ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Στην ατζέντα των περιφερειακών εκλογών σήμερα το σκάνδαλο με το «πάρτι» των απορριμμάτων

Φωτογραφία αρχείου.


Με αφορμή την αποκάλυψη στην περιφέρεια Πελοποννήσου, έντεκα Περιφέρειες εμπλέκονται  στην όζουσα υπόθεση, που αφορά και αυτή της Δυτ. Ελλάδας


Η Ξερόλακκα Πάτρας.
«Υπάρχει μια συνεχής ροή αποκαλύψεων για τα καμώματα του Συστήματος Τατούλη, με κορυφαία πράξη την αποκάλυψη ότι η Ε.Ε. απορρίπτει το σχέδιο διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο...», αναφέρει η εφημερίδα ΑΥΓΗ στο σημερινό φύλλο της, μιλώντας με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Οδυσσέα Βουδούρη, που πέρασε στο δεύτερο κύκλο των εκλογών σήμερα χάρις στην επιμονή με την οποία αντιμετώπισε τον σκανδαλώδη τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων από τον αποσυρόμενο περιφερειάρχη Τατούλη της ΝΔ. 

Τρόπο που η κακοσμία του σκανδάλου του ενόχλησε ακόμη και την Κομισιόν στις Βρυξέλες, που τώρα απειλεί με απόσυρση την επιδότησης του έργου. Αφορά αυτή η υπόθεση έντεκα περιφέρειες της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και αυτή της Δυτικής Ελλάδας, με την σχεδιαζόμενη προσφορά-καρμπόν και στον επιχειρηματία Μπόμπολα. 

Υπενθυμίζω ότι η υιοθέτηση της υποψηφιότητας Βουδούρη από τον ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε πολλούς ιδίως στον κυβερνητικό χώρο και στα παπαγαλάκια δημοσιογράφους που τον υπηρετούν. Και όχι μόνον.

Και ο Οδ. Βουδούρης απαντά:

«Άναυδοι οι πολίτες σε όλη τη χώρα παρακολουθούν το σίριαλ των «Έργων Τατούλη», που ισχυρίζεται ο απερχόμενος περιφερειάρχης ότι «εγγυώνται το μέλλον». Προφανώς εννοεί το μέλλον των οικογενειακών του επιχειρήσεων, που τροφοδοτεί με τις εργολαβίες της Περιφέρειας.

Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ αυτό το έγραψε τώρα η Ε.Ε., που απέρριψε τη σκανδαλώδη σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ για τη «διαχείριση» των απορριμμάτων. Η κατάληξη αυτή ήταν προδιαγραμμένη, αλλά τόσο η Περιφέρεια, όσο και η κυβέρνηση, προσπαθούσαν να την κρατήσουν μυστική μέχρι... να περάσουν οι εκλογές».

Με δεδομένα τα παραπάνω, οι περιφερειακές εκλογές διεξάγονται σήμερα υπό τη σκιά των αποκαλύψεων για το "πάρτι" της κακοσμίας και του κινδύνου να διακοπεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. 
 
Φωτογραφία του ΧΥΤΑ στου Φλόκα.
Τα δημοσιεύματα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", που αποδεικνύουν διερεύνηση των όρων των διαγωνισμών για τις ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων από ευρωπαϊκά όργανα, προκάλεσαν πανικό στα κυβερνητικά επιτελεία καθώς η εφημερίδα κάνει λόγο για "κολασμένο μυστικό".
Αυτό το μυστικό επιχειρήθηκε να καλυφθεί ώστε να μην κινδυνεύσει η επανεκλογή των περιφερειαρχών που μεθόδευσαν διαγωνισμούς με όρους καταχρηστικούς υπέρ των εργολάβων. Όταν τα επίμαχα έγγραφα δημοσιεύτηκαν, η κυβερνητική πλευρά επιχείρησε είτε να υποβαθμίσει το θέμα είτε να "πετάξει την μπάλα στην εξέδρα".

Τα έγγραφα αυτά αφορούν καταγγελίες πολιτών που τέθηκαν υπόψη του Ευρωκοινοβουλίου και της Κομισιόν σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, "έργο-πρότυπο" και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες, όπως το αποκαλούσαν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη. Ο επίμαχος όρος, που δημιουργεί προβλήματα με την κοινοτική χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ και του ΣΕΣ 2014-2020, αφορά την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα απορριμμάτων για τον ιδιώτη συνδιαχειριστή, με την απειλή μάλιστα ρήτρας σε περίπτωση μη κάλυψης της απαιτούμενης ποσότητας. Αυτός ο όρος έρχεται σε αντίθεση με τις κοινοτικές οδηγίες για τη μείωση του όγκου των σκουπιδιών μέσω της πρόληψης, της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης.

«Μπορούμε να ανατρέψουμε το σύστημα Τατούλη και να βάλουμε την Πελοπόννησο στον δρόμο της ανάπτυξης για τους κατοίκους με όρους διαφάνειας και αλληλεγγύης» τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης.
·         Τα "έργα Τατούλη" δεν εγγυώνται το μέλλον της Περιφέρειας αλλά των οικογενειακών του επιχειρήσεων λέει ο Οδυσσέας Βουδούρης και αναφέρει ότι ήταν προδιαγεγραμμένη η απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Ένωση της σκανδαλώδους σύμβασης για τα σκουπίδια.

·         Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου, έκανε λόγο για εξέλιξη που «αφήνει έκθετη τόσο την κυβέρνηση των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου όσο και τον Γ. Σγουρό, το μακρύ χέρι της στην Αττική, καθώς επιβεβαιώνει τη διαπλοκή κυβέρνησης, περιφερειαρχών και επιχειρηματικών ομίλων". Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδ. Βουδούρης, τόνισε ότι οι αποκαλύψεις "επιβεβαίωσαν με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι το σχέδιο Τατούλη - ΤΕΡΝΑ είναι άκυρο κι ότι αυτό είναι σε γνώση τόσο της κυβέρνησης όσο και της Περιφέρειας».

·         Ο ΣΥΡΙΖΑ από την μεριά του σημείωσε ότι «μπροστά στον βωμό της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων στήνεται το “πάρτι των σκουπιδιών”, αγνοώντας το περιβάλλον, το νομοθετικό πλαίσιο και υπερχρεώνοντας τους πολίτες για τα επόμενα χρόνια». Ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ακόμα ότι «είναι φανερό πως η καταρρέουσα μνημονιακή κυβέρνηση, καθώς φεύγει, θέλει να αρπάξει ό,τι προλάβει" συμπληρώνοντας ότι "είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα προλάβουν θα τους σταματήσει ο λαός μας» με την ψήφο του σήμερα Κυριακή.

Αξιοσημείωτες είναι οι προειδοποιήσεις που έχει κάνει για το θέμα αυτό με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής, όπου είχε επισημάνει την ασυμβατότητα του υφιστάμενου περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων με την κοινοτική οδηγία για τα απόβλητα. 

Μάλιστα ο Ν. Χουντής είχε επικαλεστεί έγγραφο - εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που ζητούσε από τους περιφερειάρχες κατεπείγουσα αναθεώρηση των περιφερειακών σχεδιασμών. Και κάπου εκεί «κόλλησε» και προώθηση της κατασκευής του έργου στο χωριό «Φλόκα» Αχαΐας. 

Είναι ο χώρος στον οποίο θέλει να μεταφέρει τα απορρίμματα των Πατρινών, αφού θα κλείσει την Ξερόλακκα, ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ στην Πάτρα Κώστας Πελετίδης, γνωστός πια από την αλήστου μνήμης ανθενωτική δήλωσή του, ότι δεν θέλει στήριξη για την εκλογή του σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΕΑΜ κι άλλες αριστερές δυνάμεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: