«Ζητάμε από Καμμένο και Κουβέλη να πάρουν σαφή θέση, αν σκοπεύουν να συμπράξουν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας»

Αυτό που «δουλεύουν τα «μηχανάκια» της κυβέρνησης και όλα τα υποσυστήματα της εξουσίας ντόπια και ξένα, είναι «να στήσουν πάνω στους ηττημένους των εκλογών, μια προεδρική πλειοψηφία των 180 για να αποφύγουν τον κάβο των εθνικών εκλογών».

Τα παραπάνω κατήγειλε ο Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου σήμερα, σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε, «επιδιώκουν να βρουν «μαξιλάρια» και πάσης φύσεως εφεδρείες για να συγκεντρώσουν 180 ψήφους για την προεδρική εκλογή. Εμείς πρέπει να μιλάμε για αυτό και να το αποκαλύπτουμε».

Ο Δ. Παπαδημούλης έκανε αναφορά επίσης στις εξελίξεις στα εσωκομματικά των ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ στον απόηχο των αρνητικών εκλογικών ποσοστών.

«Ζητάμε από τον Φ. Κουβέλη να πάρει μια σαφή θέση, αν σκοπεύει να συμπράξει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας. Ζητάμε επίσης από τον Πάνο Καμμένο να ξεκαθαρίσει τη δική του θέση και να κάνει ακριβώς το ίδιο.

Να ξεκαθαρίσουν αν έχουν ως στόχο τους να τα «βρουν» με τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα ή πιστεύουν ότι θα πρέπει να μιλήσει η κάλπη; Γιατί το να λέει κάποιος γενικά «είμαι αντιμνημονιακός» -Π.Καμμένος- ή «θέλω στροφή προς προοδευτικές εξελίξεις» -Φ.Κουβέλης- και μετά να πηγαίνει και να κάνει σύμπραξη με Σαμαρά και Βενιζέλο για την εκλογή ενός προέδρου που θα δώσει παράταση στο Μνημόνιο και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές για άλλα δυο χρόνια είναι αντίφαση.

Τους καλούμε να το σκεφτούν διπλά, διότι έχουν πάρει ήδη ένα μήνυμα από την κάλπη των ευρωεκλογών. Εάν ταυτιστούν με τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, έχουν μόνο να χάσουν», κατέληξε ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.