ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας

Στιγμιότυπο από την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά την ιστορική για την χώρα ανατροπή της 25ης Μαΐου και την επικράτηση της αριστεράς





«Κατέθεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άποψή μας ότι πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο, το συντομότερο δυνατό, να υπάρξει προσφυγή σε εθνικές εκλογές προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο. Χθες βράδυ άκουσα τον πρωθυπουργό, άκουσα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην πολιτική όπως και στη ζωή, καλό είναι να ξέρεις και να κερδίζεις αλλά και να χάνεις. Και όταν χάνεις να παραδέχεσαι την ήττα. Ο πρωθυπουργός παρουσιάστηκε σα να ήταν αυτός που κέρδισε με 4 μονάδες τις εκλογές».

Τα παραπάνω τόνισε ο Αλ. Τσίπρας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου συνάντησε τον Πρόεδρο Κ. Παπούλια και έθεσε το ζήτημα της απονομιμοποίησης της κυβέρνησης και την ανάγκη για προσφυγή στις κάλπες.

Προειδοποίησε, δε, τον Α. Σαμαρά, «να μη διανοηθεί να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας» αλλά και «να μη διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και στον διορισμό του επόμενου επιτρόπου της χώρας στην Κομισιόν, χωρίς τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος»,  «αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το λαό και τη χώρα για τα επόμενα χρόνια».

 Οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα

Αναλυτικότερα ο Πρόεδρος Αλ. Τσίπρας είπε: 

«Είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις εκτιμήσεις μας για το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, που δημιουργεί ένα εντελώς νέο πολιτικό τοπίο. Έχουμε μια ιστορική πολιτική ανατροπή και νέους συσχετισμούς δύναμης.

Δεν είναι μόνο η μεγάλη καθαρή νίκη με 4 μονάδες, αλλά και το γεγονός ότι τα δύο κυβερνητικά κόμματα έχουν απώλεια 11 και πλέον μονάδων από το ποσοστό των βουλευτικών εκλογών του 2012.

Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές, τα δύο κόμματα θα είχαν αθροιστικά, βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου, 94 βουλευτές από 162 που έχουν σήμερα στη Βουλή.

Αυτό συνιστά μια πολύ μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαϊκού σώματος και στους συσχετισμούς που υπάρχουν στη σημερινή Βουλή. Κι όταν καταγράφεται μια τόσο έντονη δυσαρμονία είναι προφανές ότι κανείς δε νομιμοποιείται και ιδίως αυτή η Βουλή να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το λαό και τη χώρα για τα επόμενα χρόνια.

Και σε κάθε περίπτωση δε νομιμοποιείται να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το Σύνταγμα προβλέπει ότι όταν υπάρχει τέτοια δυσαρμονία μεταξύ της λαϊκής βούλησης με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, τότε η λύση είναι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία.

Κατέθεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άποψή μας ότι πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο, το συντομότερο δυνατό, να υπάρξει προσφυγή σε εθνικές εκλογές προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο.

Χθες βράδυ άκουσα τον πρωθυπουργό, άκουσα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην πολιτική όπως και στη ζωή, καλό είναι να ξέρεις και να κερδίζεις αλλά και να χάνεις. Και όταν χάνεις να παραδέχεσαι την ήττα. Ο πρωθυπουργός παρουσιάστηκε σα να ήταν αυτός που κέρδισε με 4 μονάδες τις εκλογές.

Τον καλώ να μη διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που είχε έτοιμα στα συρτάρια του για μετά τις εκλογές. Τον καλώ να μη διανοηθεί να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, να μην προχωρήσει σε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σε απολύσεις, στην ιδιωτικοποίηση του σημαντικότερου δημόσιου αγαθού, που είναι το νερό, σε εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα των παραλιών μας ή φιλέτων ιδιαίτερου φυσικού κάλους, που πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο πλούτο ως φυσική ανεκτίμητη κληρονομιά.

Τέλος τον προειδοποιούμε να μη διανοηθεί να προχωρήσει στο διορισμό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και στον διορισμό του επόμενου Επιτρόπου της χώρας στην Κομισιόν χωρίς τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα, δίχως την ευρύτερη πολιτική συναίνεση. Γιατί δε νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα και το λαό για τα επόμενα πολλά χρόνια με ποσοστά μειοψηφίας στο λαϊκό σώμα, που κατέγραψε χθες».

Ανησυχία Παπούλια για την άνοδο ακροδεξιάς

Νωρίτερα, εις επήκοον των δημοσιογράφων, κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι διαψεύστηκαν αυτοί που τρομοκρατούσαν, λέγοντας πως αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με 2 και 3 μονάδες διαφορά θα είχαμε λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Τόνισε, δε, ότι «η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει δυνατότητες για μια ισχυρότερη θέση (της Ελλάδας) στην Ευρώπη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιδόσεις που κατέγραψαν ακροδεξιά, ευρωφοβικά κόμματα στην Ευρώπη. Απαντώντας, ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί το μήνυμα πως ο ευρωσκεπτικισμός έχει τις αιτίες που τον δημιουργούν. «Άρα, πρέπει να ληφθεί το μήνυμα ότι πρέπει να φτιάξουμε μια καλύτερη Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τον ευρωσκεπτικισμό» επεσήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: