ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Πάτρα: Ο νέος εκλογικός νόμος φέρνει συναινέσεις


Πρόκειται σαφώς για σύστημα που δεν ευνοεί την παράταξη Πελετίδη και την πολιτική της περιχαράκωση στην γραμμή του ΚΚΕ, αλλά επιβάλλει περαιτέρω συνεργασίες και συναινέσεις. Επί της ουσίας, σε όλη τηνΕλλάδα, αλλάζει όλο το τοπίο που ξέραμε μέχρι σήμερα με την απλή αναλογική.

Διευρύνεται το μέτωπο των παρατάξεων, απέναντι από τον Πελετίδη αυτή τη φορά με αφορμή το φράγμα και έπεται συνέχεια


Ο νέος εκλογικός νόμος φέρνει πριν καν κατατεθεί και ψηφιστεί, την συναίνεση σε μεγάλα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, όπου διευρύνεται το μέτωπο των παρατάξεων που παρατίθεται απέναντι στον Κώστα Πελετίδη και την προσηλωμένη στον κομματικό κορμό του ΚΚΕ δημοτική αρχή, κάτι που πρώτο είχε αποκαλύψει το tempo24.gr δείτε ΕΔΩ

Η εκδήλωση που πραγματοποίησαν προχθές επτά παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου για το φράγμα Πείρου Παραπείρου, και τη μελλοντική του διαχείριση, έχει όπως μαθαίνουμε και συνέχεια καθώς χθες οι εκπρόσωποι των παρατάξεων είχαν και νέα συνάντηση.  «Νέα Πόλη» (Κώστας Χριστόπουλος), «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» (Ουρανία Μπίρμπα), «Τώρα για την Πάτρα» (Ανδρέας Φίλιας), «Αγωνιζόμενοι Πολίτες» (Ανδρέας Παναγιωτόπουλος), «Πάτρα Δυνατή» (Νικόλαος Οικονομόπουλος), «Πάτρα η δική μας Πόλη» (Νικόλαος Τζανάκος) και «Κοινοτικόν» (Θεόδωρος Ντρίνιας). στέλνουν επιστολή για να πληροφορηθούν τις προθέσεις του υπουργείου για το φράγμα, παρακάμπτοντας τον δήμο Πατρέων και ζητώντας να μάθουν τι σκέφτεται η κυβέρνηση.

«Αποτελεί προτεραιότητα για τους κατοίκους της Πάτρας να λειτουργήσει το φράγμα με όρους που θα διασφαλίζουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του νερού ως πολύτιμου αγαθού, καθώς δεν αποτελεί μόνο βασικό συστατικό της ζωής, αλλά και ένα στοιχείο με περιβαλλοντική και πολιτιστική σπουδαιότητα. Υπ’ αυτό το πρίσμα κανείς δεν δικαιούται να παρακάμψει το έργο του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, ούτε η κυβέρνηση ούτε η τοπική αυτοδιοίκηση» σημειώνουν.

Όπως είχε γράψει το tempo24.gr, το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου προβλέπει τα εξής: Το σύστημα είναι απλή αναλογική. Κάθε παράταξη κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές και οι έδρες καταμένονται από την πρώτη Κυριακή κανονικά με βάση τη δύναμη που συγκεντρώθηκε. Εφόσον μια παράταξη δεν έχει συγκεντρώσει το 51%, κάτι που θεωρείται απίθανο με βάση τα έως σήμερα δεδομένα, ο δήμαρχος εκλέγεται μεταξύ πρώτης και δεύτερης παράταξης, τη δεύτερη Κυριακή, έχοντας όμως τους δημοτικούς συμβούλους που εξέλεξε στην πρώτη Κυριακή. 
Άρα δεν διαθέτει πλειοψηφία.

Πρόκειται σαφώς για συστημα που δεν ευνοεί την παράταξη Πελετίδη και την πολτική της περιχαράκωση στην γραμμή του ΚΚΕ, αλλά επιβάλλει περαιτέρω συνεργασίες και συνεναίσεις. Επι της ουσιας αλλάζει όλο το τοπίο που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Οι κοινές πρωτοβουλίες των παρατάξεων θα ενταθούν το εππομενο χρονικό διάστημα. Όλα δείχνουν ότι μπαινουμε σιγά σιγά σε τροχιά εκλογών, με την έννοια της έναρξης των ζυμώσεων στις παρατάξεις, νωρίτερα απο ό,τι αναμέναμε και μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Πηγή: http://www.tempo24.gr 
Δημοσίευση σχολίου