ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τα χαλκεία του Μαξίμου μαγειρεύουν αποστασία βουλευτών από ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ προσφέροντας οφίκια!

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της αριστερής εφημερίδας ΑΥΓΗ, προαναγγέλλει αποστασία, παραπέμποντας στο αμαρτωλο 1965!



Στόχος τους η παραμονή στην κυβέρνηση, αγνοώντας την ετυμηγορία του λαού και συμπράττοντας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας


«Δεκανίκια "προθύμων" να στηρίξουν τα νέα επώδυνα μέτρα, για τα οποία έχουν αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των δανειστών, και, ενδεχομένως, να συμπράξουν στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αναζητούν εναγωνίως Σαμαράς και Βενιζέλος σε βουλευτές που έχουν εκλεγεί με κόμματα πέραν της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.


Ήδη, κατά πληροφορίες, υπάρχουν "διαπραγματεύσεις" με βουλευτές αντιπολιτευόμενων κομμάτων» αναγράφει σήμερα υπό τον τίτλο “Σχέδια αποστασίας” στην πρώτη σελίδα της η εφημερίδα ΑΥΓΗ, προσκείμενη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Αναφέρεται σε «αντάλλαγμα, κατ' αρχάς», που «προσφέρονται» με αυτή την μορφή «τα κυβερνητικά οφίτσια, τα οποία θα αναδιανεμηθούν με τον ανασχηματισμό που προανήγγειλαν χθες οι δύο συγκυβερνώντες» και, όπως ανακοίνωσαν οι κ. Βενιζέλος και Κεδίκογλου, «θα προετοιμαστεί καταλλήλως το έδαφος και θα συνδυαστεί με πολιτικές πρωτοβουλίες».

Και αυτές οι πρωτοβουλίες αναφέρονται στο «πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη αυτών των σχεδίων» που «είναι η κρίση που έχει ξεσπάσει στους ΑΝ.ΕΛΛ. και τη ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ θολή είναι η κατάσταση και στους "ανεξάρτητους"».

Υπενθυμίζει δε ότι «από τους ΑΝ.ΕΛΛ. ανεξαρτητοποιήθηκε χθες ο Β. Καπερνάρος, ο οποίος, ωστόσο, δήλωσε ότι «δεν προτίθεται να συνεργαστεί με άλλο κόμμα». Και μάλιστα σήμερα στον ΑΝΤ1 και ο βουλευτής Τατσόπουλος είπε ότι δεν θα ψηφίσει διαφορετικά απ’ ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ από το οποίο έχει ανεξαρτητοποιηθεί, γιατί σέβεται αυτούς που τον ψήφισαν! 

Ο δε Φ. Κουβέλης δήλωσε «ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας “δεν είναι στη σχεδίασή του”, αλλά οι “πληροφορίες” και οι φήμες περί συμμετοχής στην κυβέρνηση του αντιπολιτευόμενου βουλευτή Β. Οικονόμου οργιάζουν». Πρόκειται για τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, που άφησε εμμέσως αιχμές εξώθησης του Φ. Κουβέλη σε παραίτηση και αντ’ αυτής στήριξη στην μετακόμισή του στην Προεδρία της χώρας καθώς «έχει την συναίνεση των πολιτικών πτερύγων της Βουλής και θα μπορέσει να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί ο κύκλος που ξεκίνησε το 2012». 

Άλλωστε προχθές και ο βουλευτής Πανούσης της ΔΗΜΑΡ πρότεινε τον Φ. Κουβέλη για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, πλην όμως ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης δείχνει να αντιλαμβάνεται τα παιχνίδια που παίζονται με βάση το πρόσωπό του και αρνείται κάθε συζήτηση!

Ο Αχαιός βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης θεωρεί «επιβεβλημένη  και απαραίτητη την παραίτηση Κουβέλη», ενώ ο Σπ. Λυκούδης «δεν θέτει θέμα ηγεσίας αλλά αλλαγής της πολιτικής του κόμματος».

Αξιοσημείωτο είναι ότι η βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη με άρθρο της στην σημερινή ΑΥΓΗ, (σ. 30) λέει πως πρέπει να προστατευτούνε οι ιδρυτικές αρχές του κόμματος, επιζητά την διερεύνηση συναινέσεων με τον χώρο του προοδευτικού σοσιαλισμού (τρίτο πόλο) αλλά και  με την Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) την οποία μεγάλο ποσοστό την επιλέγει.

Με χτεσινή συνέντευξή του (ρ/σ Real) ο Φ. Κουβέλης φάνηκε να εκφράζει την επιθυμία να παραμείνει πρόεδρος αναφέροντας ότι «εάν τα όργανα του κόμματος θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, βεβαίως να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή μου». Απαντώντας δε σε εκ των ένδον κατηγορίες περί προσπάθειας να αναβαπτίσει την προεδρία του, σχολίασε δηκτικά ότι «τα φίλια πυρά είναι πολύ πιο έντονα από εκείνα τα οποία έρχονται έξω από το κόμμα».

Εκμεταλλευόμενα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ την κρίση ταυτότητας που προέκυψε στην ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛΛ. Επεμβαίνουν βάνδαλα στις εσωκομματικές τους διερευνήσεις και επιζητούν κάποιοι από τους βουλευτές των να παράσχουν στήριξη στην καταρρέουσα κυβέρνηση.

Ήδη ο Γ. Στουρνάρας, παρά τα όσα περί αποπομπής του από την κυβέρνηση, ως «αποδιοπομπαίου τράγου» ακούστηκαν και την άρνησή του να συναινέσει στην απομάκρυνσή του, αναμένεται έως τις 11 Ιουνίου να υποβληθεί η παραίτησή του, ημέρα κατά την οποία θα συναντηθεί με τον Γερμανό Υπ.Οικ. Β. Σόιμπλερ για να κανονίσει τα διαδικαστικά.

Μέχρι τότε ο Αντ. Σαμαράς με τον υ. Βενιζέλο αναζητούν προθύμους να παίξουν το ρόλο του σωτήρα της χώρας, κοινώς του αποστάτη και να προστεθούν στους ήδη Ανδρ. Λοβέρδο, Ηλ. Μόσιαλο και πιθανόν τον Χρ. Αηδονίδη, ενώ δεν αποκλείεται να προτείνουν οφίκιο και στον Β. Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ.

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ στις υπερφίαλες δηλώσεις Σαμαρά περί «πολιτικής σταθερότητας»(!) απάντησε «ότι σταθερότητα δεν σημαίνει η παραμονή της σημερινής κυβέρνησης  στα πράγματα», «από την στιγμή που στερείται πολιτικής νομιμότητας. Αντίθετα συνιστά παράγοντα οικονομικής αποδιάρθρωσης και κοινωνικής δυστυχίας».    

Δεν υπάρχουν σχόλια: