ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κατανοήσουν οι Σαμαράς-Βενιζέλος ότι η συγκυβέρνησή τους ηττήθηκε;

Ατενίζοντας με απαισιοδοξία το μέλλον οι... φύλακες των πεπρωμένων!


Καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος, είναι η απάντηση στην τρικλοποδιά περί κατάργησης του μπόνους!

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρή και  έχει ιστορική σημασία. Είναι καθαρή διότι στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα με 3,9% διαφορά από την δεύτερη ΝΔ, η οποία, επιπλέον, σε σχέση με τις εκλογές τον Ιούνιο 2012 απώλεσε  το 7% των ψηφοφόρων, δηλαδή περίπου το ¼ της εκλογικής της δύναμης. 


Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η πτώση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν τόλμησε να κατέβει στις ευρωεκλογές με το όνομά του. Το ΠΑΣΟΚ απώλεσε πάνω από το 4% των ψηφοφόρων σε σχέση με το 2012, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μετά τη συντριπτική πτώση εκείνων των εκλογών που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στο 12,3%, στις ευρωεκλογές του 2014 ακολούθησε νέα μεγάλη πτώση καθώς χάθηκε περίπου το 1/3 της ισχνής εκλογικής δύναμης του 2012. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πήχης που ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος έβαζε για το κόμμα τους στις ευρωεκλογές (αλλά και για τη σταθερότητα της κυβέρνησης) ήταν το 10%. Τώρα πανηγυρίζει το 8%. Τα σχόλια περιττεύουν. 

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρή διότι ήρθε πρώτο κόμμα σε εκλογές που όπως πιστοποιούν οι καμπάνιες όλων των κομμάτων (και οπωσδήποτε του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑ) το  δίλλημα που τέθηκε στον ελληνικό λαό ήταν συνέχιση της κυβερνητικής πολιτικής των Σαμαρά/Βενιζέλου ή ανατροπή της. Και οι πολίτες ανέδειξαν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα μείωσαν τη δύναμη των κυβερνητικών κομμάτων από το 42% τον Ιούνη 2012 στο 31% σήμερα!  

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κατανοήσουν οι Σαμαράς-Βενιζέλος ότι η συγκυβέρνησή τους υπέστη βαριά ήττα στις εκλογές ; Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να παραδεχτούν ότι αυτά που λέγανε περί τέλους των μνημονίων και άρα και του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά ασυναρτησίες; Τι άλλο πρέπει να συμβεί γα να παραδεχτούν την ήττα τους; Ο ελληνικός λαός  βλέπει, καταλαβαίνει και θα αξιολογήσει δεόντως την απαράδεχτη προσπάθεια παραχάραξης της ετυμηγορίας του. 
  
Από τις εκλογές προκύπτει ένας νέος χάρτης τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική. Στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει δραστικά τις ισχνές μέχρι πρότινος δυνάμεις του.   

Οι υποψήφιοι που στήριξε κέρδισαν στην Περιφέρεια Αττικής και  την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς και σε μια σειρά μεγάλους δήμους, ανάμεσα στους οποίους είναι η Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή,  Καισαριανή, Βύρωνας, Ζωγράφου, Αιγάλεω , Πέραμα, Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Κοζάνη, Λάρισα, Λιβαδειά, Κέρκυρα και Λευκάδα. 

Η μεγάλη αλλαγή ωστόσο καταγράφηκε στην κεντρική πολιτική όπου οι κάλπες διαμορφώνουν έναν εντελώς νέο πολιτικό τοπίο και ο συσχετισμός δύναμης ανατρέπεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές κατέδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται ως το κόμμα που η πλειοψηφία των πολιτών επιλέγει για να επιτύχει την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα. 

Με βάση τον παρόντα εκλογικό νόμο τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα έδιναν μία Βουλή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 βουλευτές, και η ΝΔ με το  ΠΑΣΟΚ αθροιστικά 96 από 162 που είχαν στις εκλογές τον Ιούνιο 2012. 

Οι εκλογές απονομιμοποίησαν πλήρως την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και την πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα της κ. Μέρκελ. Η δυσαρμονία της πρόσφατης λαϊκής ετυμηγορίας με την παρούσα σύνθεση της Βουλής είναι πλέον καταγεγραμμένη και ουσιαστική. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει την απαραίτητη λαϊκή συναίνεση και εντολή για να χειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας. 

Ο σεβασμός στη  δημοκρατία επιβάλει την προσφυγή σε εθνικές εκλογές, το συντομότερο δυνατό, με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο ώστε η νέα σύνθεση της Βουλής να αποτυπώνει την πραγματική βούληση του ελληνικού λαού. 

Τελευταία ακούγονται  προτάσεις για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Τέτοιες προτάσεις δείχνουν τι πραγματικά σκέφτονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο: ότι στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και άρα πρέπει οπωσδήποτε να του βάλουμε κάποια εμπόδια. Τέτοιοι μικροκομματικοί υπολογισμοί δεν αφορούν το ΣΥΡΙΖΑ. 

«Εμείς, από θέση αρχής είμαστε ενάντια στα καλπονοθευτικά συστήματα που επί χρόνια χρησιμοποιούσαν οι δυνάμεις που μας χρεοκόπησαν. Αντίθετα, είμαστε υπέρ της απλής  αναλογικής. Γι’ αυτό το μόνο που δεχόμαστε να συζητήσουμε είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος, με συνταγματική κατοχύρωση» λέει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.  

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει δημιουργήσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο τόσο μεγάλο πανικό ώστε να παραλογίζονται. Καταδικάζουν ως αντισυνταγματικό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγή στις κάλπες (το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και κάθε κόμμα, το έχει ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον μετά την συντριπτική ήττα της κυβερνητικής πολιτικής στις ευρωεκλογές) και ως συνταγματική τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής παρά την συντριπτική της ήττα! 

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο λαός όμως κατανοεί ότι πρόκειται για μια νέα προσπάθεια αντιδημοκρατικής εκτροπής με επίκεντρο την παραχάραξη της ετυμηγορίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: