ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Τσίπρας στον ΣΕΒ: Πρόγραμμα ανάπτυξης και σκληρή γλώσσα για φοροδιαφυγή, διαφθορά και παρασιτισμό

Τσίπρας στον ΣΕΒ: Πρόγραμμα ανάπτυξης και σκληρή γλώσσα για φοροδιαφυγή, διαφθορά και "παρασιτικό κεφάλαιο"
Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Γ. Συνέλευσης των μελών του ΣΕΒ, πρόβαλε ως Πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης θέτοντας τέσσερις συγκεριμένες πολιτικές προτεραιότητες. Αυτό ενόχλησε το ΚΚΕ.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αμέσως μετά τις εκλογές, ανταγωνίζονται μπροστά στους Έλληνες βιομήχανους, λέει το ΚΚΕ!


"Την Κυριακή ο ελληνικός λαός έδωσε καθαρή εντολή αλλαγής πολιτικής", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΒ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η βασική αιτία της "δημοσιονομικής εκτροπής "είναι η εκτεταμένη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή", η "εκτεταμένη διαφθορά που οδηγεί στη σπατάλη των δημόσιων πόρων", οι "υπερτιμολογήσεις της διαφθοράς στα δημόσια έργα και τις προμήθειες", αλλά και οι "υπερτιμημένοι Oλυμπιακοί Αγώνες", καθώς και "εξοπλισμοί".

"Για μας, η ανάπτυξη ή θα είναι ανθρωποκεντρική ή δεν θα υπάρξει", υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και εξήγησε ότι αυτό συνεπάγεται τριών αλληλένδετων και αμοιβαία ενισχυόμενων προϋποθέσεων: "Αναβάθμιση της εργασίας και της κοινωνίας, αναβάθμιση του περιβάλλοντος, αναβάθμιση της εγχώριας παραγωγής".

Επιπλέον, από το βήμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΣΕΒ, ο Αλ. Τσίπρας περιέγραψε συνοπτικά το πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, όπως ακριβώς θα το εφαρμόσει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι προτεραιότητα δίδεται στην "άμεση αντιστροφή της ύφεσης και την ανάκαμψη της οικονομίας".

Αυτό σημαίνει, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις συγκεριμένες πολιτικές προτεραιότητες:

α) Τερματίζουμε την αβεβαιότητα για τους μισθούς και τις συντάξεις. Τέλος στην ελεύθερη πτώση τους. Δημιουργούμε, έτσι, συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ασφάλειας για το μέσο πολίτη,

β) Επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό από τα €586 στα €751, για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

γ) Αναδιανέμουμε εισόδημα στα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση.

Η ροπή προς κατανάλωση στα στρώματα αυτά είναι υψηλή, επειδή έχουν να καλύψουν πιεστικές, βασικές ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, και

δ) Ρυθμίζουμε τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών, έτσι ώστε να ελαφρύνουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Κλείνοντας, αυτόν τον τελευταίο λογαριασμό με το παρελθόν, διευκολύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας.

 Αντιδρά το ΚΚΕ εξωμοιώνοντας ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη συμμετοχή τους στη συνέλευση του ΣΕΒ εξαπέλυσε το ΚΚΕ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι"εμφανίζεται ως καλύτερος εγγυητής της καπιταλιστικής ανάκαμψης".

«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αμέσως μετά τις εκλογές, ανταγωνίζονται μπροστά στους Έλληνες βιομήχανους, με επίκεντρο το δρόμο εξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, καλώντας το λαό σε «νέα κοινωνική συμφωνία» με τα μονοπώλια» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.


Επίσης τονίζει ότι η μεν κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ανάπτυξη, αποκρύβοντας ότι αυτή πάει χέρι χέρι με τη λιτότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα, που ο λαός ήδη τα βιώνει εξαιτίας της πολιτικής της.


«Ο δε ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως καλύτερος εγγυητής της καπιταλιστικής ανάκαμψης σε σχέση με τη ΝΔ και πλασάρει στο ΣΕΒ το δικό του μείγμα μέτρων που δήθεν μπορεί να υπηρετήσει και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και τη λαϊκή ευημερία» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.


Καταλήγει σχολιάζοντας ότι και οι δύο κρύβουν ότι για να έρθει η ανάπτυξη και να έρθουν επενδύσεις πρέπει να διασφαλίσουν ακόμη φτηνότερη εργατική δύναμη, χαμηλούς μισθούς, ακόμη περισσότερα προνόμια (φορολογικά και άλλα) για τη δράση του κεφαλαίου.


«Αυτές τις κατευθύνσεις εξασφαλίζουν τόσο οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΣΕΒ όσο και οι προτάσεις της κυβέρνησης. Κινούνται σε αδιέξοδο για το λαό δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: