ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 1/3 των ψήφων για τις ευρωεκλογές λαμβάνει 26,5% έναντι 23,3% της ΝΔ



Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στο 1/3 των ψήφων: Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
Πανηγυρικό στιγμιότυπο αν και ακόμη ώρα 12.10 ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει βγει για δήλωση. Λέγεται ότι αναμένει το ξεκαθάρισμα της Αττικής όπου Δούρου με 50,3% και Σγουρός 49,7% μάχονται ψήφο-ψήφο.

 Ο Β. Χατζηλάμπρου βουλευτής Αχαΐας για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που περίμεναν όλοι οι Έλληνες έγινε απόψε και με την πρωτιά της η ριζοσπαστική αριστερά κατέστησε ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη την σημερινή, αφού για πρώτη φορά η Αριστερά, με εμβρυουλκό  τον ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζει τις ευρωεκλογές, στην Ελλάδα και ανοίγει τον δρόμο στην Ευρώπη για την εμπέδωση της αριστεράς. Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και η πτώση των ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που και τα δύο κόμματα μαζί συγκεντρώνουν 31% χάνοντας συνολικά 11% από τις εκλογές του 2012, σηματοδοτεί την καταδίκη της πολιτικής της λιτότητας, την απονομιμοποίηση της τρόικας και την απογύμνωση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,22 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι το πρωί να φθάσει τις 4 μονάδες. Τρίτο κόμμα, μέχρι στιγμής, φαίνεται να είναι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, ενώ έπεται η Ελιά, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ, το ΛΑΟΣ, οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες και η ΔΗΜΑΡ, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη θα οδηγηθεί σε έκτακτο συμβούλιο, αλλά και στην δίνη της εσωστρέφειας.

Σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της Singular για τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 26,7%, η Ν.Δ. 22,8%, Χ.Α. 9,3%, Ελιά 8,1%, Ποτάμι 6,7%, ΚΚΕ 6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,4%. Ο ΣΥΡΙΖΑ με μια ξεκάθαρη πρωτιά σημειώνει μια ιστορική νίκη που αναμένεται να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας και ταυτόχρονα, να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, των μνημονίων και της λιτότητας, στην Ευρώπη.

Παρατίθενται τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, με ενσωματωμένο το 31,58% των ψήφων:

ΣΥΡΙΖΑ: 26,47% ................................................έδρες 6
Νέα Δημοκρατία: 23,23%................................     "    5
Χρυσή Αυγή: 9,37%..........................................     "    3
Ελιά: 8,11%..........................................................     "   2
Το Ποτάμι: 6,57%.............................................       "   2
ΚΚΕ: 5,99%......................................................        "   2
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,41%........................       "   1
Δημοκρατική Αριστερά: 1,25%......................      "   0
ΛΑΟΣ: 2,72%.......................................................      "   0

Τέλος ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε πως η ΔΗΜ.ΑΡ. θα παραμείνει παρούσα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, διότι όπως είπε, η ΔΗΜΑΡ είναι ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα και μέσα από το σύνολο των προβλεπόμενων διαδικασιών θα συζητήσουν τις αιτίες του αποτελέσματος, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για τη ΔΗΜΑΡ και όλους τους πολίτες που ψήφισαν το κόμμα. Ο κ. Λυκούδης μίλησε για μία βαρύτατη ήττα, που πρέπει να οδηγήσει στην συμμετοχή του κόμματος στις διαδικασίες συγκρότησης της κεντροαριστεράς.
 
Ωστόσο, εξελίξεις αναμένονται στο εσωτερικό του κόμματος και μάλιστα πολύ σύντομα. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αναμένεται να συγκλιθεί έκτακτο συμβούλιο την Δευτέρα, ούτως ώστε να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον της παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: