ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Το Παμπελοποννησιακό προσφέρει ο Δήμος για τους 113


Το εγκαταλελειμμένο ανθρωποεμπορικό πλοίο «GAGLIARDA», υπό σημαία Βαλλέτας, που μετέφερε τους 113 πρόσφυγες-μετανάστες. Την ώρα που κατέρχονται της κλίμακας.Η δημοτική Αρχή Πατρέων, υποδέχθηκε και εξέφρασε την αλληλεγγύης της, στους μετανάστες


Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μελάς και Διονύσης Πλέσσας, υποδέχθηκαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας, τους 113 μετανάστες, που κινδύνεψαν χθες να πνιγούν, ανοιχτά των Παξών, μέσα σε ακυβέρνητο, δουλεμπορικό σκάφος.  

Η Δημοτική Αρχή εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους μετανάστες, που νηστικοί, ξυπόλητοι και καταπονημένοι, έφτασαν στην πόλη μας. 

 ΔΕΙΤΕ το βίντεο.

Πρόκειται για ανθρώπους ξεριζωμένους από την πατρίδα τους, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολεμικών επιχειρήσεων των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, διαβεβαίωσε τους μετανάστες και τις κρατικές υπηρεσίες που εμπλέκονται, ότι οι υπηρεσίες και οι δομές του Δήμου, τίθενται στη διάθεσή τους και είναι σε ετοιμότητα, για να στηρίξουν έμπρακτα και να παράσχουν τα είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, δήλωσε: «Χθες το βράδυ ενημερωθήκαμε για τους 113 μετανάστες – πρόσφυγες, που κινδύνεψαν ανοιχτά των Παξών και από εκείνη την ώρα, είμαστε σε επικοινωνία με την διοίκηση του Ο.Λ.ΠΑ., για να δούμε με ποιον τρόπο θα βοηθήσουμε. Έχουμε αυτή τη στιγμή έναν πόλεμο οικονομικό και φυσικό, που δημιουργεί θύματα. Αυτά τα θύματα ήρθαν στην πόλη μας κι εμείς ως Δήμος ήρθαμε να δώσουμε τη βοήθειά μας, για να είναι η σύντομη διαμονή τους εδώ, κάτω  από ανθρώπινες συνθήκες. Περιμένουμε και από την κυβέρνηση να πάρει τις πρωτοβουλίες που πρέπει και να κάνει το χρέος της. Όλα αυτά τα προβλήματα έχουν αιτία και δεν είναι άλλη, από το ότι κάποιοι που θέλουν να πλουτίσουν, δημιουργούν εκρηκτικά προβλήματα, οδηγώντας ανθρώπινες ψυχές στην προσφυγιά. Άρα πρέπει να δούμε το πρόβλημα στη ρίζα του και να τονίσουμε για μια ακόμα φορά, εδώ από την Πάτρα, που σήμερα είναι χώρος υποδοχής των μεταναστών – προσφύγων, ότι πρέπει να πάνε στις χώρες προορισμού τους, στις χώρες για τις οποίες ξεκίνησαν από τις πατρίδες τους, αφού ο τελικός τους προορισμός, δεν ήταν η Ελλάδα. Όσο καιρό όμως μείνουν στη χώρα μας, πρέπει να ζουν σε χώρους αξιοπρεπείς και με ανθρώπινες συνθήκες».

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Πατρέων δεν έχει στην κατοχή του χώρους κατάλληλους που μπορεί να εγκατασταθούν προσωρινά και με ανθρώπινες συνθήκες πρόσφυγες και μετανάστες. Παρόλα αυτά πρότεινε να διαθέσει για μία ή δύο ημέρες τους κλειστούς χώρους του Παμπελοποννησιακού Σταδίου για να φιλοξενηθούν οι 113 πρόσφυγες, καθώς επίσης και να τους προσφέρει φαγητό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης πρότεινε, εάν η προσωρινή παραμονή τους εξελιχθεί σε πολυήμερη, να ενοικιαστεί, με χρήματα του Δήμου, ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία θα διασφαλίζει ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης και διατροφή.

 
Δημοσίευση σχολίου