από τη φύση της ξενόδουλη δεξιά. Από την άλλη, η κοντόφθαλμη Αριστερά της εποχής ήταν εξ' ορισμού καχύποπτη απέναντι σε όποιον τολμούσε να σκέπτεται.

Η τύχη ενός αγωνιστή με αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν προδιαγεγραμμένη. Το μουσείο αυτό, που ξεκινάει σήμερα τη λειτουργία του, δρομολογήθηκε το 1995, όταν με επιθυμία της μητέρας μου, Έλλης Παππά, δώρισα στον δήμο Αμαλιάδας το σπίτι που είχα κληρονομήσει από τη γιαγιά μου, Βασιλική Μπελογιάννη. Ακολούθησαν 22 χρόνια καθυστερήσεων, αδέξιων χειρισμών και παλινδρομήσεων, ώσπου πέρυσι να βρεθούμε στην παρακάτω ευνοϊκή συγκυρία. Η τωρινή δημοτική Αρχή υπό τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο να θεωρήσει το μουσείο έργο προτεραιότητας και όχι, όπως άλλοι προηγουμένως, προεκλογικό πυροτέχνημα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου, να αφοσιωθεί στην υπόθεση του Μουσείου και να κάνει επιτυχημένες ενέργειες στην κατάλληλη κατεύθυνση. Η Βουλή των Ελλήνων να υιοθετήσει με προθυμία το έργο της διαμόρφωσης και να το αναθέσει στη βιβλιοθήκη της Βουλής. Το επιτελείο, η ομάδα εργασίας της βιβλιοθήκης της Βουλής να αποτελείται από ικανότατους ειδικούς με επικεφαλής τη διευθύντρια, Έλλη Δρούλια, τον σκηνογράφο Γιάννη Μετζικώφ και τον ιστορικό Στάθη Κουτρουβίδη. Απευθύνω ευχαριστίες σε όλους τους παραπάνω. Εκτός από το κτίριο, ο εξοπλισμός και πολλά εκθέματα ανήκαν στη Βασιλική Μπελογιάννη, τη Διδώ Σωτηρίου και την Έλλη Παππά. Συνολικά 27 φορείς, οι περισσότεροι τοπικοί της Ηλείας, συνέβαλαν με εκθέματα, πολλά εντελώς άγνωστα.

 Όσο για την εκστρατεία, κυρίως μέσω του κίτρινου υποκίτρινου τύπου, για την οικειοποίηση του Μουσείου από έναν συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, αυτή ανάγεται στην εκμετάλλευση αγίων, μαρτύρων και ηρώων από την κάθε λογής εκκλησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: