ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Μπράβο Αρβανιτόπουλε, εύγε Σαμαραροβενιζέλοι του ξεπουλήματος και της καταστροφής, το πήρατε το μήνυμα

Ένα σύγχρονο σχολείο, με καινούργιες εγκαταστάσεις, που χτίστηκε αρχές δεκαετίας 90, όταν σεισμός χτύπησε το Α΄ Δημοτικό Σχολείο, στην Γ. Ρούφου, γνωστό και ως Ρούφειο στους Πατρινούς. Αυτό είναι το σχολείο που θέλουν να κλείσουν οι Κρετίνοι του Σαμαρά, που χωρίς ντροπή παριστάνει την κυβέρνηση, με 22% που τον καταδίκασαν οι πολίτες!


Κλείνετε δημοτικά σχολεία στην Πάτρα και συμβόλαια με τους εμπόρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης – Στο πυρ το εξώτερο και το 1ο Δημοτικό στα Κρητικά

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Σε αγώνα να κρατήσουν το σχολείο επιδίδονται τα μέλη του ΔΣ Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, που βρίσκεται στην Πάροδο Αιόλου, κάτω από το βυζαντινό Κάστρο με θέα το Παναχαϊκό όρο, περιστοιχιζόμενο από την κατάφυτη περιοχή του πρώην κτηματία Κόκου.

Πρόκειται για ένα ολοήμερο  σχολείο με πλούσια δραστηριότητα, σε μία ήσυχη γειτονιά, μακριά από δρόμους με κυκλοφορία και δίπλα σε δύο αρχαιολογικούς χώρους διδαχής της ελληνική και ρωμαϊκής Ιστορίας.

Αυτό το σχολείο οι απαίδευτοι, αγροίκοι, του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων, κυβέρνησης με το εξευτελιστικό ποσοστό που έλαβε στις εκλογές και αποδοκιμάστηκες από τους πολίτες, θέλει να το κλείσει λόγω του ότι ακόμη, λένε, δεν έχει αναπτυχθεί η περιοχή και γίνονται περιορισμένες εγγραφές! 

Στην ουσία πρόκειται για στροφή στο ξεπούλημα της Παιδείας, με κλείσιμο συμβολαίων με τους εμπόρους ιδιώτες της Εκπαίδευσης. Να αναγκάσουν δηλαδή τους γονείς και να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία. 

Σκοπεύουν να στοιβάξουν παιδιά και τους δέκα εκπαιδευτικούς τους μαζί με άλλα παιδιά, έτσι που το μάθημα να γίνεται μαρτύριο. Και η μεταφορά τους να αποτελεί πρόβλημα για γονείς και παππούδες!

Γι αυτό όλοι φωνάζουν: Λίγο τσίπα βρεε, παραιτηθείτε βρεεεε! 

1ο Δημοτικό ένα δραστήριο σχολείο

Αλλά για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών που βρίσκεται κοντά στο Κάστρο, όπως προανέφερα, διαβάστε τα παρακάτω που συνέλεξα από την ιστοσελίδα του.

«Η περιοχή αυτή είναι το αρχαίο κομμάτι της πόλης. Πολύ κοντά στο σχολείο υπάρχει η Ακρόπολη με το Κάστρο, το Ρωμαϊκό Ωδείο, ο Παντοκράτορας, παλαιός βυζαντινός ναός, καθώς άλλες διάσπαρτες αρχαιότητες.

Το σχολείο είναι 6/θέσιο, αλλά μαζί με τις ειδικότητες, εργάζονται σε αυτό 10 εκπαιδευτικοί.
Οι γονείς των μαθητών εργάζονται στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το σχολείο διαθέτει  ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

H διδασκαλία γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και εμπλουτίζεται με εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπως της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Αγωγής Υγείας.

Νέες πρακτικές στην εκπαιδευτική διαδικασία εφαρμόζονται, όπως το διαθεματικό πλαίσιο εκπαίδευσης και άλλες σύγχρονες μέθοδοι για καλύτερη και σε βάθος εκπαίδευση των μαθητών.

Όραμα – Βασικές Επιδιώξεις

Στόχοι μας είναι:

      Η βελτίωση του πολιτιστικού επιπέδου των μαθητών μας, των οικογενειών τους και της τοπικής κοινωνίας μέσα από την προσφορά  ευκαιριών επαφής με ποικίλα προϊόντα πολιτισμού (λογοτεχνία, θέατρο, μουσική, κινηματογράφος, ίντερνετ, εικαστικές τέχνες).

 Η βελτίωση της γλωσσικής ικανότητας των μαθητών μας μέσα από πολλές δοκιμασίες κατανόησης και παραγωγής προφορικού και γραπτού λόγου.

 Η αποδοχή της ετερότητας.

 Η προώθηση της καινοτομίας, στον τομέα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η εφαρμογή καλών πρακτικών που συμφιλιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικούς με την καινοτομία.
 Η οργάνωση των διδακτικών-μαθησιακών αντικειμένων σε ευρύτερα μαθησιακά-διδακτικά πεδία. 

 Η μεταμόρφωση του σχολείου σε μια δημιουργική κοινότητα εκπαιδευτικών-μαθητών και γονέων, σε έναν ζωντανό, ελκυστικό οργανισμό ανάπτυξης και προόδου.
 Συνεργατικό Πλαίσιο Εργασίας.

Ένταξη και Αξιοποίηση ΤΠΕ στη Λειτουργία του Σχολείου.

 Προσβασιμότητα και Ασφάλεια».

Αυτά ενοχλούν τους Κρετίνους που ανέλαβαν να καταστρέψουν την Παιδεία. Θα τους το επιτρέψουμε; 

 
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων σας περιμένει. (Από το ενημερωτικό φυλλάδιο που εξέδωσε).

Δεν υπάρχουν σχόλια: