ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Βρετανός 52χρονος ο τρομοκράτης του Λονδίνου


Γεννημένος στη Βρετανία είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης, η οποία σημειώθηκε χθες έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, στη γέφυρα Γουέστμινστερ, αφήνοντας πίσω της νεκρούς και τραυματίες, όπως δήλωσε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.


Συνολικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, ενώ 40 άτομα τραυματίστηκαν, από τους οποίους 29 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οι 7 από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ανάμεσα στους τραυματίες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Μέι, βρίσκονται δύο Έλληνες, 12 Βρετανοί, 2 Έλληνες, 3 Γάλλοι, 2 Ρουμάνοι, 4 Νοτιοκορεάτες, 1 Γερμανός, 1 Κινέζος, 1 Ιρλανδός, 1 Ιταλός.

Επιπλέον, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο δράστης της επίθεσης είχε εξετασθεί από τις υπηρεσίες εσωτερικών Πληροφοριών (MI5) στο πλαίσιο έρευνας για ένα εξτρεμιστικό δίκτυο, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για ένα «περιφερειακό πρόσωπο» στην έρευνα αυτή.
Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας επίθεσης, λέγοντας όμως πως «δεν φοβόμαστε» και χαρακτήρισε την επίθεση της Τετάρτης «επίθεση κατά του ελεύθερου κόσμου, εναντίον του βρετανικού λαού».

Νωρίτερα, ο υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος, αρμόδιος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Μαρκ Ρόουλι δήλωσε πως η βρετανική αστυνομία ερεύνησε διευθύνσεις στο Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και άλλα μέρη της χώρας και έχει συλλάβει επτά πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας για τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.
«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ... πως αυτός ο δράστης ενήργησε μόνος και είχε εμπνευσθεί από τη διεθνή τρομοκρατία. Στο στάδιο αυτό δεν έχουμε συγκεκριμένη πληροφόρηση για περαιτέρω απειλές για το κοινό», δήλωσε ο Ρόουλι.


Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι νεκροί είναι διαφορετικών εθνικοτήτων, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Εκτός του δράστη, τα άλλα τρία θύματα ήταν ένας αστυνομικός που μαχαιρώθηκε και δύο πολίτες, ένας άνδρας γύρω στα 55 και μια 45χρονη δασκάλα, η Αΐσα Φρέιντ, η οποία πήγαινε να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο.

Ο Χάλιντ Μασούντ, δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, σύμφωνα με την αστυνομία

Η βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άνδρα που σκότωσε τρεις ανθρώπους κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο προτού πέσει κι ο ίδιος νεκρός από σφαίρες.
Πρόκειται για τον Χάλιντ Μασούντ, 52 ετών, ο οποίος είχε βαρύ ποινικό μητρώο αλλά καμία καταδίκη σχετική με τρομοκρατία.


Ο Μασούντ γεννήθηκε στο Κεντ στο νοτιοανατολικό Λονδίνο και διέμενε στην κεντρική Αγγλία, σύμφωνα με τις αρχές.


«Ο Μασούντ δεν βρισκόταν στο στόχαστρο καμίας έρευνας στην παρούσα φάση και δεν υπήρχαν πληροφορίες από πριν σχετικά με την πρόθεσή του να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση.


«Εντούτοις, ήταν γνωστός στην αστυνομία κι είχε εκδοθεί σε βάρος του μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων κατά το παρελθόν για επιθέσεις, μεταξύ αυτών για τις κατηγορίες της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών, της κατοχής επιθετικών όπλων και της διατάραξης της δημοσίας τάξης».


Δεν είχε καταδικαστεί για καμία κατηγορία που σχετίζεται με τρομοκρατία, τονίζεται.


Σύμφωνα με την αστυνομία η πρώτη του καταδίκη ήταν τον Νοέμβριο του 1983 για φθορά ξένης περιουσίας και η τελευταία του ήταν τον Δεκέμβριο του 2003 για κατοχή μαχαιριού.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: