ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Παρελθόν είναι ο Φ. Κουβέλης για τη ΔΗΜΑΡ μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

20-3-2010. Στιγμιότυπο στην Αχάια Κλάους κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφια στην Πάτρα. Ήταν οι μέρες της ευημερούσας συνύπαρξης των βουλευτών του ΣΥΝ. Τώρα, επί ημερών Πομποιΐας για την ΔΗΜΑΡ το δίδυμο Τσούκαλης-Ψαριανός βρίσκονται στα... χαρακώματα περί του αίτιου της συντριβής! 


Ν. Τσούκαλης: Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει σε κανέναν τίποτα – Γρ. Ψαριανός: Αν ήμουν στη θέση του προέδρου θα είχα παραιτηθεί


«Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει σε κανέναν τίποτα, αν έχει ληφθεί η απόφαση, όμως θα επιμείνω στο τυπικό ότι τα όργανα είναι αυτά που θα αξιολογήσουν την ευθύνη του Φώτη Κουβέλη» τόνισε ο Ν. Τσούκαλης.

Έμμεση απάντηση τα παραπάνω στον υψιπετή Γρ. Ψαριανό, άλλοτε στενό φίλο του, ο οποίος χθες είπε στον Βήμα FM 99,5 ότι αν βρισκόταν στην θέση του Φώτη Κουβέλη, «θα είχα υποβάλει την παραίτησή μου στην Κεντρική Επιτροπή». 

Αναταράξεις οι παραπάνω και άλλες από το εκλογικό αποτέλεσμα που συνέτριψε το κόμμα της ΔΗΜΑΡ. Το 2012 εμφανιζόμενο στην πολιτική σκηνή με αξιώσεις μετέχοντας στις εκλογές αντιμετωπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως φίλια δύναμη. Αυτό ήταν αρνητικό στοιχείο που αφαίρεσε δυνάμεις φιλικές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η εκτόπιση της ΔΗΜΑΡ από τον πολιτικό χάρτη δεν ήρθε λόγω αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την ίδια της την πολιτική επιλογή, που ξεκίνησε ως προσπάθεια να διαχωριστεί στην κοινωνία από αυτόν που τον χαρακτήριζε ως ακραίο!

Τώρα ήρθε και η προαναγγελία παραίτησης του Φ. Κουβέλη μετά την συντριβή του κόμματος στις ευρωεκλογές και την σφοδρή κριτική που ασκήθηκε από στελέχη στην ηγετική ομάδα και τον ίδιο για τις πολιτικές επιλογές του τελευταίου έτους.

Το Σάββατο θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, που θα ορίσουν πότε θα συνεδριάσει -εντός τριημέρου- η Κεντρική Επιτροπή, στην οποία ο Φ. Κουβέλης θα υποβάλει τελικώς την παραίτησή του.

Επίσης, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα αποφασιστεί και η ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου, όπου θα τεθεί το θέμα της ηγεσίας.

Στην ανακοίνωσή του ο Φ. Κουβέλης αναφέρει ότι υποβάλλει την παραίτησή του στην Κεντρική Επιτροπή και στο συνέδριο του κόμματος, καθώς και ότι οι αναγκαίες αποφάσεις θα ληφθούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες.

 Η ανακοίνωση Κουβέλη

Η ανακοίνωση Κουβέλη έχει ως εξής: «Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ.
» Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.
» Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως  έχω χρέος, να υποβάλω στην  Κεντρική  Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.
» Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Σειρά επαφών Κουβέλη

Τις τελευταίες ημέρες, μετά το αποτέλεσμα των ευρωκλογών, ο κ. Κουβέλης έχει σειρά επαφών με στελέχη του κόμματος, από τους οποίους δέχεται εισηγήσεις για τις επόμενες κινήσεις του.
Την ίδια ώρα στελέχη του κόμματος που ανήκουν στην μειοψηφία ασκούν δριμεία κριτική στις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας για την αποχώρηση από την κυβέρνηση πριν από έναν χρόνο, καθώς και για συνεργασίες με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός

Χαρακτηριστικές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του Γρηγόρη Ψαριανού στον Βήμα 99,5, ο οποίος είπε: ότι αν βρισκόταν στην θέση του Φώτη Κουβέλη, «θα είχα υποβάλει την παραίτησή μου στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν του λέω να παραιτηθεί». 
Και συνέχισε: «Θα είναι κρίμα ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς να πεθάνει στα χέρια του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έχει κάνει τον τελευταίο καιρό λάθος πολιτικές επιλογές».

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος

Σε άρθρο του στα Νέα ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος σημείωνε: «Αισθανόμαστε βαθιά πικρία που βλέπουμε το κόμμα μας να απειλείται με εξαφάνιση, γνωρίζοντας ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη και στην ηγετική ομάδα, που εκ των πραγμάτων απέτυχαν».

Ο Νίκος Τσούκαλης

«Είναι ειλικρινής θεωρώντας ότι ως πρόεδρος και με αντικειμενικό τρόπο φέρει την ευθύνη αυτού του καταλυτικού και καταστροφικού αποτελέσματος, όμως τα όργανα είναι αυτά που αποφασίζουν» είπε ο Αχαιός βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και παρ’ ολίγον υπουργός,  Νίκος Τσούκαλης στον ALPHA σχολιάζοντας την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη.
«Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει σε κανέναν τίποτα αν έχει ληφθεί η απόφαση, όμως θα επιμείνω στο τυπικό ότι τα όργανα είναι αυτά που θα αξιολογήσουν την ευθύνη του Φώτη Κουβέλη» τόνισε ο Ν. Τσούκαλης.

Ο Βασίλης Οικονόμου

"Ζήτησα από την πρώτη στιγμή να διευκολύνει τις εξελίξεις με την έννοια πρέπει να οδηγηθούμε σε νέο ξεκίνημα της ΔΗΜΑΡ" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου στον ALPHA, κάνοντας λόγο για συντριβή άνευ προηγούμενου.

"Υπάρχουν ευθύνες για αυτή την συντριβή" τόνισε ο κ. Οικονόμου μιλώντας μεταξύ άλλων για λάθος πορεία της ΔΗΜΑΡ τον τελευταίο χρόνο, συγκεχυμένο μήνυμα και θολό στίγμα.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα που σημαίνει, όπως, "συγκρότηση της μεγάλης κεντροαριστεράς μαζί με την Ελιά, το Ποτάμι, τις κινήσεις που υπάρχουν στην κεντροαριστερά, τις προσωπικότητες και της ΔΗΜΑΡ"

Ο  Γιώργος Χατζημαρκάκης

 Πρόσκληση συνεργασίας σε ανανεωτικές δυνάμεις και πολιτικά πρόσωπα απηύθυνε με επιστολή του ο πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών Γιώργος Χατζημαρκάκης. «Απευθύνουμε σε διαβούλευση τους ανθρώπους που υποστηρίζουν τη ΔΗΜΑΡ για να συμμετέχουν μαζί με εμάς, σε αυτή την αναδιοργάνωση του κεντρώου χώρου την οποία θεωρούμε ότι έχουμε χρέος, απέναντι στους πολίτες, να αναλάβουμε» επισημαίνοντας ότι «η ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό είναι τεράστια καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και, για το λόγο αυτό, οι πολιτικοί ταγοί αυτής της χώρας οφείλουν να συσπειρωθούν, να συνεργαστούν και με τόλμη να εκφράσουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: