Ο εξωραϊσμός της κυβέρνησης μα ανασχηματισμός είναι μέσα στις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το Σαμαροβενιζέλικο το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον  Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Όσον αφορά τη χρονική στιγμή του ανασχηματισμού, είπε ότι θα γίνει "με πολιτικούς και όχι με δημοσιογραφικούς όρους, τη στιγμή που πρέπει". Δηλαδή όσα και να γρ'αφετε για την παχυδερμίκή αντίληψη που έχουμε, εμείς χωρίς ντροπή  θα τα ξεπερνάμε γιατί έχουμε υπογράψει να τελειώσουμε τις δουλειές που μας ανέθεσαν οι Μπαρόζο και λοιποί τυχοδιώκτες που ορίζουν την μοίρα μας! 

Αν και αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε και το μπόνους των 50 εδρών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε καμία σχετική αναφορά. Κοινώ το έκανε... γαργάρα!

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε χθες σε μια καταφανή αναδίπλωση, αφού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε:

«Έχουμε να συζητήσουμε πολλά που αφορούν τον εκλογικό νόμο, τις αναγκαίες αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής και πρέπει να υπάρξει καθαρή συνεννόηση και εξήγηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις -που εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει τώρα- για το εάν υπάρχει περιθώριο της συνταγματικής συναίνεσης ή όχι», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

Είπε ακόμα ότι «δεν μπορούμε να ανοίξουμε καμία θεσμική συζήτηση εάν δεν διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις της αναγκαίας συνταγματικής συναίνεσης επί του συγκεκριμένου, άρα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν προχειρότητες που αφορούν την κίνηση μιας τέτοιας διαδικασίας».

Ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στον επικείμενο ανασχηματισμό, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το πότε θα γίνει. «Χρειάζεται μια νέα ώθηση, μια νέα αφετηρία, χρειαζόμαστε μια επανεκκίνηση και συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, επανένωση του έθνους και αξιοποίηση όσων θέλουν να βοηθήσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά, επιμένοντας στις χθεσινές ονειρώξεις του ότι το έθνος είναι σε εμφύλιο και άλλα ευτράπελα από τον κύριο συνταγματολόγο, που δεν ντρέπετε για το χάλι που έφερε την χώρα και το κόμμα του!

Μάλιστα κράτησε χαμηλούς τόνους στην παραίτηση του Φ. Κουβέλη από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι «σεβόμαστε πλήρως τις εσωτερικές διαδικασίες όλων των κομμάτων και της ΔΗΜ.ΑΡ., δεν επιχαίρουμε καθόλου για το κακό αποτέλεσμα, εμείς θέλουμε συνολικά να αποκτήσει δυναμική η κεντροαριστερά».

Ως προς τις χθεσινές δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου αφενός περί συμβολής του στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και αφετέρου για το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας της κεντροαριστεράς με την αριστερά, ο Ευ. Βενιζέλος σχολίασε ότι θέλουμε όλοι να μετέχουν με πρωτοβουλίες, με ιδέες και θετική διάθεση.

"Το τι θα γίνει στο ιδρυτικό συνέδριο θα το δούμε. Θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν για να μπορέσει η παράταξη να προσφέρει τα περισσότερα για τη χώρα", είπε τέλος, ερωτηθείς εάν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο συνέδριο. Κι έτσι προσπάθησε να αποφύγει τις ευθ΄'υνες του που ταύτισε το κόμμα με την ΝΔ και πλήρωσε το βαρύ τίμημα στις ευρωεκλογές!