ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Αλ. Μητρόπουλος: Επίτροπο του ΔΝΤ στα ασφαλιστικά ταμεία έβαλε η κυβέρνηση

Αλέξης Μητρόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.


Προετοιμάζεται να εφαρμόσει τους σκληρούς ασφαλιστικούς νόμους (ν. 3863/2010, 4093/2012 κ.ά.) στο πεδίο των συντάξεων»

Επίτροπο της τρόικας τοποθέτησε χθες η μνημονιακή κυβέρνηση στο Υπουργείο Εργασίας για να παρακολουθήσει τη διαδικασία κατάργησης των επικουρικών συντάξεων και την εφαρμογή της βασικής σύνταξης των 330 ευρώ τον μήνα προς όλους, όπως έχει διακηρυχθεί κατά καιρούς από κυβερνητικά στελέχη. Στην καταγγελία αυτή προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος σημειώνοντας μάλιστα ότι ο τεχνοκράτης του ΔΝΤ ονόματι Peter Ratcliffe τοποθετήθηκε ήδη σε γραφείο στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Δικαιολογία της κυβέρνησης είναι ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ θα παρέχει συμβουλές, για τον εξορθολογισμό των οικονομικών των Ταμείων με την ιδιότητα του τεχνικόού συμβούλου. Κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτά που μας σερβίρισε από την Κάλυμνο το Πάσχα του 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου! 

«Έτσι, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της, η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου εμπαίζει απροκάλυπτα τους Έλληνες συνταξιούχους και ασφαλισμένους. Προετοιμάζεται να εφαρμόσει τους σκληρούς ασφαλιστικούς νόμους (ν. 3863/2010, 4093/2012 κ.ά.) στο πεδίο των συντάξεων» υπογραμμίζει ο Αλ. Μητρόπουλος.

«Με τις διαρκείς ελαττούμενες εισροές εισφορών και τη διαρκώς μειούμενη κρατική επιχορήγηση, η μνημονιακή κυβέρνηση με την πολιτική της σκοπεύει να καταντήσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία θλιβερά και καθημαγμένα φιλανθρωπικά ιδρύματα!

Οι περήφανοι Έλληνες συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι, όμως, δεν θα το επιτρέψουν», καταλήγει ο υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ υπογραμμίζεται ότι «η έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ για την Ελλάδα επιβεβαιώνει ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα από τη μια και τα προνόμια για το κεφάλαιο από την άλλη θα συνεχιστούν, αφού αποτελούν προϋπόθεση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, έχοντας μόνιμο χαρακτήρα.

Την εκτίμηση ότι η έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤγια τη χώρα μας, επιβεβαιώνει ότι τα μέτρα λιτότητα θα συνεχιστούν, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ).
Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ υπογραμμίζεται ότι «η έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ για την Ελλάδα επιβεβαιώνει ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα από τη μια και τα προνόμια για το κεφάλαιο από την άλλη θα συνεχιστούν, αφού αποτελούν προϋπόθεση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, έχοντας μόνιμο χαρακτήρα.

Από την άλλη αναδεικνύεται ότι η «ελάφρυνση του χρέους» που επιδιώκει το ΔΝΤ, ανταγωνιζόμενο τις χώρες της Ε.Ε., δεν αναιρεί την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής ούτε οδηγεί σε πραγματική ανακούφιση για το λαό, όπως υπόσχονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση που, παρά τις διαφορές, έχουν κάνει σημαία τους τον παραπάνω στόχο.

Ο λαός θα συνεχίζει να πληρώνει για ένα δυσβάσταχτο χρέος, ακόμη κι αν αυτό μειωθεί και πάνω από όλα θα συνεχίζει να ματώνει για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας».

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση και οι δηλώσεις του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σχετικά με την εκταμίευση της δόσης «γκρεμίζουν την εικόνα που προσπαθεί εδώ και μήνες να καλλιεργήσει η κυβέρνηση», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «το ΔΝΤ αναφέρει ότι χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους», καθώς και ότι «η κατάρρευση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δεν βοήθησε τις εξαγωγές, οι οποίες παραμένουν χαμηλές».

Ακόμα κι αν το Μνημόνιο εφαρμοστεί πλήρως, «θα χρειαστεί ελάφρυνση του χρέους για να καταστεί βιώσιμο», τονίζει - επικαλούμενος το ΔΝΤ - ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβέρνηση και τρόικα συμφωνούν απόλυτα «στη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας και εξαθλίωσης των εργαζομένων», καταλήγει η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας ότι τα περί «τέλους των μνημονίων» ήταν «παραμύθια προεκλογικής κατανάλωσης από έναν πρωθυπουργό παραδομένο στα συμφέροντα των δανειστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: