ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΚΚΕ: Ικανοποίηση Κουτσούμπα για το αποτέλεσμα, που… "Δε συνιστά ανατροπή"!


Ικανοποίηση γα τα ποσοστά του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, αλλά και για την παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές εξέφρασε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε όμως ότι «το συνολικό αποτέλεσμα δεν δείχνει ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού, δεν συνιστά "νέο πολιτικό σκηνικό" προς όφελος του λαού».

Ο κ. Κουτσούμπας ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και αυτό διαπιστώνεται με τις εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και τους δύο ευρωβουλευτές που σίγουρα το ΚΚΕ εκλέγει.

Έκανε λόγο για πανηγυρική νίκη στην Πάτρα, στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι και πιθανότατα όπως είπε και στην Ικαρία.


«Όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν συνιστά ανατροπή του πολιτικού σκηνικού» είπε αναγνωρίζοντας ότι στις εκλογές εκφράστηκε μια δυσαρέσκεια προς τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Προφανώς τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον απασχόλησαν, τουλάχιστον δημοσίως, γιατί στα εσώτερα του κόμματος η κατάκτηση τριών τεσσάρων δήμων και μάλιστα με την συμβολή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους αποποιήθηκε, δεν συνιστά νίκη αυτόνομη. Παράδειγμα ο δήμος Πατρέων.

Ωστόσο τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η συνέχεια της αναδιαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού όπως διαμορφώθηκε το 2012.

Όπως, εμμένοντας  διευκρίνισε το ΠΑΣΟΚ αντικαθίσταται από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα σαν την Ελιά, ενώ μίλησε και για την υποχώρηση του εκλογικού ποσοστού της ΔΗΜΑΡ προς όφελος του Ποταμιού.

ΑΝΕΛ: Οδηγούνται στην πραγματοποίηση συνεδρίου

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι χαρακτηριστικό του πολέμου που δέχτηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος  μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Ο αρχηγός  των Ανεξάρτητων Ελλήνων προανήγγειλε την πραγματοποίηση συνεδρίου, στο οποίο θα κληθούν όλα τα πατριωτικά κόμματα να συμμετάσχουν προκειμένου να διευρυνθεί το πατριωτικό μέτωπο.

Ο Πάνος Καμμένος τέλος έριξε ευθύνες για το χαμηλό ποσοστό σε σχέση με τις προσδοκίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον «αποκλεισμό» από τα μέσα ενημέρωσης και στον «πόλεμο» που έγινε στο κόμμα, ενώ πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό ότι το κόμμα του έχει για πρώτη φορά εκπρόσωπο στην ευρωβουλή.

Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής:

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι χαρακτηριστικό με τον πόλεμο ο οποίος διεξήχθη πριν από τις εκλογές. Ο κυβερνητικός συνασπισμός κατάφερε να εκλέξει επτά από τους 21 Έλληνες και Ελληνίδες ευρωβουλευτές. Η αποδοκιμασία της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Η μάχη για την Ευρώπη των εθνών – κρατών θα δοθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, οι 42 υποψήφιοι του ευρωπαϊκού αντιμνημονιακού μετώπου, οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές οι οποίοι με μόνο μέσο την ψυχή τους, γύρισαν όλη την Ελλάδα, κατάφεραν να εκλέξουμε για πρώτη φορά οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τον εκπρόσωπό μας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Είναι σημαντικό πλέον ότι εκτός από την εκπροσώπηση στη Βουλή των Ελλήνων, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα έχουν το δικό τους ευρωβουλευτή.

Τα ποσοστά που πήραμε δεν μας ικανοποιούν. Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι ο πόλεμος που μας έγινε είναι πρωτοφανής. Πήραμε 52.000 ευρώ από τα επτά εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν επίσημα στα κόμματα για προεκλογική εκστρατεία. Αποκλειστήκαμε από όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ακόμα και το διαφημιστικό σποτ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν έγινε δεκτό από τα νομικά τμήματα όλων των καναλιών. Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στο ΕΣΡ για να διατάξει τα κανάλια να παίξουν το τηλεοπτικό μας σποτ. Παρόλα αυτά δώσαμε έναν έντιμο αγώνα, έναν σκληρό αγώνα και τα καταφέραμε.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο μήνυμα από τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών. Δεν υπάρχουν περιθώρια να υπάρχει κατάτμηση των πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, τα κόμματα του 0,5% και του 1% δεν μπορούν να προσφέρουν απολύτως τίποτα. Για αυτό το λόγο εμείς που αντέξαμε, καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, των κινημάτων, των κινημάτων της πλατείας να έρθουν κοντά μας, ώστε να επεκτείνουμε το μεγάλο αυτό μέτωπο. Εάν είχαμε καταφέρει να το κάνουμε πριν από τις εκλογές θα είχαμε ήδη εκλέξει περισσότερους από δυο ευρωβουλευτές.

Καιρός είναι λοιπόν τώρα, με ένα μεγάλο πολιτικό συνέδριο το οποίο θα ξεκινήσει τις διεργασίες του άμεσα, να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε εκείνο τον πολιτικό φορέα μαζί, δίπλα και γύρω από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, που θα αποτελέσει την πατριωτική, δημοκρατική δύναμη η οποία θα ανατρέψει το σημερινό καθεστώς.

Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους 42 υποψηφίους ευρωβουλευτές, την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλη την Ελλάδα για το δύσκολο αγώνα που έκαναν.

Να τους συγχαρώ και να τους πω ότι από εδώ και πέρα ξεκινά μια καινούργια μάχη, η μάχη των εθνικών εκλογών και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε».

Παρούσα η ΔΗΜΑΡ

Την εκλογική συντριβή της Δημοκρατικής Αριστεράς καταγράφει η ευρωκάλπη, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείο Εσωτερικών.

Με την ενσωμάτωση στο 29,30%, συγκεντρώνει το 1,24% των ψήφων, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ψηφοφόροι του κόμματος διέρρευσαν προς την "Ελιά".

"Μέσα από το σύνολο των προβλεπόμενων διαδικασιών θα συζητήσουμε για το εκλογικό μήνυμα και τις αιτίες του αποτελέσματος", δήλωσε προ ολίγου ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. "είναι και θα είναι παρούσα, προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας".


Δεν υπάρχουν σχόλια: