Να μην επιμείνει στην παραίτησή από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, ζήτησαν ομοφώνως από τον Φώτη Κουβέλη, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας οκτώ ωρών.

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου.

Νωρίτερα, ο Φώτης Κουβέλης, επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν υπέβαλε άμεσα την παραίτησή του το βράδυ της Κυριακής, υπογράμμισε πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση για να προασπίσει τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ.

«Δεν το έκανα την Κυριακή, γιατί ήθελα να προασπίσω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος και τη συντεταγμένη πορεία μας. Από την πρώτη μου δήλωση την Κυριακή εξάλλου παρέπεμπα στις κομματικές διαδικασίες. Το άλλο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή όπου θα υποβάλω την παραίτησή μου και εκεί θα αποφασιστεί αν θα πάμε σε διαρκές ή έκτακτο συνέδριο», είπε ο Φ. Κουβέλης.

Εάν το επόμενο Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη, τότε το κόμμα θα οδηγηθεί σε τακτικό συνέδριο με την εκλογή νέων συνέδρων και νέας ηγεσίας. Σε αντίθετη περίπτωση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα θέσει την παραίτησή του ενώπιον διαρκούς συνεδρίου με τη συμμετοχή όσων συνέδρων είχαν λάβει μέρος και την προηγούμενη φορά σε αυτό.